Temné piesky

Temné piesky
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500231/bmid_temne-piesky-H9Z-500231.jpg 4 2108 2108

Kate Marshallová série

Jedného sériového vraha už chytila. Podarí sa jej chytiť aj druhého? Hmlový fantóm, ktorý vraždí ľudí, je vraj len miestny mýtus. Jedno dievča sa však presvedčí o opaku. Profesorku kriminológie Kate Marshallovú čaká počas potápačskej výpravy so synom šokujúci objav: v hlbinách priehrady Temné piesky nájdu zachytenú mŕtvolu mladého chlapca. Polícia príliš rýchlo usúdi, že sa utopil bez cudzieho zavinenia. Kate má iný názor a sleduje stopy, ktoré ju zavedú k zlovestnému odhaleniu. Je to ďalšie v rade záhadných úmrtí a zmiznutí, ktoré súvisia s okolitými slatinami a s mýtickým fantómom, čo vraj striehne v hustej hmle. Keď zmizne profesorka, ktorá skúma pôvod miestnych legiend, Kate a jej spolupracovník Tristan Harper musia bleskovo konať. Záhadný sériový vrah, po ktorom Kate a Tristan pátrajú, však nie je jediný, kto má pred nimi náskok. Aj niekomu ďalšiemu veľmi záleží na tom, aby sa tajomstvá Temných pieskov nikdy nevynorili z hlbín zabudnutia.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Lindeni

Shadow Sands, 2020

Terkishead
05.07.2021 4 z 5

Řemeslně dobře zvládnutá detektivka. Perfektní čení na pláž. Všechno na svém místě - Maniakální maniak, vyšetřovatelka alkoholička s obtížnou rodinnou situací, krásný ale jinak orientovaný pomocník. Jen mi do tradičního schematu moc nezapadl asijský lotr policista. To by se, myslím, komisi pro genderovou vyváženost a inkluzi nelíbilo :D .

a.k
28.06.2021 5 z 5

Kate Marshallová řeší podivné utonutí mladíka, který byl vynikajícím sportovním plavcem. Ke všemu se v okolí vodní nádrže, ve které k neštěstí došlo, záhadně ztrácí další lidé.
Promyšlená zápletka, stupňující tempo a výborná atmosféra včetně zrádné mlhy, která je předzvěstí něčeho zlého.
Bryndzovy knihy jsou sázkou na jistotu. Dobře se to četlo. Těším se na další díl!

Verida
24.06.2021 5 z 5

Konečně dočteno a musím říct, že po tomto případu začínám mít Kate Marshall velmi ráda. Předtím mě moc neseděla a chyběla mi stará dobrá Erika Foster ale tentokrát byl příběh velmi napínavý, skvělá zápletka. Navíc bonus v podobě Petera Conwaye a toho co s ním teď je. Také Tristan je mi velmi sympatický a už se nemůžu dočkat dalšího vyšetřování Kate a Tristana už jako oficiální detektivové.

marci8
16.06.2021 2 z 5

Kniha se dobře čte a má spád. Zápletka není ale příliš složitá a kniha nemá hloubku, ale klouže po povrchu. Na oddechové čtení je dobrá, ale znám lepší.

amanda99
15.06.2021 4 z 5

Další super knížka,četla se sama.

Míša02
11.06.2021 4 z 5

Přečteno za jeden večer, což svědčí o tom, že je kniha opravdu čtivá. I přes to knize něco chybělo. Všechno bylo možná až trochu moc jednoduché a chybělo tam něco maličko zamotanějšího. I po přečtení druhé knihy z této série si stojím za tím, že knihy s Erikou byly lepší. Ale i tak se těším na pokračování a určitě si ho přečtu.

Sejna1955
08.06.2021 4 z 5

Pěkně napsaný a čtivé. Vraha jsem odhadl tak v polovině knížky a můj tip vyšel.

Martina852
01.06.2021 5 z 5

Velice čtivá detektivka. Půjčila mi ji spolupracovnice, tak jsem bohužel netušila, že je to druhý díl. Podle toho jak se dobře četla si asi přečtu i první díl, i když vím jak dopadne.

Lenoulinka
31.05.2021 5 z 5

Kate jsem si oblíbila, ale o něco radši jsem měla a líbila se mi Erika.
V každém případě jsou Robertovy detektivky čtivé a budu v nich pokračovat :-).

monte
28.05.2021 5 z 5

Za mě spokojenost. Na každou Robertovu knihu se vždy moc těším

Evina74
27.05.2021 4 z 5

Svižně napsaná detektivky ze série o Kate Marshallové - typický Robert Bryndza

vekkr
26.05.2021 4 z 5

Poměrně čtivá,ale velmi zapomenutelná a průměrná kniha.

ava.s
26.05.2021 2 z 5

2/5
Sérii s Erikou jsem zatím nečetla, ale tato s Kate se mi moc nelíbí. Další díl už vynechám...
Předchozí příběh mi přišel průměrný, komerční a tento je dle mého názoru ještě o trochu slabší...

