1v8na 1v8na komentáře u knih

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Souhlasím s hodnocením, které je napsáno na zadní straně knížky. Nejvíc se ztotožňuji s tím, že to bylo úchvatné - Willy Wonka a Matrix v jednom.
Příběh byl čtivý, nešlo se od něj odtrhnout a odpoutat.
Celý příběh byl hltací, plný napětí, akce, bez nudných částí, dokáže rozesmát, ale i rozplakat zároveň.
Hlavní postavy jsou velmi sympatické a líbí se mi, jak umí držet spolu.
Také se mi líbilo přirovnání přátelství mezi Anorakem a Ogem k Jobsovi a Wozniakovi.
Nechyběla zde ani láska, přátelství, smysl pro fair play.
Velmi povedená kniha, ke které se určitě někdy ještě vrátím.

19.03.2021 5 z 5

Za vším hledej Bridgertonovy Za vším hledej Bridgertonovy Julia Quinn

Pokud chcete jasnou romantickou knihu, pak Julie Quinnová je jasná volba. Příběh byl čtivý, poukazoval na to, jak to fungovalo ve společnosti v 18. století, kdy žena byla brána jako udržitelka rodinného krbu a muž zajišťuje ten zbytek. Byla zde obdobná zápletka jako v knize Čekanka, ovšem na kvalitě a parádní porci lásky a romantiky to ničemu neubralo. Jsem velmi zvědavá na další knihy v sérii.

06.02.2021 5 z 5

Dva životy Dva životy Táňa Keleová-Vasilková

Příběh je čtivý a hlavně reálný a ze života.
Čtenář by nevěřil, jak může jeden vztah dopadnout.
Líbilo se mi vykreslení dvou rozdílných charakterů a osobnostních rysů a i poukaz na věkový rozdíl v manželství.

16.09.2020 4 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Příběh je čtivý, dobrodružný, napínavý, poutavý a stupňující se.
Krátké kapitoly čtivost přímo podporují.
Líbí se mi vykreslení pochodových myšlenek jednotlivých obyvatel městečka a propojení jejich životů do jednoho celku.
Taky oceňuji formát úryvků z připravované knihy v knize.
Co mi dělalo ze začátku děsný problém, bylo to, že kniha je psaná z pohledu mnoha postav a trvalo mi, než jsem se v nich zorientovala.

05.05.2020 4 z 5

Obsidio Obsidio Amie Kaufman

Příběh je velmi čtivý. Opět je graficky parádně zpracovaný. Líbí se mi, že se příběhy všech tří hlavních ústředních dvojic ze všech knih propracovávají, prolínají a spojují v jeden.
Příběh je velmi akční, napínavý a nabitý emocemi.
Charaktery různých postav, nejen těch hlavních, se vykreslují.
Vykresluje se zde i SPIRO.
Chvíli trvalo zvyknout si opět na nové postavy a pochopit jejich charakter a motivy jednání.
Jednalo se opět o knihu neskaldnou do kabelky. Bude mi po hrdinech smutno.

28.01.2020 5 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Jde o čtivý a poutavý příběh.
Líbí se mi náznaky Danovi minulosti z toho pro mě plynulo číst dál.
Kapitoly byly krátké a psány z pohledů obou hrdinů. V knize je parádní hra se slovy a skvělé vykreslení boje se strachem.
Chvílemi mi však kniha přišla velmi idealistická. A nesedla mi škola, do které chodili - přišla mi příliš americká.
Co mě velmi překvapilo, bylo to, že autor je Pražák - podle jména jsem myslela, že je cizinec. Až po přečtení knihy jsem si všimla, že na konci je psáno - český LGBT román pro mládež :-)
Jsem zvědavá na druhý díl.

