Aaloha

Příjemná oddechovka, čte se rychle. Archera jsem četla před pěti lety, takže už si moc na knihu nevzpominam.

Smutná kniha o zpěvačce mé oblíbené hudební skupiny Roxette. Neměla jednoduché dětství, pak se proslavila a užívala si slávu se vším všady a nakonec protrpěla několik let a prala se s nemocí. Při čtení jsem si pouštěla písničky z mého mládí.

Historické romány čtu velice zřídka a díky ČV jsem zvolila tuto knihu. Četla se jednoduše, děj sice předvídatelný, ale nechybělo napětí a láska a celkově se mi kniha líbila.

Tak nějak nevím, jak knihu hodnotit. Asi jsem od ní čekala víc. Občas jsem se ztrácela v ději, postavy mi nebyly nijak sympatické, děj mě nevtáhl. Téma určitě zajímavé, ani jsem netušila, co se dělo v Brně po válce, na druhou stranu, jak se Němci chovali k Židům víme a že ani ti, co přežili koncentrační tábory neměli po válce snadný život. Knihu bych asi nedoporučila, takže dávám jen tři hvězdy.

Román jsem četla před dvěma roky a hodně se mi kniha líbila. Tak jsem se těšila i na komiksové vydání a opět kniha nezklamala. I když je děj trochu zjednodušený, což je pochopitelné.

Poslední ze série, která mi chyběla přečíst, takže mám srovnání a určitě patří k těm lepším. Četla se snadno, děj nebyl přeslazený, postavy sympatické a je to prostě pozitivně naladěný příběh.

Napínavé, čtivé, děj plyne, žádná hluchá a zbytečná místa. A prostředí vesnice mě prostě baví.

Čteno do čtenářské výzvy. Prostě klasika, od autorky jsem ještě nic nečetla. Na mě až zbytečně zdlouhavé a hodně postav vzájemně propletených. Zkusím ještě film.

Ano, takové to tu bylo a pokud se necháme ovládat strachem, kterého politikové využijí proti nám a budou nám nařizovat nesmysly v náš prospěch, bude to tu zase. Tato kniha je smutné shrnutí doby doby covidové :-(

Tentokrát je hlavní postavou Payton. Tento díl je o trošku slabší než první, ale sexu je tam o něco víc a rozhodně jde o tvrdší sexuální hrátky. A co bude dál???

Pěkně sepsané zážitky z cesty do Gruzie. Některé jen stručně, některé podrobnější. Uvítala bych mapu, kudy Tomík jel.

Zajímavé vyprávění žen, které se narodily před 2.sv válkou. Měly toho hodně společného, podobné zážitky a přesto různé životy. Všechny se shodly na tom, že jsou šťastné, že se dožívají tak vysokého věku.

Příjemné čtení, Martina umí vyprávět a je to sympatická mladá dáma. Čekala jsem asi trochu víc osobních zážitků, pobavilo mě převlékání v taxíku. Pasáže citované z bible a kázání jsem ale přeskakovala.

Ze začátku jsem byla ke knize skeptická nezdála se mi už tak dobrá jako Hana, Tiché roky a Slepá mapa, ale pak mě děj úplně pohltil. Skvěle napsané, i když plné deprese a beznaděje. Bohužel i takové věci se stále dějí.

Tak to byla pěkně žhavá jízda. Romantiky tam bylo tak akorát a erotiky podstatně víc, což se mi líbilo. Děj rychle ubíhal a popisy erotických scén byly reálné. Až na ten otevřený konec. No nic, jdu sehnat druhý díl :D

Opět případ plný napětí a zvratů. Autorčiny knihy jsou sázka na jistotu, čtivé a napínavé.

Pěkně napsané vyprávění o Osmanyho dětství a dospívání na Kubě a o jeho začátcích v Československu. Neměl to jednoduché ani tam a ani tady. Mám ho ráda a baví mě ho poslouchat. Takže já jsem s knihou spokojená.

Hezké to bylo, dostala jsem od knihy co jsem očekávala. Oddychové čtení, romantiku a pro mě neznámou zemi Japonsko. Popisy přírody byly vykreslené tak, že bych tam hned jela.

Stejně čtivé jako Až uvidíš moře, ale asi o malinko slabší, nebo možná ti Řekové mi přišli zajímavější něž osud ruské ženy, která tedy také neměla jednoduchý život.

Tentokrát se nejedná o detektivní příběh, což je škoda. Ani žádné odhalení minulosti, z kterého vám spadne brada. Jen takové spíš poodhalování minulosti a rodinných tajemství, díky nalezeným deníkům. Ale popisy vesnice a přírody byly jako vždy od autorky velmi věrohodné.