Aaloha

Tak takhle se žije na druhém konci světa ve 21. století? To je spíš jak středověk. Prostě strašné, terorizování obyvatel, omezování naprosto ve všem, hladomor, lži a vymývání mozků. Několikrát jsem se přistihla jak s údivem kroutím hlavou, že toto je vůbec možné. A hlavně jíst 3 jídla denně je nezdravé, jak může takovou hloupost vymyslet někdo, kdo sám žije v přepychu.

Tak to opět nemělo chybu. Zase o stupínek drsnější a nechutné vraždy. Rozuzlení a napětí se pěkně stupňovalo až do samého konce.

Napětí až do konce, styl psaní mi vyhovuje, čte se rychle. Jediné co bych vytkla, jak se dostal pachatel k poslední oběti? Kde zjistil adresu? A závěrečná scéna s Erikou, tak to si opravdu nedovedu živě představit, jak to asi tak mohlo být? Ale i tak se těším na další knihy ze série, které budu hltat.

Hodně silný příběh, který mě vtáhl do děje. Nemohla jsem přestat číst jak jsem byla zvědavá, jak to celé dopadne. Vzhledem k tomu, že jsem v té době žila a sama mám dceru, tak i slza ukápla.

Tak tohle se četlo samo. Kdo zažil 70. léta tak chápe jak se tenkrát žilo. Příběh je věrohodný a to se mi líbí. Hlavně "co by tomu řekli lidi ", na to se tenkrát hodně hledělo.

Výborně napsaná kniha, pochvala pro pana Moravce, forma rozhovoru je vlastně fajn, čtivé a rychle to odsýpá. Pana Mareše obdivuji, kriminalistika a detektivky mě vždy zajímaly. Určitě psychicky velice náročné povolání si vybral. Práce pro srdcaře, nikoliv pro peníze. Po přečtení jsem zjistila, že jsem v jednom jeho dávném případu byla vyslechnutá jako jeden z mnoha svědků. Ale tenkrát jsem ani netušila, kdo je pan Mareš.

Tak to byl hodně velký propletenec. Ke konci už tam bylo tolik postav, že jsem se občas ztrácela kdo je kdo. Ale napínavé to bylo až do konce.

Jako vždy rychlé a napínavé čtení. Ke konci trochu překombinované rozuzlení, ale dobré to bylo. I když poslední díl Matčin hrob mi přišel o hodně lepší.

Generační román, který se krásně čte a vtáhne do děje. Nelehké životy v nelehkých dobách, které ovlivnily historické události. Složité charaktery hlavních postav, které mi nebyly moc sympatické. Snad jediná Emilka, která chtěla život změnit, ale bohužel. Chyběly mi roky, v kterých se odehrává děj. Jinak moc hezká kniha.

Nebylo to špatné, ale jsou i o hodně lepší od Bryndzy. Zdlouhavý rozjezd a zamotaný konec. Příběhy s Erikou mám raději.

Tak tohle se povedlo,bavilo mě to. Podezřelí se střídali, všichni mohli mít důvod být pachatelem. Napětí se ke konci pěkně stupňovalo. Jen mi přišla zbytečná závěrečná zápletka s Carmin. A poslední věta - Promýšlí svůj další tah. - ??????

Silný příběh, smutný, dojemný, napínavý jak to vše dopadne. Že je to příběh podle skutečnosti, z toho až mrazí a není to zase tak dávná minulost. Děti na prodej jako zboží, strašné. Kde je poptávka tam je i nabídka a že jim to procházelo hodně dlouho. I slza mi ukápla. Množství gramatických chyb nemá snad obdoby.

Ideální kniha do chmurné doby na dobrou náladu. Milé čtení, usmívala jsem se, zasmála a užívala si zamilovanosti s Katy. Hned bych si zašla do Warme na kávu a obložený chléb. A o víkendu bych si projela Kodaň na kole :) Moc hezky napsané.

Zajímavé čtení, poutavě napsané. Není jednoduché snažit se říkat pravdu a dotáhnout případ až k potrestání pachatelů. Někdy až beznadějné. Ale jako ministr vnitra by se mi pan Šlachta líbil.

Vyrůstala jsem ve stejné době a tenkrát se mi příběh líbil. Dnes by asi 14 leté slečny neoslovil. Přečetla jsem znovu jen kvůli výzvě.

Další parádní romantika z Islandu. Hned bych se tam jela podívat. Autorka nikdy nezklame. Těším se na další její knihu.

Já jsem s knihou spokojená, líbila se mi. Je to klasická Hartlovina. Odpočinkové čtení, příběh mě vtáhl, prožívala jsem ho, i slzička na konci ukápla. Jediné co bylo ne-uvěřitelné, že Aleš nikdy neřešil peníze, žádná částka nebyla problém. Ale jinak dobrý. Četla jsem všechny knihy od PH a těším se na další.

Téma zajímavé a začátek se rozjel hodně dobře a bavilo mě to. Jak se ale doba prolínala a bylo tam na mě až moc archivních spisů, tak mě to přestávalo bavit. Ztrácela jsem se v postavách kdo s kým byl příbuzný. Zápletka s Janigenou mi přišla zbytečná. A ten konec???? Proč takto? To už spisovatelce došly nápady?

Tak to byl hodně povedený psychothriller. Docela brzy jsem si všimla v jedné situaci podobnosti s filmem Noci s nepřítelem, takže jsem tušila, že vše není tak jak na první pohled vypadá. Každý dostal co si zasloužil.

Ládíkova první napsaná, u mě v pořadí čtvrtá přečtená a asi nejlepší. K Turecku mám hodně blízko tak možná i proto se mi kniha líbila a hlavně tam alkohol netekl proudem jako na jiných cestách. Dost jsem se nasmála.