-markéta- komentáře u knih
Já prostě nevím, co budu dělat, až pan Carter ukončí sérii.
8. díl a já se stále divím, jak to mohu tak moc žrát. Opakuji se v každém komentáři v této sérii, ale já Roberta doopravdy miluji. Jakože DOOPRAVDY. Každým dílem víc a víc. Miluji jeho myšlenkové pochody, miluji to, jak je chytrý, cítím z knihy jeho charisma, jeho kouzlo. Garcia je také oblíbenec, ale ne prostě takový.
Nevím, co mám za nemoc, ale vždy se snažím pochopit i vraha a vžít se do situace, proč vlastně vraždil. Já vím, že omlouvat vraha je více než špatné (studuji trestní právo, takže to doopravdy vím), ale jsou prostě případy, kdy se jeho chování dá pochopit. V tomto případě to není úplně 100%, ale ano, já ho trochu prostě chápu.
I přesto, že jsem dala 5 hvězdiček, protože to ani jinak nejde, tak zatím cítím tento díl jako nejslabší ze všech. Vede u mě 6. díl, tam jsem neměla slov.
Zkráceně: BOŽÍ A MILUJI
Přečetla jsem již spousty knih, ale nikdy jsem nečetla nic podobného tomuto příběhu. Strašně zajímavý koncept, který nikoho, podle mě, nenechá bez zamyšlení.
Kniha se četla sama a hezky, jednoduchá čeština. Příběh je kouzelný a myslím si, že mnoho z nás by rádo takovýto "život" zkusilo. Musí být zajímavé nahlédnout do své knihy výčitek. Mnoho z nás si ani neumí představit, co vše by se v ní nacházelo - od velkých věcí až po ty malicherné. Zkusit si život, kde bych se v několika situacích rozhodla jinak je lákavý. Co vše by se mým jiným rozhodnutím změnilo? Kniha velmi zajímavě pojatá, bohužel i přesto se jedná o něco, co mě osobně nenaplňuje.
Musím uznat, že jsem dlouho nebyla z knihy takto zklamaná. Těšila jsem se, že mě tato kniha vytrhne z krize, kdy již delší dobu sahám po ne moc dobrých knihách. Ale je to ještě horší než bylo.
Kvůli vysokému hodnocení a skvělým recenzím jsem měla od knihy velká očekávání, těšila jsem se na příběh za druhé světové války, který bude plný emocí. Nechci psát, že plný emocí nebyl, rozhodně asi byl, ale ne tak, jak bych si to já představovala. Kolem 2.světové války příběh vlastně prošel jen letmo. Drtivá většina příběhu byla pouze o životě Liebeskindových a o nešťastné lásce.
Konec knihy mohl být více propracovanější a začátek knihy kratší.
Klasika, komedie a k tomu divadelní hra? Anooo! Jednou za čas miluji!
Parádní, oddechové čtení, u kterého se člověk zasměje, zaťuká si na hlavu, trochu se i o některé postavy bojí, za mě super.
Truffaldino je skvělá postava a kvůli němu bych divadelní hru i ráda viděla na jevišti, ne jen v knize.
TOP TOP TOP!!!!!
Kniha se mi moc líbila! Jakože vážně MOC!
Silný příběh ze života, ze kterého mi bylo zároveň smutno a špatně.
Kniha vypráví o klasické rodině - máma, táta a 2 děti. Jedna z dcer je bohužel oblíbenější a druhá je chudinka, která ať se snaží jak se snaží, vždy bude ta špatná a vždy si matka najde něco, za co by jí mohla vynadat. Matka si neustále stěžuje manželovi, aby dceři domluvil, bohužel to podává velmi špatně a skončí to hádkou a manžel jde Barunku (tu méně oblíbenou dceru) zmlátit. Mlátí jí tolik, že i spolužačky na tělocviku si všimnou, že má modřiny. Barča vyniká ve výtvarce a moc si jí oblíbí nový učitel, díky kterému nakonec začne chodit i do zušky k jeho matce. Barunka má bohužel špatný vztah i se sestrou. Jednou však napíše slohovou práci, kde popíše, jak to u ní doma chodí. Učitelky se zhrozí a začne se to řešit, v tom Bára dostane strach a řekne, že si celý příběh vymyslela. Netrvá dlouho a stejně vyjde najevo, že to byla pravda. Celý příběh vlastně vypráví o tom, jaká je Barunka chudinka a jak jí matka se sestrou nemají příliš rády. Velmi smutný konec, o kterým se však dá říci, že je svým způsobem dobrý, vysvobozující.