24.07.2019 4 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Příběh je velmi čtivý. Kapitoly jsou průměrně dlouhé.
Kniha v sobě nese emotivní příběh z prostředí Osvětimi - nabitý emocemi, nenávistí, touhou přežít, ale i láskou.
Je inspirován skutečnou situací.
Líbí se mi mapa koncentráku, mapa říše i fotografická příloha - vše na konci knihy.
Velmi oceňuji i doplnění knihy o informace o hlavních hrdinech - jak to s nimi bylo po Osvětimi.
Pokud Vás zajímají knihy s tématem druhé světové války - pak tuhle knihu jednoznačně doporučuji.

10.03.2019 5 z 5

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Čtení jsou prokládala poslechem audioknihy, kterou čte Valerie Zawadská. To mi čtení velmi zpříjemnilo.
Příběh je vtipný, emotivní, citlivý, zábavný, zároveň však smutný a s hlubokými myšlenkami. Elsa je sympatická, na svůj věk velmi zvědavá a sečtělá a znalá cizích slov. Hodně se mi líbilo propojení fantazie s realitou. Pohádky, které babička vymýšlela, jsou inspirovány skutečností. Kniha je velmi čtivá. Čtivost knihy podporují krátké kapitoly.
Rozhodně si od Fredrika přečtu nějakou z jeho dalších knih.
P.S. zajímal by mě příběh Britt-Marie, která z této knize byla jednou z postav.

20.11.2018 5 z 5

Blackout: Zítra bude pozdě Blackout: Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Kniha byla čtivá a akční již od samého začátku. To velmi oceňuji. Je uvěřitelná. Jde o román, který se může stát skutečností. Je taktéž realistická. Oceňuji psaní z různých pohledů a různých států, nejen Evropy.
Celkem jsem si oblíbila Manzana.
Trochu mi vadily některé odbornější výrazy a dlouhé kapitoly. Čekala bych taktéž více popisu paniky a více rabování u obyčejných lidí - nejen z pohledu vlády.

04.09.2018 4 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Kniha měla hodně slabý rozjezd. Měla jsem problém se do ní začíst, chyběla i akce, které jsem se dočkala až od poloviny knihy.
Vadily mi i anglické výrazy, jimiž je kniha proložena a jejichž významy máte na konci knihy a musí jí listovat - zdržuje to od čtení.
Některé pasáže mi přišly zbytečné.
Na druhou stranu hrdina byl celkem sympatický, odhodlaný a ochotný vrhnout se do všeho po hlavě.
I přesto, že mám z této knihy smíšené pocity, dám dalším dílům a knihám od Nesba šanci.

26.08.2018 3 z 5

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Možné SPOILERY!!!!
Akce hned od začátku knihy. Líbí se mi krátké kapitoly psané z pohledu několika postav. Kniha je velmi čtivá, propracovaná, má spád, je napínavá a dobrodružná. Oceňuji i zvrat v polovině knihy.
Nevýhodou knihy je její formát a tloušťka - pro cestování trochu neskladné :-)
V některých pasážích mi Fabian Risk lezl na nervy - jednal moc zbrkle, byl v některých částech až příliš velký individualista.
A jedna situace se mi vůbec nelíbila: Fabian přijde domů z nemocnice a nemůže jít zkontrolovat syna do jeho pokoje, kterému je čtrnáct a byl před tím několik dnů sám doma!! On do toho pokoje prostě nemůže vejít a podívat se na něj!!!
I přes to se mi kniha líbila a další případ ze série Fabian Risk si přečtu.

03.07.2018 4 z 5

Krámek s hedvábím Krámek s hedvábím Dinah Jefferies

Poutavá kniha, která se odehrává na pozadí skutečných událostí. Má krásnou obálku. Líbí se mi mapa Indočíny + její historie na konci knihy. Jde o knihu, u které člověk musí zapojit své mozkové buňky.
Co mi vadilo, byly francouzské výrazy ve větách, které nebyly dostatečně vysvětleny. Některé pasáže byly zbytečně natáhnuté až nudné. Neupřímnost Nicoliny rodiny.

