1v8na komentáře u knih
Příběh byl velmi citový a emotivní.
Líbí se mi, jak ukazuje rozdílnou povahu obou sester, zároveň i přes svou odlišnost drží při sobě a jejich sesterský vztah je úžasný.
Velmi mne zaujala i May - Místy mě zarážela její naivita.
Sérii jsme s dcerou začaly číst od konce, od posledního dílu. Nám to ovšem nevadilo.
Příběh byl pěkně napsaný. Líbí se mi vykreslení kamarádství mezi zvířátky a dětmi z lesní školky.
Kniha je doplněna parádními ilustracemi.
Ze začátku jsem měla trochu problém se fo příběhu začíst. Přišlo to až ve chvíli, kdy do příběhu vstoupila Tiff a Blake.
Poté začal mít příběh spád a grády.
Postava Amy mě hodně fascinovala a do teď přemýšlím jestli opravdu může být někdo tak praštěný i v reálu.
Nevšimla jsem si, že jde o druhý díl a tento jsem četla jako první. Tím nemohu říct, že by kniha byla zbytečná, protože jsem první díl ještě nečetla. Určitě to napravím.
Líbí se mi, že kniha je psaná jak z pohledu Lily, tak i Atlase a mohu tak poznat oba hlavní hrdiny.
Příběh byk čtivý, zaživný a ubíhal.
Oblíbila jsem si i Emerson a Atlasova bratra Joshe.
Příběh byl velmi čtivý a uvěřitelný. Vžila jsem se do něj.
Líbilo se mi, jak Marie zvládla rozdělit pozornost mezi dvojčata, chod melzerovské domácnosti, vily i továrny.
Obě melzerovy dcery - Elizabeth a Kitty velmi vyspěly. Byly mi sympatičtější než v prvním díle.
Zároveň byly i postavy, kterých mi bylo velmi líto - Alfons, Klaus, Humbert nebo Hana.
velmi mě to chytlo a už teď se těším na další díly.
Četly jsme se dcerou před spaním. Výhodou je že v textu jsou obrázky a do čtení se tak zapojovala i dcera.
Kniha je psaná formou komiksu.
Je psaná a formovaná pro děti a mládež, aby právě této cílové skupině přiblížila dobu pádu komunismu.
Líbí se mi, že hned když otevřete knihu, máte zde shrnutý celý rok 1989 měsíc po měsíci a vyzdvihnutá určitá důležitá data a co se v nich dělo.
Je fajn, jak se v komiksu představuje hlavní hrdina Davis, zároveň představuje svoji rodinu, shrnuje komunistický režim i historii Česka.
Líbí se mi i stránka, na které se vysvětlují pojmy, které souvisí s komunistickým režimem jako například kádrový posudek, amnestie nebo Charta 77.
Kniha je poučná, psaná zábavnou formou. Oceňuji i poslední obrázek komiksu, kdy je David dospělý.
Kniha čerpá z DBT.
Je velmi praktická, rozdělena do několika kapitol.
Sáhla jsem po ní ve chvíli, kdy jsem byla emočně velmi nestabilní a ztracená.
Musím říct, že jsem v knize našla tipy, jak se uklidnit a ukočírovat.
Líbí se mi praktické vysvětlování na životních situacích a praktické ukoly, kterými je kniha doplněna.
Oceňuji příklady, jak se vypořádat se stresem či jak regulovat emoce vnímat sám seb, nastavovat si hranice.
Kniha mi rozšířila obzory a jsem za ni ráda. Líbila se mi.
S knihou jsem měla velký problém. A to ten, že mě nedokázala vtáhnout do sebe. Námět knihy je výborný. Jen mi tam chybělo nějaké upoutání, něco kde bych si řekla wau, chci číst dál. Četlo se to opravdu hodně zdlouhavě.
Hlavní hrdinka mi moc sympatická nebyla.
Příběh nebyl špatný, ale žádné ohromení se u mě nekonalo.
Z knihy mám opět smíšené pocity.
Na jednu stranu byl děj zajímavý a akční..
Na tu druhou bylo v knize nepřeberné množství postav. Měla jsem v tom zmatek. Nevěděla jsem kolikrát v které zemi se nacházím.
Příběh hodnotím kako průměrný.
Bohužel se mu nepodařilo dostat mě ze čtenářské krize.