Jednoznačně doporučuji. Je to taková jednohubka na odpoledne.
Po dlouhé době jsem opět sáhla po detektivce a opět super!
Autorka knihu napsala velmi poutavě. Moc se mi líbilo, že kapitoly byly krátké, a tak jsem si vždy řekla "poslední kapitolu, hmm, tak ještě další, ta je taky krátká" a v podstatě takhle jsem měla knihu přečtenou v podstatě hned.
Velmi mě kniha bavila a moc se těším na další autorčinu knihu! Do konce knihy jste vlastně nevědli, jak skončí - obvinili jste všechny.
Určitě doporučuji!
Knihu jsem si přečetla proto, protože jí všichni fotili na Instagram a psali, jak je skvělá a jak je to MUSTREAD, a tak jsem si řekla, že to tedy zkusím.
Upřímně do nějaké poloviny mi kniha nic neříkala, až když začalo vyprávění Hany, tak jsem knize plně podlehla a říkám BOMBA!
Mám ráda čtení knih z koncentračních táborů a všechny jsou tak nějak na stejné brdo, ale tato kniha mi přišla jiná. Na konci se vše začalo propojovat, všechny postavy a i chování.
Super knížka, která určitě stojí za přečtení!
Vždy, když dočtu nějakou seberozvojou knihu, tak si řeknu, že to byla poslední, kterou jsem četla. No, nebudu vám psát, kolikrát jsem si to již řekla a kolikrát jsem to porušila. Nemám ráda tyto knihy, protože mě akorát rozčilují.
Musím se však přiznat, že začátek mě velmi bavil a myslela jsem si, že možná změním na tento žánr názor – ne, nic takového se konat nebude, omlouvám se.
V každé seberozvojové knize si něco málo uvědomím, ale nemyslím si, že se díky knize někdo rozhodne změnit svůj život a otočí ho o 180 stupňů.
Ano, všichni máme špatné návyky a jsme líní a nekonzistentní u těch nových a náročných, ale tak to prostě je a tak to i bude. Možná si to uvědomíme po přečtení knihy více a zkusíme to změnit, ale určitě se nezměníme na zbytek našich životů.
Bylo fajn si knihu přečíst, měla jsem ji a svém listě velmi dlouho, ale již se k ní nevrátím a jsem zase na nějakou dobu vyléčená od tohoto žánru.
(SPOILER) Tak moc jsem se na tuto knihu těšila a doufala, že z ní budu stejně nadšená jako všichni, kdo knihu recenzovali a doporučovali. Bohužel..
Více než polovina knihy mě moc nebavila. O čem to vlastně bylo? O tom jak holčička Kya měla bídný život a jak se celou dobu před něčím / někým skrývala.
Kniha mě začala bavit až když byla Kya podezřelá z vzaždy Chase. Možná jsem nemocná "povoláním", protože studuji trestní právo, ale doopravdy až v tento moment jsem knihu začala hltat a viděla v ní to nadšení, co ostatní. Bohužel to byla ale poslení čtvrtina knihy.
Konec jsem čekala i nečekala ~ měla jsem dvě teorie: první byla ta, že to doopravdy udělala Kya a druhá ta, že to udělal Tate.
I když mě kniha tolik nezaujala, tak i tak se chystám podívat na film. Třeba v něm najdu větší krásu než jsem shledala v knize.
(SPOILER) A to nejlepší na konec!
Snažila jsem se svou cestu v knihách Harryho prodlužovat co nejvíce a četla mezi nimi několik dalších knih, ale jednou to přijít muselo.
Všechny díly byly samozřejmě unikátní a skvělé, ale tento je za mě TOP STROP. Nejvíce dojemná scénka samozřejmě, když umřel Dobby a Severus. Za mě velmi dojemné i pojmenování Harryho a Ginny dětí.
