85098211 Online 85098211 komentáře u knih

Čarodějův učeň Čarodějův učeň Otfried Preussler

Tak tato (audio)kniha má fakt silnou atmosféru - vtáhne vás do děje a nepustí! Skvělé, báječné a čarodějné, jsem nadšená! Navíc podmanivá hudba, která příběh podkresluje - naprosto dokonalé! Tuto vynikající nahrávku opravdu doporučuji. Zpracování je totiž výborné a interpretace Lukáše Hlavici neopakovatelně jedinečná. Jiné než nejvyšší hodnocení dát ani nemohu ;-).

08.07.2017 5 z 5

Ostrov tisíce pramenů Ostrov tisíce pramenů Sarah Lark (p)

Zajímavá kniha, originální kulisa, sympatická hrdinka, ale příběh byl místy na můj vkus zdlouhavý. Přesto si ale neodpustím i pokračování. Chci totiž za každou cenu vědět, jak to bude dál... ;-)

06.06.2017 4 z 5

Nejsem jako džbán Nejsem jako džbán Viola Ardone

Smutný příběh o silné dívce a potom i ženě mne zasáhl do té míry, že jsem nad ním ještě hodně dlouho přemýšlela. Samozřejmě jsem už něco věděla o tom, jak to v Itálii (včetně Sicílie) v padesátých a šedesátých letech (nejen) na venkově chodilo - především, pokud šlo o vztahy mezi muži a ženami a jejich postavení ve společnosti. Ale tato kniha popisuje osud, který byl Olivě nadělen, s otevřeností a syrovostí, jaká v té době byla víceméně obvyklá. Oliva mi byla sympatická, ve své rodině to neměla jednoduché, hlavně se svou matkou dost bojovala, protože ta tyto tvrdé tradice zastávala a u svých dcer prosazovala tělem i duší. Naštěstí měla aspoň svého milovaného otce...
Knize dávám suverénních pět hvězdiček a doporučuji!

11.12.2024 5 z 5

La Loba La Loba Alan Russell

(audiokniha)
Výborně a opravdu působivě načteno Martinem Preissem, hned od začátku napínavé a strhující. Já za sebe jsem neměla pocit, že by příběh měl nějaká hluchá místa, právě naopak ;-). Od poslechu jsem se skoro nedokázala odtrhnout, Nině jsem držela palce, aby to, co se jí stalo, nejen nějak překonala, ale měla i možnost žít dál. Konec se mi líbil také, oproti ostatním hodnotícím tady ani zde nemám co vytknout. Originální je hlavně název knihy v angličtině - Zimní válka, to fakt sedí ;-).

08.03.2019 5 z 5

Sestra Sestra Louise Jensen

Kniha je čtivá, příběh opravdu originální a neotřelý, ale poměrně dlouho trvá, než se pořádně rozjede. Rozuzlení je však zase jedna velká jízda a čtenář se nestačí divit, co si pro něj autorka přichystala za překvapení ;-). Za sebe dávám poctivé čtyři hvězdičky a doporučuji!

07.01.2019 4 z 5

Muž, který už nezavolal Muž, který už nezavolal Rosie Walsh

Vynikající kniha! ;-) Mě vtáhla hned od prvních stránek a nepustila až do samotného konce. Autorka dokázala po celou dobu udržet napětí a dokonce ho i stupňovat a já jsem si po celou dobu lámala hlavu nad tím, co že za podivné tajemství vězí za Eddieho zvláštním a nepochopitelným chováním. Až mi bylo Sarah chvílemi líto… Konec byl naštěstí podle mých představ, víc ale prozrazovat nebudu a raději knihu doporučím - je opravdu skvělá! Ale přesvědčte se sami...

13.12.2018 5 z 5

Honicí psi Honicí psi Jørn Lier Horst

Hodně dobrá kniha, kde děj přirozeně plyne, příběh je realistický a vyšetřování má spád. A i když je hlavní linie pochopitelně doplněna další, osobní, kolem hlavní postavy, tak neruší a člověk se v ději neztrácí. Jen mi to tak trochu - ale opravdu jen velice lehce ;-) - připomínalo čtení vyšetřovacího spisu, ale to je pouze můj subjektivní pocit. Rozhodně budu chtít pokračovat další autorovou knihou a tento případ Williama Wistinga za sebe určitě doporučuji.

27.11.2018 4 z 5

Mokrá ryba Mokrá ryba Volker Kutscher

(audiokniha)
Kniha má trochu pomalý rozjezd a ten se - bohužel - koná poměrně dlouho. Potom se příběh rozběhne jako na drátku a je fakt hodně dobrý ;-). Zajímavý, napínavý a také strhující. Interpretace v případě audioknihy výborná. Gereon je sympatický a já proto doufám, že se s ním brzy setkám znovu :-).

10.09.2018 4 z 5

Dítě ohně Dítě ohně S.K. Tremayne (p)

Za mne zase velká spokojenost, kniha se mi líbila dokonce o něco víc než autorova prvotina. Rachel mi byla vcelku sympatická, Jamie také - ten asi nejvíc ;-), jen z Davida jsem byla docela zklamaná. A i když jinak duchařinu moc nemusím, tady mi nevadila. Kniha je zajímavá a podle mého názoru i originální. Příběh má spád a ani trochu nenudí, proto hodnotím nejvyšším počtem hvězdiček.

