Pouštní Kopí

Pouštní Kopí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546026/bmid_poustni-kopi.jpg 5 768 768

Démonská série série

Osvoboditel přichází, ale který to je? Člověk musí dny Ubývání rozjasnit, aby ustál tu nejtemnější noc. Pokračování epického příběhu o posledním boji lidstva proti armádě démonů odhaluje nového uchazeče o roli Osvoboditele. Slunce nad lidstvem zapadá. Noc nyní patří nenasytným démonům, kteří loví ubývající populaci nucenou krčit se za polozapomenutými symboly moci. Legendy vyprávějí o Osvoboditeli: generálovi, který kdysi spojil celé lidstvo do jediné síly, jež démony porazila. Je však návrat Osvoboditele jen dalším mýtem? Z písečných dun vyjíždí Ahmann Jardir, který z pouštních kmenů vytvořil armádu zabíjející démony. Prohlásil se za Osvoboditele, nosí starobylé zbraně - kopí a korunu -, které jeho tvrzení potvrzují. Seveřané však tvrdí, že mají svého vlastního Osvoboditele: oděného muže, temnou, zapovězenou postavu. Osvoboditel tedy přichází, ale který to je? Který z nich má větší šanci, když démonské řady posilují?... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: audiokniha , Tympanum

The Desert Spear, 2010

Interpreti: Pavel Soukup

Aaron Lewis
27.03.2015 5 z 5

Docela mě zklamalo, když to začalo Jardirem a ještě od jeho dětství! Jenže Jardira jsem si docela oblíbila a říkala jsem si ok, proč nevidět věci z jeho úhlu pohledu, ale tu jeho babu Ineveru, prosím, ať pohltí jádro! Když jsem zjistila, že třetí kniha začíná o ní, vůbec se mi jí nechce číst. Každopádně, když se do toho zamotala Renna, tak jsem byla celkem zoufalá a opravdu jsem chtěla přeskakovat, což já opravdu nedělám. No neudělala jsem to, ale doufám, že se jí spisovatel zbaví. Ty ženský jsou vůbec všechny protivný a panovačný. Zlatá Wonda! I ta Leesha je mi ve srovnání s těmihle dvěma milejší. Jinak kniha je to opravdu dobrá. Mohla by být klidně delší, ale místo Renny, Ragena.
A wtf, co je to za svět, kde devítiletý holčičky jsou blbý z jedenáctiletých kluků a třináctiletý už se chtějí opíchat od patnáctiletých fracků a rodit jedno dítě za druhým? Nestačí, že je tam kultura dálného východu, kterou úplně nesnáším, ještě tam protivý "sever". Chjo.

kyklop123
25.02.2015 5 z 5

Tak tahle knížka je uplně dokonalá. Přečet sem jí víceméně jednim dechem. Zažil sem dost zajímavejch pocitů, jak se vyvíjeli postavy, chvíli sem některé postavy naprosto zbožňoval a později si přál ať jednají jinak a dle mého názoru "správně". Zajímavý je příběh Jardira, ale i přes všechno co o něm vim, ho vůbec nemusim a fandim tetovanýmu. V Leeshe jsem se taky zklamal. Rojer doufám dostane víc prostoru v dalších knihách. Hodně se těšim na třetí díl, vůbec se od toho nemůžu odtrhnout :). Určitě doporučiju všem! :)

kalache
02.06.2014 5 z 5

skvělý příběh postavený na geniálním nápadu.....

Jendy
24.04.2014 5 z 5

Dixinka : 3. díl Válka za bílého dne není poslední díl. :) Ještě mají být 2 další knihy. 4. kniha se jmenuje Skull of throne, má dokonce vyjít už příští rok v květnu, ale to jen v cizině, u nás to bude později. Veškeré info o téhle sérii knih najdeš na stránkách od autora této ságy, stačí do google zadat jeho jméno.

Dixinka
19.04.2014 4 z 5

Začátek celkem nuda, ale konec strhující. Rozhodně si přečtu poslední 3. díl.

kočičí anus
17.04.2014 5 z 5

Druhý díl je klasický druhý díl. Autor přidal více postav, více sexu, více akce, více psychologie, prostě více všeho. A světe div se, dílo nepřipomíná oplácanou černošku, jenž její "více" je spíš na šavli, ale připomíná štíhlou, prsatou, urostlou...eh, chápete mě jak to myslím, ne? Druhý díl není přeplněný - je vyzrálejší. To je to slovo, ta podstata, která chybí Holyůdským filmařům jejichž filmová pokračovaní jsou větší, výbušnější, akčnější - a bez ducha.

