1v8na komentáře u knih
Příběh je velmi čtivý. Četl se velmi rychle. Má velmi krátké kapitoly, což podporuje čtivost. Kniha je velmi hltací. Vše bylo psané jasně a hned - žádná omáčka okolo horké kaše. Příběh měl spád.
Části z pohřebního ústavu byly příjemným zpestřením a zajímavé.
Jen jsem měla dva menší problémy - první s dialogy - nejsou psané v uvozovkách, ale v odrážkách.
A druhý s hlavní hrdinkou - fandit nebo nenávidět?
Já měla s knihou problém - problém se začíst, ponořit se do děje a prožít ho naplno.
Zklamala jsem se. Jamie mi najednou nepřišel tím Jamiem, kterého jsem si oblíbila v prvním díle Cizinky. Očekávala jsem, že jeho charakter a postava budou víc rozvinuty. Více jsem se dozvěděla o Ianovi.
Na 115 straně najednou konec a začaly ukázky z kapitol Cizinky, kterou jsem již četla.
Bohužel, zklamala jsem se.
Knížka měla něco do sebe, to uznávám, ovšem nelíbil se mi styl psaní, kdy mi chvílemi přišlo že to píše machr, bez kterýho by to nešlo a všichni jsou proti němu.
Přijde mi to průměrné.
Příběh se mi líbil, byl napínavý, měl zajímavý námět a fascinovala mě spolupráce novinářky a policie.
Ovšem z dánských detektivek je to jedna z těch slabších.
Příběh byl čtivý, napínavý, dobrodružný, akční a strhující. První část knihy byla spíše seznamovací s novým světem, se samotnou hlavní hrdinkou i jejím únoscem a jeho delegátem. Čím více poznáváme únosce Tamlina, tím víc je kniha strhující a nemůžete přestat číst. Byla jsem nadšená a vypočítavost a zlomyslnost Amaranthy jsem hltala plnými doušky. Feyre, Tamlin i Lucien mi byli velmi sympatičtí a oblíbila jsem si je. Zato s Rhysem jsem měla problém. Ovšem to ničemu nebrání, abych se sehnala a přečetla další díly.
V knize je vyprávěn veselý příběh o přátelství, odvaze a cílevědomosti. Písmenka jsou dost velká a kapitoly krátké - mohou si tak číst i nejmladší čtenáři samy.
My četly večer s dcerami před spaním.
V knize se seznamujeme se spoustou zvířátek a zvyky, které jsou v lese.
Příběh se snaží poukázat na to, že veselá nálada, smích, přátelství, odpouštění chyb, umění poprosit a vzájemné pomáhání se, jsou tou správnou cestou ke každému cíli.
Příběh měl velmi zajímavý námět - nedokážu si představit, že bych se o manžela měla dělit s nějakou jinou. To bych mu raději spakovala kufry.
Kniha byla čtivá, promyšlená, četla se rychle, měla spád.
Oblíbila jsem si postavu Eliáše.
Líbí se i taky zpracování skutečných situací do knihy - např. povodně v Praze.
S touhle knihou jsem měla trochu problém - bylo to jako na houpačce.
Na jednu stranu byla kniha místy vtipná, čtivá. Oceňovala jsem, že Britt - Marii poznáváme do hloubky po charakterové stránce.
Nicméně těch ALE zde bylo více...
Kniha měla pomalý rozjezd.
A co mi vadilo ze všeho nejvíc, ba dokonce mě to až rozčilovalo, bylo vykreslení závislosti Britt-Marie na Kentovi a celkem dost situací, kdy si nevěděla rady, co má dělat a jak danou situaci řešit - vadilo mě, jak v danou chvíli přemýšlela - co by dělal Kent a co si myslí ostatní.
Tenhle román byl za mě oproti knihám Muž jménem Ove a Babička pozdravuje a omlouvám se, slabší, myslím že průměrný.
Z knížky mám rozporuplné pocity.
Ze začátku mi přišla čtivá a bohatá na plno zajímavý myšlenek.
Nicméně za polovinou knihy nastal zlom a přišlo mi, že už ses dost myšlenek stále dokola opakuje.
Co se mi vůbec nepozdávalo, byl autorův příběh - příběh mi neuvěřitelný a založený na tom, že dává en jeden.
Autorka vzala náměty z jiných knih a spojila je do jednoho příběhu, což mi přišlo částečně že je knihy složena z ukradených příběhů. Některé pasáže mi v knize přišly zbytečné, naopak některé velmi důležité.
Chvílemi jsem měla dojem, že je kniha hodně předvídatelná.
Nicméně je i přesto kniha čtivá, čte se rychle. Je napínavá.
Velmi oceňuji, že je bohatá na city - nenávist, intriky, zoufalství, zloba, přátelství, nedůvěra žárlivost, rodinná vazba, láska, naivita i prozíravost.
