Moderní studená kuchyně
Vilém Vrabec
Přepracované vydání knihy vychází z nejnovějších poznatků vědy o správné výživě a z pokrokové technologie přípravy pokrmů. Kromě nejobsáhlejší části, v níž jsou uvedeny předpisy studených pokrmů jednoduchých i složitějších, přináší podrobnosti o významu studené kuchyně, poučení o výživě a výživné hodnotě potravin, o pravidlech správné výživy i o ozdobách a jejich účelném použití při úpravě pokrmů.... celý text
Přidat komentář
Autorovy další knížky
1976 | Velká kuchařka |
1991 | Moderní studená kuchyně |
1986 | Jihočeská houbařská kuchařka |
1947 | Moučníky a cukroví |
1960 | Studená kuchyně |
Bezkonkurenční. Tohle by prostě měla být povinná literatura pro každého, kdo se občas postaví ke kuchyňské lince. Autor sice pamatoval obě války, chudá 50. léta, přesto jeho recepty a používané ingredience a suroviny si v ničem nezadají s dnešní moderní gastronomií. Dočteme se o humrovi, kaviáru, olivách - kdo by si myslel, že jsou tohle socanský recepty a la "na všechno nakydáme eidam", šeredně by se pletl. Já osobně třeba dělám domácí majonézu výhradně podle jeho receptu a pokaždý tam přidám sardelku ;-)