25.06.2018 5 z 5

Muž v mlze Muž v mlze Agatha Christie

Výborné povídky Agathy Christie - některé až notoricky známé, některé zase méně. Myslím, že čtenář si oblíbí všechny detektivy, protože svým způsobem jsou jeden vedle druhého sympatičtí. Samozřejmě mám i já své favority ;-). Asi nejvíc se mi líbí geniální Hercule Poirot a roztomilá slečna Marplová, hned potom následují Tommy a Pentlička nebo Harley Quin. Řekla bych ale, že vždy záleží spíš na zápletce a příběhu jako takovém - a v tom je autorka skvělá! Za mne tedy opět hodnocení nejvyšší.

10.05.2018 5 z 5

Zabij mě znovu Zabij mě znovu Rachel Abbott

Hodně dobré a napínavé. Dějové zvraty - aspoň podle mého názoru ;-), poměrně nečekané a svým způsobem originální. Interpretace u audioknihy zdařilá, nejen Martin Stránský, ale i ostatní se svého úkolu zhostili na výbornou. A tak není co dodat. Poslouchejte a přesvědčte se sami...

08.03.2018 5 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Knihy s Harry Potterem jsem četla všechny už dvakrát a zamilovala jsem se do nich hned na první dobrou :-). Tento díl je nejen vynikající a podle mého názoru stejně strhující jako ty předchozí, je také mnohem temnější. Napětí roste s každou další stránkou a kniha se definitivně odkládá jen hodně, hodně těžko. A konec je tentokrát dost smutný... A vím, že se opakuji, ale pravdou je, že knihy jsou výborně napsané a doslova geniální! Jdeme tedy do finále! ;-)

14.12.2017 5 z 5

Opona Opona Agatha Christie

Opravdu skvělá kniha s originální zápletkou. Děj je napínavý od začátku do konce - a hlavně konec je nejnapínavější a nejzajímavější, vpravdě mistrovský! Ale také nekonečně smutný. Musím přiznat, že jsem měla slzy na krajíčku... Nádherná a tentokrát i emocionálně silná kniha.

23.11.2017

Mlhy Ölandu Mlhy Ölandu Johan Theorin

Kniha je sice tak trochu zdlouhavá, ale i poutavá a napínavá. Její začátek je klidný a ponurý. Ale úžasně popsaná atmosféra ostrova dodává knize na tajuplnosti a celý příběh postupně získává na dynamičnosti - navíc i odhalené skutečnosti čtenáře (aspoň podle mého názoru) nejen překvapí, ale zároveň i uchvátí do té míry, že se chce za každou cenu dozvědět, jak se všechno odehrálo ve skutečnosti. No a potom se od knihy dá opravdu už jen těžko odpoutat ;-).

06.10.2017 5 z 5

Rumcajs Rumcajs Václav Čtvrtek (p)

Nádherné knihy pro děti, které nikdy nezestárnou ;-). Poutavé příhody loupežníka Rumcajse a později i jeho rodiny.

26.09.2017 5 z 5

Vážka Vážka Michel Bussi

Tuto knihu jsem si s sebou vzala na dovolenou do Itálie a musím přiznat, že jsem byla doslova nadšená! ;-) A právě z tohoto důvodu, že jsem se od knihy absolutně nemohla odtrhnout, dávám plný počet hvězdiček. Příběh je nejen napínavý, ale také strhující a zápletka originální a zajímavá. Kniha se mi opravdu moc líbila! ;-)

19.08.2017 5 z 5

Gabra a Málinka 1. a 2. díl Gabra a Málinka 1. a 2. díl Amálie Kutinová

Nádherná kniha mého raného mládí. Vzpomínám si, jak jsem se u ní nasmála a četla ji stále dokola. Moc se mi líbila. A svojí mladší sestře jsem od té doby říkala "cérečko" :-).

15.07.2017 5 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Pokud vím, většina lidí (tedy spíše žen) je z této knihy unešená, případně si z ní sedají na zadek. Já to tedy nějak nedokážu pochopit. Postavy všechny vesměs nesympatické, některé z nich až do morku kostí, některé o něco méně. Děj knihy je docela dobrý, ale jen docela - a to je na můj vkus málo. Knihu jsem četla před lety jako mladá holka, tenkrát na mě kromě toho ostatního navíc ještě působila depresivně. Potom jsem si četbu zopakovala zhruba po dvaceti letech - ale názor na ni jsem nijak výrazně nezměnila. Tohle prostě není kniha pro mě a další šanci jí už nedám...

08.07.2017 2 z 5

Černá žena od Nilu Černá žena od Nilu Brigitte Riebe

Druhá kniha, která mi pomohla zpříjemnit už i tak dokonalou dovolenou na Krétě ;-). Tentokrát jsem se ale nedokázala až tak úplně nadchnout. Z dob starého Egypta toho už mám poměrně dost načteno a tato kniha se mi zdála o něco málo slabší, než jiné. Příběh jako takový je místy i drsný, což je ale pochopitelné vzhledem k tomu, jaký tenkrát život byl. Autorka však píše dobře a čtivě, proto knize dávám poctivé čtyři hvězdičky a doporučuji milovníkům příběhů z tohoto období.

19.08.2019 4 z 5

Archibaldovy nepřístojnosti Archibaldovy nepřístojnosti Pelham Grenville Wodehouse

Autora mám ráda už z dob svého mládí, stále ještě musím obdivovat jeho jiskřivý humor a neotřelý vtip, který tak dobře ovládá. Jeho knihy svůj půvab neztrácejí ani po dlouhých letech a skoro by se dalo říct, že zrají jako víno ;-). Pokud se chcete pobavit a máte chuť aspoň na chvíli zapomenout na všechno a na všechny, tato kniha je určitě tou správnou volbou. Za mne tedy bez diskuze plný počet a doporučení :-).

11.04.2019 5 z 5