Pár od susedov
Shari Lapena
Zdá sa, že Anne a Marco Contiovci majú všetko – navonok harmonický vzťah, pekný dom a úžasnú dcérku Coru. Jednej noci, keď sú na večierku u susedov, však Cora záhadne zmizne. Podozrenie okamžite padne na rodičov. Detektív Rasbach vie, že vystresovaní manželia niečo skrývajú. A nielen oni. Každý v ich okolí má svoje tajomstvá a pátranie je tak čoraz zložitejšie. Za zastretými oknami sa postupne vyplavuje jedno desivé tajomstvo za druhým... Strhujúca dráma, plná neočakávaných zvratov, nezadržateľne speje k šokujúcemu odhaleniu.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2016 , Fortuna Libri (SK)Originální název:
The Couple Next Door, 2016
Kniha mě nenadchla, do poloviny je popisováno co kdo řekl a jestli si věří.Od poloviny to má trochu spád.Už jsem četla lepší.Je to slabý průměr!!!
To byla magorovina. Překombinované, ale bez obratů o 180°, které tak skvěle umí Deaver nebo Nesbo. Navíc tam nebyla jedna jediná sympatická osoba a normální byl snad akorát Rasbach.
Už před čtením jsem si říkala, že na thriller dnešní doby je to jakési tenké, ale to možná bude tím, že to vedle thrilleru prošlo obloukem. Snaha tam byla, ale jakmile bylo naznačené nějaké šokující odhalení, tak bylo prakticky přímo vzápětí prozrazeno, napětí by asi byl zbytečný luxus. Nebo obava, že by to napětí čtenář nevydržel?
Bezprostředně po dočtení jsem si říkala, že mi tam nesedí konec, ale to byl jen zřejmě další pokus udělat z toho thriller. Koneckonců můžu být ráda, že to neskončilo ve stylu: všechno jsme si vyjasnili,všechno jsme si odpustili, hlavně že se máme rádi.
Je to předvídatelné, až na jeden, maximálně dva zvraty. Čte se to ale rychle. Je to fajn čtení na konec dlouhého, náročného dne, i když s tématem, jako je zmizení dítěte jsem čekala celkem opak. Bohužel příběh ale nebyl podán tak, aby mě to opravdu vtáhlo a nějak emocionálně ovlivnilo.
Předvídatelný závěr, reálný námět, mírně vyhrocený konec. Rozličnost postav dělá knihu poměrně zajímavou, ale ani to nedokáže čtenáře zmást v tom, aby nepoznal, kdo za ztracením malé Cory stojí. Mnozí kolem knihu již dávno četli, více méně s nadšením. Osobně mě příliš neupoutala, sem tam se něco dělo, v celku takové zdlouhavé - Anne, Marco, detektivové, vyšetřování ... možná, kdyby za zmizením Cory stála Cynthia, bylo by vše zajímavější a pokud by měl v knize větší roli Graham, také by to nebylo na škodu.
Knížka se mi líbila, jen závěr je moc vyhrocený, bez něj by to bylo 5 hvězdiček. Ale rozhodně lepší než Dívka ve vlaku.
Přečteno za dva večery... doslova jsem knihu shltla... konec šok... líbilo se mi to více než Dívka ve vlaku...
Dočetla jsem, ale moc mě to nebavilo.
Postavy nepropracované, nudné... Krátké věty mi nevadily. Ale bylo to celkem o ničem, snadno převídatelné a jen těřko uvěřitelné.
Opět jsem se přesvědčila, že nálepka "světový bestseller" značí slabší průměrnou knihu.
Nevím no. Mě to prostě neoslovilo, tak jako jiné knihy v tomto žánru. Přečetla jsem, ale bylo to takové nemastné, neslané. Znám mnoho jiných a lepší. 2** bohužel.
To, že je to psáno velmi jednoduchou formou mi vyhovovalo, jelikož jsem předtím četl TO od Kinga, a to mi věřte, že je to velmi náročná kniha. Byl jsem překvapen, že hlavní zápletka byla "v podstatě" prozrazena už v půlce knihy, a další překvapení už pro čtenáře nejsou tak šokující. Nicméně mě kniha bavila, a i postavy Anny a Marca mně přišly zajímavé. Detektiv i sousedi byli dosti v pozadí, snad proto nechápu příliš název a spojitost této knihy. Za dva dny přečteno, můžu doporučit. :)
Na tuhle knížku jsem se moc těšila.Bohužel mě celkem zklamala.Už od samotného únosu byla dost předvídatelná. Typla jsem si 3 lidi a typ byl správný.
Hloupé, předvídatelné, blbě napsané, korunované lacinou pointou. Prostě "bestseller" za všechny peníze.
Miluji detektivky, thrillery a romány a tak jsem se na tuto knihu moc těšila. Právě jsem ji dočetla a tak mohu říci: nečekejte žádný bestseller, nečekejte rozvětvené věty, nečekejte, že si nějakou postavu oblíbíte, nečekejte, že se vžijete do role detektiva a nečekejte žádný zázrak. Ale co vás překvapí - jsou krátké a strohé věty, rychlé čtení a to, že knihu budete mít během pár dní přečtenou. Je to jako když čtete telegram. Přiznám se, že jsem ještě takovou podobnou knihu nečetla. V dobrém i v tom špatném smyslu. Nemáte žádné emoce, ale stále nad tím příběhem přemýšlíte.
Skvělý příběh, kde jsem každé větě věřila, že se takto opravdu může stát i ve skutečnosti.
Tak já jí teda těch pět hvězd nakonec dám!
Ten konec vyžehlil všechny nedostatky, která kniha měla. (Například přiliš časté připomínání určitých faktů, vleklé vyšetřování nebo slábnoucí napětí).
Moc od knihy neočekávejte, budete pak více překvapeni a nadšeni.
Tak nevím, knížka je napsaná příšerným způsobem (taková trochu nepovedená středoškolská slohovka), nicméně děj mě v začátku celkem vtáhl a byla jsem vážně zvědavá, jak to celé dopadne... ale ke konci to začalo být zvláštní, pak divné a nakonec úplně absurdní. Asi přestanu číst knížky, které píšou ženské... těch nelogičností je na mě nějak příliš :/.
prvotina New York americká literatura USA (Spojené státy americké) manželská krize únosy dětí poporodní deprese šestinedělí thrillery pro ženy laktační psychóza
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Mazec! Četlo se to samo, já nemohla zastavit. Po noční jsem si chtěla přečíst pár stránek na dobrou noc,ale nešlo přestat! Nutí vás to obracet další a další stránky! Určitě doporučuji. Já dávám zlatou medaili!