Pouštní Kopí
Peter V. Brett
Démonská série série
Osvoboditel přichází, ale který to je? Člověk musí dny Ubývání rozjasnit, aby ustál tu nejtemnější noc. Pokračování epického příběhu o posledním boji lidstva proti armádě démonů odhaluje nového uchazeče o roli Osvoboditele. Slunce nad lidstvem zapadá. Noc nyní patří nenasytným démonům, kteří loví ubývající populaci nucenou krčit se za polozapomenutými symboly moci. Legendy vyprávějí o Osvoboditeli: generálovi, který kdysi spojil celé lidstvo do jediné síly, jež démony porazila. Je však návrat Osvoboditele jen dalším mýtem? Z písečných dun vyjíždí Ahmann Jardir, který z pouštních kmenů vytvořil armádu zabíjející démony. Prohlásil se za Osvoboditele, nosí starobylé zbraně - kopí a korunu -, které jeho tvrzení potvrzují. Seveřané však tvrdí, že mají svého vlastního Osvoboditele: oděného muže, temnou, zapovězenou postavu. Osvoboditel tedy přichází, ale který to je? Který z nich má větší šanci, když démonské řady posilují?... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2024 , TympanumOriginální název:
The Desert Spear, 2010
Interpreti: Pavel Soukup
Uzasna kniha se vším všudy, výborný a napínavý příbeh, skvěle napsáno a čte se jedním dechem, už vyhlížím další díl!
Kdyby nebylo takového konce, tak by se mi snad i Tetovaný coby první díl líbil víc. Skvěle. Třetí knížka má vyjít v únoru 2013 a celkem je zatím naplánovaných 5 knih. Doporučuju. Těším se.
Sice ne tak dobre jak Tetovany ;) ale to bude asik tim, ze se tu mota druhy osvobotitel(a cili se musime seznamit s nim)...a my radi Arlena ;) ..... Uz se nemuzu dockat tretiho dilu.....
-nemate nekdo tip na podobne uzasne knizky? Diky
S hrůzou jsem zjistila, že to má ještě třetí díl, a s hrůzou ještě větší, že ten díl zatím ještě nevyšel
Tak tato knížka určitě pohltí - až do jádra. Těším se na pokračování a střet osvoboditelů. Knížku řadím mezi ty nejlepší co jsem četl a čtenářům ji doporučuji.
2010 | Tetovaný |
2010 | Pouštní Kopí |
2013 | Válka za bílého dne |
2015 | Trůn lebek |
2018 | Jádro |
Knihu můžeme rozdělit do asi třech částí, v první se dozvíme, události v pouštím kopí z prvního dílu z pohledu Krasijců a seznámení s životem Jardira.. Ve druhé části se proplétají osudy několika lidí, které se v průběhu setkají, možná mě zklamalo že boje s démony už skoro nejsou až na pár krátkých bitek. A pak rychlý, ale o fantastický konec, který dopadl dost šťastně, ale mohu říct, že jsem za to rád, za poslední větu jsem se polovinu knihy modlil :-). Knihu beru spíše jako přípravu na skvělou bitvu ve třetím díle, protože se posuneme za celých 600 stran, mimo první kapitoly, jen o rok a půl dopředu. I když má kniha pár záporů, tak sakra má spoutu kladých kladných věcí, které hravě převáží vše ostatní, dokonce je tento díl lepší než první. Už se těšme na další díl.