Oproti jedničce je tu i pořádná dávka emocí. Sic v jedné části to trochu začne kvalitativně kolísat a celé to pak připomíná šití horkou jehlou, ale závěr to dostatečně vynahrazuje. Půlka knihy zabývající se Jardirem mi nevadila. Brett dokáže psát tak čtivě, že i kdyby psal o hnízdění kachen nebo kopulaci veverek, tak bych to přečetl jedním dechem.

Janičta
06.04.2014 4 z 5

Skvělý díl.
Začátek - příběh Jardirova dětství mě moc nebavilo, ale popisuje Krasijskou kulturu a její smýšlení a tak aspoň vím, proč krasijci uvažují tak jak uvažují.
Kniha neztrácí nic na akčnosti, i démoni vrhají do akce lepší hráče.
Jsem zvědavá jak to nakonec s tím Osvoboditelem bude, ale předpokládám, že se to ještě nějakou dobu nedozvím.
+nelíbilo se mi jak snadno Arlen povolil ve svých zásadách. Stačilo aby se vrátil na místa z minulosti a pocit viny udělal své. Renna je určitě zajímavá postava, ale od té doby se přidala k Arlenovi se mi nelíbí. Prská, vrčí a vůbec se chová jako divoké zvíře. S Arlenem se to nedá srovnávat, ten byl v začátcích, když se začal chranit, v poušti a bojoval o holý život. Doufám, že se Renna spraví a začne být lidštější.
Chvíli oddech a pak hurá na další díl.

Lmslaver
11.02.2014 5 z 5

Druhý díl Démonů opět vsadil na pomalejší rozjezd a seznamuje nás s dětstvím a vzestupem Jardira, ale protože má jeho lid zabíjení démonů jako hlavní životní ideologii, tak děj není ani trochu nudný. Jardir se nám představuje v trochu jiném světle a tím nám ukazuje, že žádná lidská postava není zcela kladná, nebo záporná, ale má své důvody pro své skutky. V Pouštním kopí sledujeme i další kroky Arlena, Leeshi i Rojera a když už jsem si vždy myslel, že se tempo zvolní a přijde nějaké hluché místo, tak děj naopak nabral ještě svižnější a čtivější tempo. Jednoznačně 100%.

Maragad
10.02.2014 4 z 5

V druhém díle je přidaná hlavní postava Ahmann asu Hoškamin am Jardir am Kadži. Bohužel z prvního dílu je znám jako negativní postava a proto jsem to začala číst s předsudky k němu. Ale už po pár přečtených stranách jsem si ho oblíbila. Děj nenavazuje přímo na první díl Tetovaného, ale vše se odehrává zároveň a místy se určité situace protnou. To se mi moc líbilo, vidět určitou situaci zpětně z jiného pohledu, a pomohlo mi to lépe některé postavy poznat. Nic není jen černé a bílé. Další přidaná postava je pak Renna Jirchářova z Tibetské Říčky odkud pocházel i Arlen. Jejich osudy se opět spojí. Pouštní kopí je opět velmi čtivá kniha, je tu rozebírán jiný druh života. Krasijci jsou válečníci tělem i duší, pro které je čest zemřít v boji. Zabíjení démonů provází celý jejich život a vysmívají se chinům, což je označení pro cizince a zbabělce, za jejich schovávání se za chranami. Obdivuji propracovanost knihy, prolínání dějů a osudů postav.

Dudu
04.02.2014 5 z 5

Jadrnec sem, jadrnec tam- prostě přejadrncováno. Brett je skvělý vypravěč, takže i když jsem z toho skoro zjadrncovatěl, s radostí se vrhnu na další díl jadrncování.

lukyli154
14.01.2014 5 z 5

Skvělé, čtivé. Doufám, že si brzy přečtu další díl. Jsem strašně zvědavá, jak to nakonec všechno dopadne.

