25veronika3 komentáře u knih
Rick Riordan nikdy nezklame! Další naprostá pecka! :) Vážně se divím, že v tom světě, který nám už tolik odkryl, se dá objevovat pořád něco nového.. každopádně, na konci se mi vážně líbila narážka na ostatní božstva a Jamieho, zřejme poloboha z jiného pantheonu .. no vážně super!
Je to úžasná kniha! Ilustrace jsou nádherné, čtení super!
Pro mě byl Ztracený symbol jednou z nejslabších knih, jakou jsem od Browna četla. Možná proto, že Washington pro mě nemá tak velkou historickou hodnotu jako v ostatních knihách. Ale musím říct, že myšlenka, která se upíná ke konci knihy, mě vážně dostala. To pojetí křesťanství, jak tam popisuje Brown, mě uchvátilo.
"Dávní mudrcové by se rvali za vlasy, kdyby viděli, jak se jejich učení v průběhu historie pokroutilo. Jak se z náboženství stal výběrčí mýta na cestě do nebe, jak válečníci pochodují do bitvy ve víře, že bůh je na jejich straně. "
Skvělé :)
Tohle bylo moc milé! Pro všechny, co milují Bridgertonovi, je tohle nutnost!
Tak musím říct, že tahle kniha mě od autorky bavila zatím nejméně :(
(SPOILER) Knihu jsem zhltla asi za dva dny, za mě asi lepší než první díl, bylo to napínavé a bavilo mě to. Ale! Musím říct, že mě hrozně vytáčí ten trend dát mezi hlavní postavy takové napětí ale dvě knihy je nenechat si dát ani pusu, přijde mi to dost nereálné. Mnohdy až příliš nucené.
(SPOILER) No, takže. Přijdu si hrozně okradená. Knihu sem přečetla jedním dechem, bylo to napínavé a divoké, ale proboha :/ Vážně hrozně nemám ráda, když dočtu knihu a sem hladová a chci další stránky. Každopádně dílo je to povedené a chci další díl.
(SPOILER) Musím říct, že jsem knihu přečetla jedním dechem. Nejdříve jsem se trochu vyděsila z komentářů tady, ale jsem ráda, že jsem na ně nedala. Příběh mě velice bavil, měla jsem knihu přečtenou za den a jen musím říct, že Margaret prostě miluju. Zatím mě děsně bavila každá její kniha.
Možná, že jsem knihu četla skutečně najednou, jsem se nechala velice strhnout vztahem těch dvou a dynamikou, která se mezi nimi odehrávala. Vícekrát jsem se setkala s trapnějšími románky a se vztahy, které moc nedávaly smysl, ovšem tento ano. Splynutí dvou duší a jednoduchá náklonost a přátelství tu bylo vykresleno velice hezky a vzhledem k tomu, že jsem se s podobným pojetím vílího světa již setkala (tím míním divoké hony, dvory, jejich nátury, atd) tak tento příběh považuji za velice povedený.
Přečteno v rámci historické antropologie. Naprostá bomba! Victor Turner skutečně ví, o čem píše, jeho kniha je zážitek.
Musím říct, že kardinál Beran měl velice zajímavý život. Kniha je psaná čtivě, člověk se někdy musí trochu odprostit od náboženského podtextu, ale ten je tam citlivě zanesen, takže to ani možná není třeba. Moc pěkné!
(SPOILER) Abych byla upřímná, romantickou linku, která se uskuteční, jsem si přála od první chvíle. O to více jsem byla zklamaná na konci, když to celé takto dopadlo, ale jestli skutečně příběh bude pokračovat tak, jak čtu tady v komentářích, tak se určitě moc těším! Celý příběh se nesl svižně a kniha se četla skvěle.
Jediné, co mě od příběhu trošku rušilo, bylo nekonečné omílání a ospravedlňování její sebevraždy. Stačilo by mi to říct třeba 2x a jinak jsem to nemusela číst v každé kapitole a o to víc jsem byla ráda, když jí pak vlastně v tom pekle došlo, že se pořád lituje. Díky, Leno!
Těším se na další díl!!
Musím říct, že tento díl se stal mým druhým nejoblíbenějším hned po tom prvním. První díl byl tak originální a svěží, další dva mě už tak nebavili - obzvlášť Knihovna duší, ta mě vyloženě zklamala. Tohle ale mi přijde jako nový svěží vánek, jakoby autor dlouho přemýšlel, jakoby celý příběh dospěl. Četlo se mi to suprově, těším se na další díl :)
No, musím říct, že bych uvítala spíš, kdyby to opět rozdělil do pěti knih. Závěr se mi zdál moc rychlý, moc jednoduchý. Musím říct, že mě to trošku zklamalo :( Ale jinak stejně 4 hvězdičky za ostatní věci.
Naprostá špička! Úžasná kniha, moje první setkání s Rickem Riordanem, netuším, proč jsem se mu vyhýbala :D Teď vím, že mě čeká hodně dalších skvělých knih.
Vážně skvělá kniha! :) Obzvlášť pro lidi, co jsou z Pardubic :) Jedinečný přehled toho, jak to u nás vypadalo za protektorátu. Můžeme si místa, která běžně dnes navštěvujeme, spojit s místy, o kterých se píše v knize a naskytne se nám jedinečný pohled do nedávné (strašlivé) minulosti našeho města.