Ne moc sympatická a rozhodně neoriginální ústřední dvojice.
Absolutně nechápu, proč tam ten Tristan vůbec je? Jen proto, aby vytáhnul telefon a něco "vygooglil", podržel baterku nebo jen proto, aby autor mohl opět popisovat jak je hezký, jeho tetování, jak se bojí nebo je mu zase zle nebo jen to, že není úplně smířený s tím, že je gay? Asi jen proto, aby měla s kým Kate probírat "případ" a chodit na kafe... i když, to by zvládla i s Myrou (Peterem nebo kýmkoliv jiným)...

Kniha je sice čtivá, ale celá vyloženě komerční, předvídatelná, povrchní, plochá, příběh nezáživný, bez jakéhokoliv napětí i spádu.

Omylem jsem si smazala komentář a musela jsem si přečíst anotaci, abych si vzpomněla, o čem kniha byla (čteno asi měsíc zpět).

Bohužel asi nebudu fanynkou pana Bryndzy. Dvě poslední knihy mi přijdou průměrné, sice čtivé, ale vyloženě cílené komerční čtení pro masy, bez jakékoliv přidané hodnoty. Pochybuji, že by autor měl takový úspěch, nebýt masivní propagace. Jsou mraky daleko lepších autorů, o kterých se vůbec nemluví...

zpevSusannah
26.05.2021 3 z 5

Tohle byla taková průměrná, lehce plynoucí detektivní jednohubka. Vše do sebe zapadalo, jak mělo, a příběh se odkrajoval a odkrajoval, až z něj zbyl jen předvídatelný závěr...
Bohužel, mi zde chyběl kvalitně zamotaný uzel, který bych z chutí rozmotávala.
I samotnému pachateli chyběl určitý druh šťávy, ostřejší koření. Vím, že v ne každé knize tohoto druhu musí být zvrácený psychovat, ALE! Divoká jízda je divoká jízda. A jakmile si člověk zvykne na adrenalin, už bez něj nechce být :-).

Tesla
25.05.2021 3 z 5

Přečteno během dvou večerů, napínavé, vcelku chytlavé, ale jak už to bývá krátké :-) Ani jsem nemusela číst předchozí titul Kanibal z Nine Elms, v podstatě zde byl shrnut děj (škoda). Ráda si počkám na další dobrodrůžo s Kate a Tristanem :-)

VěraČamková
22.05.2021 5 z 5

další kniha přečtená téměř na jeden zátah. Nechybí napětí, zápletky, knihy Bryndzy mě opravdu baví, už se těším na další.

kofola33
16.05.2021 5 z 5

U prvniho dilu s Kate jsem malicko vahala, ovsem s druhym dilem vim, ze budu netrpelive ocekavat dalsi dil s Kate a Tristanem. Kate mi prijde takova normalni, chytra zenska, ktera ma sve problemy a pokuseni, stejne tak Tristan, ktery si konecne prizna, cim se citi byt. Spolu tvori dobrou vysetrovaci dvojku v pripadu ztracene kolegyne z univerzity. Velice zajimava byla linka s Peterem, jsem zvedava jak to pujde dal.
Knizka byla napinava a dobre se cetla, jak je u Bryndzy dobrym zvykem. Rozhodne doporucuji.

hrabalikoval
08.05.2021 3 z 5

Kniha není špatná, ale já se nějak nemůžu dostat na notu Kate. Prostě Erika mi seděla víc. No ale třeba v dalších dílech se to zlepší. Každopádně kniha nebyla špatná. Četla se dobře a příběh byl tak docela zajímavý. No nevím proč furt čekám na to jsem měla u Eriky ikdyž vlastně nevím co mi chybí :D. Ale další díl budu vyhlížet abych si mohla přečíst.

Lumír23
07.05.2021 3 z 5

Je mi záhadou, proč je v detektivkách problém rozlišit pistole od revolverů, dokonce si myslím, že Robert to dělá pořád. Pokud je to projev lenosti, nebo snad pacifismu (zrovna tomu bych se nedivil), sráží to v mých očích kvalitu nejméně o hvězdu. Další problém mám s počtem mrtvých. Nelze redukovat jak to prováděl Cimrman? Nu a poslední věc mě mrzí obecně, i naše rozvojová společnost už jede na vlně, že co je teplé, to je dobré. Za mě: to jsme taková hovada, že nevíme, že to NENÍ PRAVDA?

Trolice
05.05.2021 5 z 5

Šikovnej chlapík ten Bryndza:-D tentokrát mě dokázal hodně vtáhnout do děje, bylo to napínavé a těším na další díl