Ben Nevis
05.12.2013 4 z 5

Máme tu dva Osvoboditelé. Jeden se vypracoval sám a druhý byl k tomu veden celý život.
Jardirův příběh je zajímavý, protože si ho z předchozího dílu pamatujeme jako chamtivého zlořáda. Teď se dozvíme celou pravdu a plno věcí z Krasijské kultury.
Bohužel jakmile skončí Jardirův flashback, dostáváme se do současnosti, ze které není kam prchnout, a autor, vědom si toho, že má před sebou minimálně tři knihy a čtenáře jisté, zvolnil tempo. Dále se mi nelíbí zázračný posun schopností. V prvním díle Arlen tvrdě cvičí u mistrů a v druhém díle už vesničani za pár týdnů bojují jako rodilí krasijci a leckdo umí dělat lepší chrany/kouzla než Arlen. Lidé posílili, ale démoni taky vytáhli silnější zbraně.
Z Reniny linky mám rozpačitý pocit. Arlen se celou knihu brání odpovědnosti za lidi z pozice Osvoboditele, ale v Tibbetské Říčce jedná a vynáší soudy z pozice vyšší moci, přestože neví, jak to bylo doopravdy.

Závěr: Příběh začíná trpět syndromem velkých ság - rozmělňováním, ale stále je strhující a kvalitativně patřící mezi nejlepší. Koncept dvou Vyvolených se autorovi povedl.

kom72
26.11.2013 5 z 5

Ještě lepší jak Tetovaný. Jardir překvapil a Arlen nám krapet potemněl... Už se těším na 3. díl.

Monicay
07.10.2013 5 z 5

Stejná pecka jako první díl - tahle série mě fakt chytla. Strávila jsem u ní skoro celý víkend a jakmile jsem dočetla druhý díl, hned jsem sáhla po třetím. Popis příběhu z pohledu různých osob je neskutečně propracovaný, autor si opravdu všechno perfektně rozvážil a zasadil do sebe. Maličko jsme v této knize poodhalili tajemství démonů a děj pokračuje svižně dál.

Lenous133
16.08.2013 5 z 5

Opět skvělá kniha, možná dokonce lepší než ta první. Ze začátku mě tedy drobet naštvalo že děj nepokračuje Arlenem, ale musím říct že i příběh Jardira byl dobrý. Jsem vážně zvědavá jak tohle vše bude pokračovat, ale nechce se mi začínat číst 3 díl, protože vím že mi pak čeká dlouhé čekaní na 4. díl.

Melic
09.08.2013 5 z 5

Dlouhé měsíce po přečtení prvního dílu se mi konečně poštěstilo ulovit v knihovně druhý. Chvíli mi proto trvalo rozvzpomenout si na jednotlivé postavy, ale naštěstí autor zásadní věci připomněl.
A teď k hodnocení. Už během prvního dílu jsem si říkal, že tenhle příběh by měl nějaký šikovný režisér i zfilmovat (ale kvalitně, zachytit atmosféru a zároveň nešetřit na efektech). A tyto myšlenky se mě i nyní držely. Ba i zesílily. Naposled mě takhle bavila snad Temná věž od S. Kinga. 600 stran jsem přečetl za 4 dni, pracovní doba neutíkala a v hromadné dopravě jsem dokonce ani o hezkou holku pohledem nezavadil, jak jsem zíral do knížky. Jasných 5 chran.

LovelyLucy
14.05.2013 4 z 5

Druhý díl se mi líbil mnohem víc. Doporučuji všem Fantasy maniakům. Jen škoda, že musíme tak dlouho čekat na další díl. :(

Anezka07
25.02.2013 5 z 5

Pouštní kopí mě vtáhlo do děje ještě více než první díl:)...Už aby byla kniha The Daylight War přeložena do češtinyyyy :)))! Nevíte někdo, kde se to dá dozvědět, kdy kniha vyjde i u nás ?

Sponka
02.02.2013 5 z 5

Třetí díl The Daylight War spatří světlo světa už 12 února 2013 (Amerika). Nejedná se o poslední díl, autor sám počítá spíše s pentalogií. Více místa bude mít v knize Jardirova žena, Inevera. Taky už se tak těšíte na další nářez? :-)

borknagar
11.12.2012 4 z 5

Dočten druhý díl "Démonské trilogie". Snad o malinko lepší než první díl, hlavně díky postavám Jardira, Abbana a Renny Jirchářové. A ač by měla být postava Arlena Sedláka pro čtenáře ta hlavní, já radši Jardira a spol. Těším se na třetí díl, kde se snad vše ukončí. Jak já nemám rád čekání, já "chaffit" zmlsaný....