Líbí se mi také, že se popisují charaktery i jiných postav, než jen hlavní hrdinky.
Hlavní hrdinka je celkem sympatická i když chvílemi naivní, ale na konci je hodně prozíravá.
Jsem zvědavá na další díl.
Kniha má úžasnou obálku.
Je zde vykreslen parádní svět fantazie.
Příběh je velmi čtivý. Krátké kapitoly čtivost podporují.
Funguje zde parádní představivost. Příběh je velmi nabitý emocemi.
Co mi trochu chybělo, byla mapa Pláče - ocenila bych ji.
Je zde šíleně otevřený konec - potřebuju druhý díl!!!!!
Velmi mne zaujala anotace knihy.
Dost mě překvapilo, že autor je Australan a část svého díla zasadil do Čech - Prahy a Terezína.
Kniha je rozdělena do tří částí - Rafael, Anne a Joe - každý vypráví svoji část.
Pro mě nejvíce byla zajímavá, záživná a nejvíce mě bavila hned ta první část, kterou píše Rafael své dceři.
Autor se nechal inspirovat určitou skutečnou postavou - Friedl Dicker-Brandejsová - malířkou a zasadil ji do příběhu.
No konci knihy najdeme noty a text písně Vrabci letí - což je ústřední melodie knihy.
Příběh se mi líbil, i přesto, že část psaná za Annie a Joea mi nepřišly tak osudové jako ta Rafaelova.
Pohádky jsou krásné, čtivé, poutavé a některé napínavé až dobrodružné.
Kniha má i pěkné ilustrace, které pohádky parádně doplňují. Pro mě je tato kniha klasikou mezi pohádkami. Celkem v ní najdeme pohádek a každá má něco do sebe.
Jen některé mi přijdou trochu příliš drsné pro děti.
Kniha byla čtivá od první stránky. Byla poutavá a perfektně vymyšlená.
Celý promyšlený svět se mi líbil.
Nutila mě zamyslet se nad tím, zda a jak moc si vážím svého života.
Citra i Rowan mi byli sympatičtí. Oceňuji i doplnění částí z deníku kosení ctihodných smrtek.
Byly však i některé zákony, které se mi nelíbily - např. když tě přijde pokosit smrtka a ty se bráníš, zemře pak celá tvoje rodina- proč by kvůli zbabělosti jedince měly trpět a umřít všichni?
I přesto jsem velmi zvědavá a velmi se těším na druhý díl.
Knížka byla čtivá. Krátké kapitoly mají výhodu v tom, že dítě vydrží poslouchat. Všechny příběhu jsou doplněny perfektními ilustracemi. Jsou velmi zábavné Celá kniha je psaná tak, aby dítě vše pochopilo a aby ho každý příběh zaujalo a vzalo si z něj nějaké poučení.
Vrátila jsem se do dětství a ráda jsem si zavzpomínala.
Tento díl je nejslabší z celé série - nejméně záživný, příliš politický a už zda není přitažlivé prostředí Číny- Na druhou stranu se mi zde nejvíce zamlouvalo vykreslení linky mezi Margaret a Li Jenem. A v této knize se mi výjimečně líbil i otevřený konec - navnadí na další díl.
Příběh je čtivý, poutavý, má v sobě nástin reálného života. Hlavní hrdinka je velmi optimistická, pomáhá lidem ve svém okolí, místy je i naivní.
Líbí se mi vyjádření myšlenek hrdinky - psané v ich formě a kurzívou.
Kniha je rozdělena do tří kapitol, které jsou velmi dlouhé. Málokterá strana má větu ukončenu - často věta pokračuje na druhé straně.
Co může někoho mást je víc postav.
Co mi trochu vadilo, bylo to, že první polovina knihy byla poklidná a ta druhá moc uspěchaná.
Kniha je čtivá. Jde v ní o romantický příběh. Výhoda je ta, že se v knize nepere moc erotiky.
Kniha je tenká a čte se rychle.
Líbí se mi perfektně vykreslení charakteru postav.
Jde o fajn oddechovku.
Jediná nevýhoda byla chvilková nesnesitelnost Laury a nedostatečná komunikace mezi Jamesem a Laurou.
Kniha má překrásné ilustrace. Příběh vypráví o hledání sebe sama. Text je na stranách umístěn v akurátní míře - aby se text stihl přečíst a dítě si mohlo prohlédnout obrázky.
Kapitoly však na sebe nenavazovaly a chvílemi příběh působil dost zmatečně.
Z knihy jsem měla hodně rozporuplné pocity. Jako první jsem viděla film - což byla velká chyba- Měla jsem již nastavené nějaké očekávání, které kniha nesplnila.
Na jednu stranu byl příběh humorný a reálný. Na straně druhé měla kniha velmi dlouhé dialogy, které příběh natáhly.
Zároveň byly v knize i nudné pasáže.
Bohužel u této knihy jsem pocítila zklamání....