Námi to končí

Námi to končí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545314/bmid_nami-to-konci.jpg 4 3409 3409

Nové vydání u příležitosti uvedení celovečerního filmu! Občas právě ten, kdo nás miluje nejvíc, dovede nejvíc ublížit. Lily to neměla v životě vždycky jednoduché. Ušla ale dlouhou cestu a teď žije v Bostonu a rozjíždí vlastní business. K tomu se ještě seznámila s dokonalým a neskutečně přitažlivým neurochirurgem Rylem. Vypadá to, že jí všechno vychází na jedničku. Ryle je do Lily blázen, pronásledují ho ale traumata z minulosti, kvůli kterým se jejich vztah komplikuje. Když se navíc do Lilyina života vrátí její láska z dětství Atlas, všechno, co si tak důkladně budovala, se začíná rozpadat…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

It Ends With Us, 2016


více info...

Přidat komentář

LenkaPet
předevčírem 5 z 5

Těžké čtení ... pro toho, kdo zažil, je kniha velmi hluboká...

Tichéroky2023
14.09.2024 4 z 5

Povinná četba pro všechny mladé dívky, jak nesetrvávat ve vztahu s násilnickým mužem. Uhodí jednou, uhodí znova. Jasný message této knihy. My životem otřelé ženy to víme, ale mladé holky ne. Konečně někdo zpracoval, co se děje často za zavřenými dveřmi. Líbí se mi moc pasáže z Liliho deníku, když byla mladší. Kniha mě vždy šokuje, když se blíží chvilka, kdy Lili něco pokazí a přijde trest od jejího přítele, přesně to čekám a odhadnu , kdy to bude, což je smutné, proč to asi vím??? Lili držím palce a těším se na další díl.


Adél007
03.09.2024 5 z 5

Chtela jsem si už přečíst dávno tuhle tu knihu a tak se stalo. Na začátku jsem si řekla ze to asi fakt nebude pro mě ale bylo to nakonec pro mě. Autorka fakt píše skvěle! Líbí se mi její písmo. Knihu jsem chtěla i přečíst z důvodu ze už vyšel ten film tak jsem pak na něho zvědavá. Někde v polovině nebo na konci mě i ukapla slzička. Takže kniha je za mě ano a budu se těšit na další díl!

Kleo99
03.09.2024 3 z 5

Řekla mi, že chce být můj Atlas, a tak jsem jsem si od ní knihu půjčil, abych tomu přišel na kloub. Kdo to řekl, kdy, proč a jak to myslel, to vás nemusí zajímat. Co by vás ale zajímat mohlo je, že tato kniha je nejspíš vůbec první romantickou knihou tohoto typu, kterou jsem kdy četl, a navíc v originálním znění. Půjčené jsem měl oba díly, přičemž mne dosti zaskočilo, že se jejich vazby tak výrazně (a úplně nesmyslně) liší. Abych se však věnoval přímo příběhu... Svým způsobem se kvalita dá shrnout ve stručnosti jednou větou, a to sice, že moc nerozumím tomu že zrovna CoHo je aktuálně nejspíš vůbec nejprodávanější autorkou na světě, která předčila i chudáka Agathku Christie. Co za tímto úspěchem stojí, to si nejsem jistý, jelikož na základě vlastní četby jsem příliš unesen nebyl, o propadák se však také zároveň nejednalo. Dle mého osobního názoru se jedná spíše o průměrný počin, který si nejspíš nezaslouží tak obrovský hype.

Didi15
03.09.2024 4 z 5

Docela fajn čtivá kniha , líbily se mi moc pasáže s Atlasem.

animovanej medv
30.08.2024 5 z 5

Uf! Tohle vůbec není romantika na odlehčení! Důležitá a očiotevírající kniha.

"Proč se všichni diví, že žena neodešla od muže, který ji bije, ale nikdo se nediví tomu, že muž bije ženu, kterou miluje?"

