Ovoce a zelenina ve skle
Marie Havelková
288 zavařovacích návodů a kuchařských předpisů. 2. vydání.
Přidat komentář
21.01.2022
Dobré rady ohledně ovoce a zeleniny. Zavařování a různé druhy sterilování zeleniny. Tvorba zavařenin a marmelád. Za mně prima.
1
Štítky knihy
kuchařky ovoce zelenina zavařování a nakládání potravin konzervace a sterilace potravinAutorovy další knížky
1972 | Ovoce a zelenina ve skle |
1937 | Jindra divoška |
1964 | Brambory a bramborová jídla |
1969 | Okénko do cizí kuchyně |
1970 | Zavařujeme |
Další kniha z pozůstalosti, ona totiž babička Anička zužitkovala veškeré přebytky ovoce a zeleniny, co se naskytly, o bylinkách nemluvě. Co se samotné knížky týče, ona kdyby vyšla dnes, v moderním formátu, tvrdé vazbě a s "vystajlovanými" fotkami, tak by to byla naprostá bomba, protože je plná skvělých receptů na zpracování skoro všeho, od angreštu po višně a od celeru po zelí, o houbách nemluvě. O její oblibě tehdy před lety svědčí i to, že ta moje je už třetí vydání, z roku 1975. Na své si přijdou i milovníci sladkostí, protože na ty je tam taky spousta receptů, namátkou třeba hruškové flameri,
ovocný dvojkoláč nebo jahodová balenka. Za mě tedy opravdu pět hvězdiček. :-)