Skvělé ukončení celé série.
Obdivuji autorku a děkuji jí, že měla takovou fantazii a stvořila něco, co milují všechny věkové kategorie po celém světě. Pochybuji, že ještě někdy vznikne něco tak dokonalého!
DĚKUJI A MILUJI.
Nemám ráda komiksy a tak jsem hodně přemýšlela, zda si tuto knihu přečtu a voila - přečetla.
Kniha byla nádherně zpracovaná. Obsahovala jednoduché a výstižné kresbičky!
Myslím, že každý knihomol se v knize nejednou našel a nejednou zasmál.
Výborný knižní skvost!
Tak nakonec i já jsem se "dokopala" k této sérii.
Harry Hole mi byl hodně doporučován, tak jsem si řekla, že tedy zkusím a upřímně jsem lehce zklamaná. Tím, že Nesbo je hodně vychvalovaný autor a vidím u hodně lidí, že ho čte a miluje, tak jsem asi čekala něco víc.
Kniha nebyla špatná, ale z těch 400 stran byla detektivka tak 100, což mi přišla škoda, protože si myslím, že se z toho dalo vytáhnout mnohem více. Ale kdo ví, třeba to bylo jenom tím, že to byl první díl.
Určitě mě neodradila kniha k tomu, abych v sérii nepokračovala, ba naopak, těším se až Harryho poznám více (protože z prvního dílu mi je celkem sympatický).
Čtu zde komentáře, které nesdílí mé nadšení. Neříkám, že všichni musí dát 5 hvězdiček, ale jako zklamání mi to rozhodně nepřišlo.
Takhle, kniha nebyla bombastická, ale na 4-5 hvězdiček rozhodně byla. Bylo to pro mě něco nového. Za mě trochu feministické, ale ne nějak přehnaně.
Děj se mi moc líbil a hlavně myšlenka toho, že když je někdo knihomol, knihovnice, tak nemusí být hned zapšklý introvert, ba naopak.
Nikky se mstila mužům, kteří ubližovali ženám a zároveň řešila velmi závažnou věc, na kterou byla připravena a měla plán i na to, kdyby se něco pokazilo (což se samozřejmě stalo).
Název odpovídá tomu, co v knize bylo, mělo to spád, bylo to příjemné čtení. Těším se na další díl. :-)
Mnohem lepší, než byl první díl!
Člověku až mrazí, jak někdo může být schopný takových věcí, jako je obchod s bílým masem či s orgány - nechutné.
Obvinila jsem opět všechny postavy, které v knize figurovaly.
Rozhodně skvělé téma.
Krásná oddechovka na léto!
Film mám moc ráda, a tak jsem si řekla, že zkusím i knížku a byl to super nápad!
Jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla!
Doopravdy tento příběh doporučuji. Kniha se čte krásně sama. Má velmi napínavý děj a tím vás to nutí číst stále dál a dál, protože vás zajímá, jak to vlastně nakonec skončí.
Nádherný příběh!
Miluji film Hunger Games, a tak jsem si řekla, že by knížka nemusela být špatná a panebože? Miluju tu knížku!! I když jsem film viděla a věděla, co přijde, tak jsem hltala každé slovo!
Nyní zbylé dva díly!!
Dílo Revizor jsem viděla několikrát v divadle. Pro mě je to srdeční záležitost a jedna z nejlepších divadelních her, které jsem kdy viděla.
Když jsem knihu viděla v kánonu na maturitní četbu, tak bylo rozhodnuto! A upřímně? PANEBOŽE!!! Miluju to dílo jak v hrané, tak v napsané formě.
Mrzí mě, že jsem dílo první viděla a až po několikátém zhlédnutí sem se dostala ke knize.
Všem rozhodně doporučuji a těším se, až si dílo budu moct přečíst v originále (v ruštině).
škoda, že nemohu dát více, než 5 hvězdiček
Nemám ráda sladké knihy, ale Romeo a Julie mě nadchla!
Krásně napsané drama, které musíte přečíst jedním dechem.
Určitě všem doporučuji, protože v tomto příběhu najdete všechno - lásku, nenávist, smrt, usmíření.