Skvělé ilustrace, parádní krátké příběhy, které jsou na dobrou noc ideální.
Z knihy mám rozporuplné pocity. do poloviny knihy mi příběh přišel natáhnutý a takový velmi popisný a ne moc zajímavý.
Od poloviny to pak byla jízda.
Sice bych očekávala více prostoru pro Beatrici, ale to byla jen malá vada na kráse.
Knihu hodnotím průměrem. Na letní čtení ideální.
Je to dost odlehčená kniha na téma druhé světové války. Ukazuje tu lepší stránku - odvahu, přátelství, možnost pomoci.
Některé pasáže mi přišly natáhnuté. Nebylo to špatné, ale že bych z ní byla nějak extra odvázana se taky říct nedá.
S touto knihou jsem se dost orala. Nesedl mi styl psaní.
Je to psáno emotivně, abby se ukázala hloubka citů. Což na jednu stranu oceňuji, na druhou mě to vůbec nebralo. Je mi to líto.
Kniha je čtivá. Děj má spád. Je zajímavý. Ukazuje odvahu hrdinky Deborah postarat se o bratra, aby přežil a ona s ním.
Na druhou stranu mo Deborah přišla velmi impulsivní, náladová a kolikrát se do všeho vrhala po hlavě bez ohledu ha následky.
V knížce byly některé nepřesnosti. Určité mi nevadilye - jako třeba ta, že matka Deborah vstoupila do Říšského kancléřství dříve než bylo opravdu otevřeno - to je vysvětleno v doslovu.
Co mi však velmi vadilo, vylo to, že z Gabčíka a Kubiše udělala spisovatelka členy polského židovského odboje. To mi vadilo dost.
Nicméně i přes to se mi kniha celkem líbila a druhý díl Marlen si přečtu
Příběh v knize nebyl špatný, měl sám o sobě dobrý nápad. Ale měla jsem jeden velký zásadní problém. Nevadilo mi to, že byl konec na můj vkus překombinovaný a useknutý. Vadilo že mi to, že začátek byl hodně pozvolný, místy až nudný. O to víc se snažila nacpat akci a zazivnost na konec knihy, což podle mě nevyšlo.
Rozjezd knihy byl ba můj vkus pomalejší. Měla jsem problém se začíst. Nicméně jakmile jsem se začetla, což bylo ve chvíli obklíčení Tessina domu novináři, mělo to spád a sešup a knihu jsem měla přečtenou za dva dny.
Tess mi byla velmi sympatická - obdivovala jsem ji za to, čím si prošla, za její sílu a odhodlání.
Scott mi přišel takový nemastný, neslaný.
Koho jsem si zamilovala, byl Ben.
Za mě to bylo super.
Příběh byl svižný, čtivý, rychle ubíhal, měl spád. Neměl žádná hluchá místa. Celý děj je napínavý a potřebujete vědět, jak to bude pokračovat a co bude dál. Kniha se mi velmi líbila.
Drobný nedostatek bych viděla v místy až moc okatém naivním jednání hlavní hrdinky Julie - ovšem pak mě napadá otázka - chovala bych se líp?
Mikuláš Borewsky byl zvíře a Marie psycho.
Za mě to byla bomba a jízda.
Komiks je velmi útlý, má jen 60 stran, ovšem na těchto stránkách je interaktivní formou při opravě hodin, vysvětleno, co je hněv a jak s ním pracovat.
Jsou zde i možnosti, kdy čtenář může nakreslit, jak hněv vypadá, jak si ho představuje, kde ho v sobě vnímá a podobně.
Kniha obsahuje i doplňující úkoly, které jsou součástí příběhu. Mají vzdělávací a rozvíjející funkci. Plní ji dobře.
Díky příběhu v komiksu si můžete zodpovědět na otázky, které ve vás příběh probudí.
Pointou knihy je právě ovládat svůj hněv. Pokud chcete vědět, jak na to, určitě po tomto komiksu stáhněte.
Je určen pro všechny věkové kategorie, může si ji přečíst kdokoliv a kdokoli si z ní může něco odnést.
Jde o oddechové čten, díky kterému jsem se vrátila do svého dětství. Pokud si chcete spravit náladu a pobavit se a zasmát se, pak je rodina Smolíkova je super čtení.