25.06.2018 3 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Kniha měla čtivý příběh. Velmi jsem oceňovala to, že se jednalo o více generační, mnohovrstevnatý a strhující román. Je zde vykreslena doby za 1. a 2. světové války, ale i za doby komunistů až po převrat v roce 1989.
Jen mě dost štvalo, že Anežka byla velmi pesimistická a negativní a chvílemi mi tím lezla šíleně na nervy. Za to jsem si velmi oblíbila doktora Šimáka, který se zajímavým způsobem vyrovnával se svým životem.

22.02.2018 4 z 5

Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Kniha nezklamala. Příběh byl úžasný. Jsem ráda, že kromě hlavního příběhu byla v knize zmínka i o Fionnlaghovi a Donně a jejich malé rodince.
Velmi obdivuji, jak spisovatel perfektně spojil minulost a přítomnost a také, jak oddělil vyprávění Tormonda - v ich formě - a ostatních - v er formě.
Příběh byl propracovaný, napínavý a emoční.
Velmi se mi líbil a Fin je mi stále velmi a velmi sympatický.

27.09.2017 5 z 5

Skála Skála Peter May

Příběh byl naprosto vynikající. Byl čtivý, napínavý, poutavý a až do posledních stran nevíme kdo za vším stojí.
I když by mě zajímalo, kdo stál za tou první vraždou v Edinburghu - to tam snad ani sděleno nebylo - nebo jsem to jen zazdila?
Víc než krimi bych knhu zařadila do psychologického románu, protože opravdu to bylo velmi o psychice.
Ze strany některých postav jsem cítila nenávist a citové vydírání, ale i přetvařování.
Fina jsem si velmi oblíbila - byl sympatický a milý, i když byl v mládí grázlík.
Kniha se mi líbila natolik, že už teď mám doma druhý díl.

16.05.2017 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Tuhle knihu jsem poslouchala jako audioknihu - velmi mě to bavilo. Jednalo se o moji první audioknihu a byla jsem z ní naprosto nadšená. Hlas Rímského vystupňoval samotný děj a samotné napětí.
Joona Linna není v příběhu hned od první strany a na policii je to zná, že jsou bezradní a nemají tolik nápadů a energie.
Nicméně, jakmile se do pátrání zapojil i Joona Linna - nabralo to rychlý spád. Bylo to naprosto vynikající uzavřené celé série o Joonovi Linnovi i o Erichu Maria Barkovi, který v tomhle díle sehrát dost velkou a důležitou roli.

04.12.2016 5 z 5

Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Kniha byla jedním slovem super.
Příběh v ní byl akční, napínavý, gradoval. Zápletka byla sice jednoduchá, nicméně to vůbec neubíralo na kvalitě.
Kniha byla vyprávěna z pohledu Tuesday, která nás seznamovala se svým stylem života, minulostí, přítomností.
V knize má svůj příběh i detektiv Losse, který nám také odkrývá svůj životní příběh.
Další výhodou byly krátké kapitoly.
Knihu doporučuju. Jsem z ní naprosto nadšená.

01.09.2016 5 z 5

Ikona / Bílá puma / Advokát chudých / Zápisník jedné lásky Ikona / Bílá puma / Advokát chudých / Zápisník jedné lásky John Grisham

Tuhle knihu jsem si našla v domácí knihovně a to jen kvůli knize Zápisník - v češtině přesněji Zápisník jedné lásky.
V knize je dojemný příběh plný emocí a lásky. Je až s podivem, jak moc se mohou dva milovat i po padesáti letech společně prožitého života.
Kniha má opravdusilný příběh a na konci jsem plakala dojetím.

15.02.2016 5 z 5

Kamenný déšť Kamenný déšť Thomas Enger

Příběh byl velmi poutavý, napínavý, dobrodružný. Napětí se stupňovalo a ani skoro na poslední stránce se nevědělo, kdo byl přesně pachatel. velmi se mi to líbilo. Stálo to za to. Fakticky výborné a vřele doporučuju. už teď se těším na další případ Henninga Juula.

11.09.2015 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Příběh byl velmi dojemný. Moc se mi líbil. Celou knihu jsem podporovala Willa. Místy jsem u knihy i plakala.

19.07.2015 5 z 5