Devorah
26.08.2024 5 z 5

Tak i já jsem se zařadila mezi čtenáře, kteří podlehli mediální masáži, která se okolo této knihy strhla.
Na první pohled by se mohlo zdát, že je to romantické dílo, má ale trochu hlubší poselství, a to téma domácího násilí. Hlavní postava Lily se s ním setkává hned dvakrát, v dětství a teď v dospělosti. Téma rezonuje celým příběhem a Colleen Hoover nám tu vytvořila psychologicky zajímavou situaci a skvěle dokázala vykreslit vztah mezi hlavními postavami. Tu jejich lásku smíchanou s nenávistí. Strach s neskutečnou touhou. Přání zůstat s potřebou odejít navždy.
Sečteno podtrženo - ohromující veledílo se tu nekoná, naši pozornost si ale zaslouží.

leanechvilova
26.08.2024 5 z 5

Dojemný, emotivní a nezapomenutelný příběh. Colleen ve své knize skvěle zachycuje komplexnost lidských emocí a lidských vztahů. V příběhu je mnoho srdcervoucích momentů, na které čtenář nebude moct zapomenout.
Knížka se skvěle četla, opravdu jedním dechem.
Tato kniha rozhodně patří do mých top a určitě stojí za to si ji přečíst.

smejkalova.m
25.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Tuto knihu jsem četla v roce 2018 a teď po druhé v roce 2024, když jsem si chtěla přečíst pokračování a už jsem si moc nepamatovala první díl. Podle mě by se o těchto věcech jako je domácí násilí a jiné zrůdnosti mělo mluvit/psát více a oceňuji, že to Colleen napsala, bohužel z vlastní zkušenosti její maminky. Ryle mi byl sympatický a bylo mi ho líto, že to dopadlo jak to dopadlo, ale myslím, že žádný člověk, ať je to muž nebo žena, by si neměl nechat ubližovat.. Hranice by se neměly posouvat, Obdivuji všechny lidi, kteří si podobnou zkušenost prošli a dostali se z ní. Posílám spoustu sil lidem, kteří tím zrovna procházejí.

TessV
24.08.2024 5 z 5

Srdcervoucí! Kniha v sobě nese to, co málokterá a není jenom knihou, ale také upřímnou oporou a vysvětlením pro mnohé z nás, kteří dané problematice nerozumějí. Srdcervoucí, hluboké, opravdové.
Colleen Hoover odvedla výbornou, náročnou práci.
Colleen, až vyrostu, chci být jako ty.

Elliee_
24.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Po téhle knize jsem se rozhodla sáhnout, kvůli booktoku a také kvůli tomu, že ji četli i mé kamarádky. Byla to moje první knížka, kterou jsem od Colleen četla a musím říct, že bomba.
Emoce, které ve mně byly, když jsem knížku četla: strach, vztek, smutek, ale i radost.
Ryle mi ze začátku připadal strašně hodný, ale po tom, jak se začal chovat k Lily jsem ho začala nenávidět.
Tato kniha rozhodně patří do mých top a stojí za to si ji přečíst. Pět hvězdiček z pěti!

JitkaZajíc
23.08.2024 5 z 5

Moje první knížka od Colleen, poslouchala jsem jako audio a moc se mi kniha líbila. Téma těžké, závažné, ale krásně zpracované. Postavy moc hezky vykreslené. Moc se mi líbil dovětek, kdy autorka zmiňuje, že vychází z příběhu své maminky. Filmové zpracování mě velmi zklamalo. Děj se na jednu stranu velmi táhl, na druhou stranu tam spousta věcí chyběla a hlavně tam nebyly ty myšlenkové pochody. Herečka byla úžasná, ale to mi nestačilo. Prostě jako u drtivé většiny - kniha je podstatně lepší než film. Těším se na pokračování příběhu

fle.urinka
21.08.2024 4 z 5

Po nějaké knize od autorky jsem pokukovala již delší dobu a myslím, že přečíst si tuto knihu mě donutilo až spuštění filmu.
Kniha má velmi dobře vymyšlenou dějovou linku, která dle mého názoru nenechá nikoho chladným. Autorka skvělým způsobem popisuje myšlenky týrané ženy, kdy ve chvíli, kdy knihu čtete, jasně chápete vnitřní pohnutky hlavní hrdinky, a to z obou pohledů. Sama hlavní hrdinka si uvědomuje následky svých rozhodnutí a hledá míru pro setrvání v toxickém vztahu. Kde je hranice pro "Ups, promiň, neuvědomil jsem si co dělám" a pro "Naštvala jsi mě, potrestám tě"?

