Receptury teplých pokrmů
František Syrový , Antonín Nestával
Soubor obsahuje všechny receptury, které byly zařazeny v prvním vydání z r. 1970 a v dodatku k recepturám teplých a studených jídel, mléčných nápojů, jídel a polotovarů, vydaném v r. 1973. U každé receptury je kromě druhů a množství potřebných potravin uvedena i stručná smyslová charakteristika pokrmu a výrobní postup. Publikace také uvádí ČSN pro hotová jídla a polotovary, záměny surovin při výrobě pokrmů, průměrné ztráty a odpady vzniklé čištěním a krájením apod.... celý text
Přidat komentář
23.03.2020
Kniha závazných norem pro veřejné stravování. V době mých kuchařských začátků to pro mne byla doslova kuchařská bible.
26
Musím konstatovat, že vůbec netuším, jak se mi dostala tahle objemná příručka do knihovny. Ale mám ji tady, zrovna před sebou a je naprosto zachovalá, protože jsem ji nikdy neotevřel.
Pokoušel jsem se jí různě zbavit, ale antikvariáty ji nechtěly a hodit jí do kontejneru na papír mi bylo líto.
Kdyby jí někdo chtěl, je k dispozici :)