Aaloha komentáře u knih
Neveselé čtení o tom, co se děje kolem nás. Myslím, že každý časem vidí, jak jsme klamáni. Tak si budeme držet palce, ať je zase líp.
(SPOILER) Uf, tak to bylo hodně těžké téma. Jak jednoduše a rychle se to četlo, tak složité to bylo. Čekala jsem, že po smrti matky alespoň sestra promluví. Vadilo mi, že alespoň ony dvě neměly k sobě blízko a nesvěřily se samy sobě navzájem. No a ten konec, že se Daniela nedokázala vzepřít a odejít? To mi přijde úplně strašné, jak se oběti domácího násilí nakonec obviňují, že je to jejich chyba, že si za to můžou samy. A tyran si mne ruce.
Kniha nic moc, recept mě žádný neoslovil, jsou i lepší knihy, kde načerpat nápady na dietní vaření.
Jak jsem se na knihu těšila, tak jsem teď zklamaná. Přišlo mi to jak průvodce Prahou a degustace českých jídel. Postavy mi nebyly sympatické, děj byl předvídatelný. Jako kdyby autorce už docházely nápady, škoda.
Jednoduchá kniha na pláž nebo do vlaku. Napsaná je celkem čtivě, příběh tuctový, že by žena nepoznala rozdíl mezi Skotem a Italem, o tom už bylo psáno níže. Ani erotickým románem bych knihu nenazvala, spíše jde o Harlekýnku.
Tomíka sleduju od jeho cesty z Thajska. I tato kniha je super. Líbí se mi, jak je psaná, jak je ilustrovaná, je doplněná mapou a spoustou krásných fotek. Těším se na film a na pokračování této cesty po Africe.
Bylo to náročné čtení, ne úplně hezké, ale taková byla doba. Občas jsem se ztrácela v postavách i v ději. Nečetlo se mi dobře. Námět dobrý, ale způsob, jakým byla kniha napsaná mi nevyhovoval.
Neskutečný, že se něco takového děje stále i v dnešní době. Náboženství a muži ovládají životy žen, jako kdyby to byly jen věci a ne živé bytosti. Kniha se mi četla dobře....
Kniha je přehledná, doplněná veselými kresbami. Není psaná vyloženě odborně, ale tak, aby každý rozuměl. Paní doktorku znám z jejího podcastu Pindy z gyndy a většina informací tam byla řečená. Knihu předávám náctileté dceři, věřím, že si tam některé informace najde.
Tak tohle bylo velké trápení knihu přečíst. Nějak mě to nebavilo. Mám srovnání, četla jsem všechny knihy od autora, byla jsem na přednášce a bylo to fajn, ale tato kniha je prostě jiná.
Kniha se mi líbila. Četla se dobře, příběh hezky plynul. To, že kniha nebyla tak propracovaná mi až tak nevadilo.
Kniha přečtená do čtenářské výzvy a díky tomu jsem poznala novou autorku. Kniha se četla moc hezky a potřebovala jsem vědět jak to celé dopadne. Jak bylo řečeno, život není ušlapaná cestička, nic není podle plánu, jednou jsme dole a jednou nahoře. A o tom život je. Člověk míní a osud mění.
Přečteno jen kvůli výzvě, konec nečekaný, vyřešeno jednou pro vždy. Maturitní četba a já tedy vůbec nevím, co bych o knize říkala.
Jsem celoživotní Pražák, ale i tak jsem se zase dozvěděla něco nového. Jako vždy, hezké a zajímavé čtení od Davida Černého.
Pěkné to bylo. Trochu více politiky, ale příběh, který se opravdu mohl stát. Bavilo mě to. Myslíme si, že po válce už bylo vše dobré, ale ono to tak vůbec nebylo.
Příběh byl napínavý, krátké kapitoly vás nutí číst dál a dál, ale ten konec? Co to bylo? To bylo celkem zklamání.
Dobře napsané, krátké kapitoly vás nutí číst dál a dál, jak to celé asi dopadne. Velké štěstí pro náš národ, že naše revoluce byla "sametová". Sama jsem zažila cestou vlakem do Bulharska a žebrající děti na nádražích v Rumunsku v roce 1988 a 1989. Vědělo se o tom a tak jsme měli připravené alespoň sušenky a sladkosti a házeli je dětem z okénka. Vzpomínám na večerní část cesty, kdy jsme jeli kolem nějakého sídliště a všude byla tma, v oknech se nesvítilo. Měli vypnutou elektřinu, pro nás nepochopitelné. Knihu určitě doporučuji přečíst.
Kniha je určitě hodně zajímavá, ale přijde mi až zbytečně zdlouhavá. Bavil mě příběh Leny a deník Tobi, ale některá ta hlášení ze spisů mě nebavily, stejně jako u Žitkovských bohyní. Ale celkově dobré, ani jsem netušila, jak moc se režim snažil zničit církev.
Ale jo, dobré to bylo. Napínavé a mělo to spád. Není to Erika ani Kate, ale není potřeba srovnávat. Je to prostě jiné, ale stejně dobře napsané, jak to Robert umí i když ne vždy úplně uvěřitelné. Já jsem s knihou spokojená.
Jak už bylo napsáno dříve, až moc ne-uvěřitelných setkání všech postav. Příběh pěkný, ale emoce ve mně moc nevyvolal. Určitě jsem už četla lepší knihy s touto tématikou. A těch nepřesností v ději bylo také pár. Takový průměr.