Určitě stojí za to si knihu přečíst, myslím, že v každém vyvolá několik otázek k zamyšlení.

nemeckovatereza
21.08.2024

Toto je ten případ, kdy pro mě film předčil knížku a to tak, že to ve mně rezonuje ještě po týdnu a kus po návštěvě kina. A myslím, že je to způsobeno nejen hereckým obsazením ale i tím, že ve filmu je hlavním hrdinům více let a je to mnohem více uvěřitelnější. Takže knížce dávám tak 3,5 - 4* ale filmu více jak 5* s přehledem

KateTheBlogger
20.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Knížku hodnotím velmi kladně, protože autorka dokázala bravurně proniknout do duše ženy, která čelí domácímu násilí od člověka, kterého miluje a stojí před nelehkým rozhodnutím, jak situaci čelit. Nebudu lhát, do doby, než jsem si knihu přečetla, jsem si o ženách, které jsou obětmi domácího násilí, myslela, že jsou slabé chudinky, teď už si to rozhodně nemyslím.

tereez
20.08.2024 3 z 5

(SPOILER) Čtivé, ale asi nejsem cílovka, kdybych předem věděla, že to sice má 89 %, ale je to Young Adult, asi bych měla jiná očekávání… Neměla jsem při čtení sympatie ani k jedné z postav, rozčilovalo mě, jak naivně se chovaly. Násilník a manipulátor byl od samého začátku násilníkem a manipulátorem - mělo být překvapením, že jím bude i nadále? Asi jsem za posledních 20 let na internetu přečetla až moc lidských příběhů na to, aby mě tenhle vývoj vztahu překvapil a aby mě chytilo za srdce, že byl krásnej, bohatej a svého chování hrozně litoval, protože přece u chudáčka malýho to mělo jasnej spouštěč, na kterej to mohl hodit. Jasně, je záslužný psát o domácím násilí, udělat osvětu, že něco takového existuje, ale v tak nereálných kulisách supervysněných životů to konstatováním “domácí násilí existuje taky končí, protože si ženy násilníků moc dobře uvědomují, jak moc finančně v háji po rozchodu budou a že násilníkovi navíc budou muset dávat děti, se kterými bude bez dozoru. Má být happyendem to, že násilník svoje problémy vlastně nijak dál neřešil a když mu rupne v kouli, může se začít realizovat na dítěti a taky na dalších svých partnerkách? Oh, vlastně paní Květinková to zase rozjíždí s rozkvetlou první láskou, to bude ten happyend… omg. Dopisy Ellen mě odrazovaly do té míry, že jsem v jednu chvíli už chtěla knížku odložit a nedočíst. A taky mě celou dobu rozčilovala snaha přes klišoidní děj manipulovat čtenářstvo k velkým emocím. Když si to tak po sobě čtu, skoro bych z těch tří ještě hvězdičku ubrala, tak uvidím časem, jak to uzraje.

P-puma-
17.08.2024 5 z 5

Knížku jsem si chtěla přečíst jen kvůli tomu, ze bych rada do kina na film. Pustila jsem si začátek audioknihy, abych si zkusila jestli mi kniha sedne. A je to neuvěřitelné jak dlouho jsem se mohla Colleen Hoover vyhýbat. Kniha mě velmi zasáhla. Je plna pravdy a hlubokých myšlenek nad kterými jsem se musela zamýšlet. A kniha nám ukazuje skutečný život, který není černobílý má spoustu barev a bohužel i hodně těch tmavých a temných. Lili mi moc seděla a obdivuji ji za její sílu. Krásné.

kittlerka
17.08.2024 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha, která byla namluvena naprosto skvěle. Kniha popisuje hodně silné téma a donutí Vás přemýšlet nad tím, že všechno není černobílé. Hned jdu na další díl!

Hania932
16.08.2024 5 z 5

Jedna z nejlepších knih co jsem od Colleen četla. Příběh je neskutečně poutavý a neustále jsem musela číst a číst. Lily je skvělá postava a já se do ní dokázala vžít a všechno s ní prožívat. Opravdu skvělá kniha plná emocí.

eDex
13.08.2024 5 z 5

"Romantiku" prakticky nečtu, ale tato kniha se mi dostala do rukou v začátcích Covidu a .... páni. Pamatuji si to dodnes. Takové emoce, jaké umí autorka vyvolat, to se jen tak nevidí. Kdepak romance. Bravurně, s lehkostí odvyprávěný hutný příběh - propojující přítomnost s minulostí - pojednáva o vážných tématech, domácím násilím počínaje, stanovením hranic a svojí hodnoty konče. A o naději.
Kniha se mi líbila víc než film v kině. Ale i ten se vtiskne do paměti.