Aaloha Aaloha komentáře u knih

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Pěkný příběh, ale zbytečně zdlouhavý, až moc červená knihovna.

06.04.2021 3 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Tak to bylo zase super počtení, jízda od začátku až do konce. O moc lepší než Kanibal, ten mě trochu zklamal. Už aby vyšel další díl s Kate :)

25.03.2021 5 z 5

Dívka, která psala na hedvábí Dívka, která psala na hedvábí Kelli Estes

Hezký příběh, dvě časové linky, které se nakonec sejdou. Příběh Mei Lien byl zajímavější. Bavilo mě rozluštění rodinného tajemství. Dokonce i slza ukápla.

19.03.2021 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Na novou sérii od Bryndzy jsem se těšila, ale jsem zklamaná. Série s Erikou byla o hodně lepší. Děj se dost táhl, začetla jsem se až někde kolem 200 stránky. Kniha mě nevtáhla, občas jsem se musela ve čtení vracet, abych děj pochopila, občas nereálné. Závěrečná scéna taky dost nereálná, až moc náhod najednou. Celá kniha mi přijde, jako by jí napsal někdo jiný.

12.03.2021 3 z 5

Kecy, kecy, kecičky Kecy, kecy, kecičky Karin Krajčo Babinská

Kniha byla milá, potěšila, pobavila, zasmála jsem se. Taková normální rodinka, která řeší běžné každodenní starosti a naopak si umí užívat radosti a lásku svých nejbližších. Hezky zpracované, jen jediný problém při čtení jsem měla a to místy tmavý podklad, špatně se mi to četlo.

05.03.2021 3 z 5

Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě Karin Krajčo Babinská

Příběh ze života o jedné rodině, který se možná stal a možná taky ne. Určitě stojí za přečtení a je k zamyšlení. Kniha se mi líbila, je velice čtivá, žádné zbytečné popisování. Přenesla jsem se na Krétu.

04.03.2021 4 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Třetí díl a zase o stupínek výš. Brutalita vražd je nechutná, ale s tím souvisí stupňování napětí. Baví mě, že až tak posledních třicet stránek se začíná vše blížit k dopadení pachatele. Od čtení se opravdu nedá jen tak odejít.

26.02.2021 5 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Tak to byla jízda. Ještě lepší než první díl. Napětí až do konce.

12.02.2021 5 z 5

Najdi Rebeccu Najdi Rebeccu Eoin Dempsey

Příběh, který se mohl stát, částečně zasazený do těžké doby v Osvětimi. Hodně se mi kniha líbila, je plná emocí, ale ne přeslazená romantikou. Kdo nehledá fakta, jak to opravdu tenkrát bylo, tak bude spokojený.

03.02.2021 4 z 5

Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Pomalejší rozjezd, ale potom to bylo docela napínavé. I když jsem celkem brzy tušila, kdo asi....

29.01.2021 4 z 5

Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Pěkné to bylo, napínavé, spíš psycho než thriller. Napsáno tak, že od knihy nechcete odejít.

25.01.2021 4 z 5

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Z knihy moc nadšená nejsem, takové nijaké. Hlavní postavy nesympatické, napětí ani romantická láska se taky nekoná. Kdo nečetl tak o nic nepřišel.

21.01.2021 3 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Když tedy o Carterovi všichni mluví, tak si ho taky přečtu. A bylo to tedy super počteníčko. Těším se na další. Robert i Carlos jsou sympaťáci. Skoro až do poslední chvíle není jasné, kdo je pachatel. V jednu chvilku mě ta postava napadla, ale chyběl mi důvod proč by to ta osoba dělala. Dobře napsané.

15.01.2021 4 z 5

Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

Silný příběh, smutný, dojemný, napínavý jak to vše dopadne. Že je to příběh podle skutečnosti, z toho až mrazí a není to zase tak dávná minulost. Děti na prodej jako zboží, strašné. Kde je poptávka tam je i nabídka a že jim to procházelo hodně dlouho. I slza mi ukápla. Množství gramatických chyb nemá snad obdoby.

08.01.2021 4 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Kniha se mi prostě líbila. Typická Hartlovina ze života. Radosti i starosti naše i lidí kolem nás. Chvíli jsme dole a chvíli nahoře a jaký si to uděláš takový to máš. Kniha se dobře čte, nechybí humor i dojetí.

03.01.2021 4 z 5

Fotograf z Osvětimi Fotograf z Osvětimi Maurizio Onnis

Kniha z Osvětimi, kterou řadím k těm lepším. Neskutečný příběh, který se opravdu stal. Tentokrát z pohledu fotografa, který měl to štěstí, že přežil, měl to štěstí, že byl pro Němce použitelný a oni si ho "hýčkali". Byl pokorný, poslušný, ale zároveň se nenechal přemluvit a přejít na druhou stranu, pomáhal když mohl a ke konci se zapojil do odboje a riskoval tím svůj život. Díky němu se spousta fotografií zachovalo.

25.12.2020 4 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Kniha je čtivá, námět a zápletka dobrý. Jen mi chybělo stupňování napětí a rozuzlení bylo takové nějak poskládané díky náhodám. Žádné velké vyšetřování. Josie mi byla bohužel nesympatická. V porovnání s Bryndzou jen slabší odvar. Dala bych tak 3,5 hvězdy, ale díky pěkné obálce jsem dala 4.

17.12.2020 4 z 5

Slavík Slavík Kristin Hannah

Krásný příběh, na který nezapomenu. Knihu jsem dočetla před týdnem a pořád na ní myslím. Vše už bylo napsáno, kruté přežívání války, bezmoc, hlad, ale i láska a ten konec .... tak to jsem brečela jak želva.

13.12.2020 5 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Romantika, láska, moře, jachta, slunce bezva dovolená. Co víc si teď v zimě přát. Mně se kniha líbila, těším se na další, tahle bylo teprve moje druhá ze série.

28.11.2020 4 z 5

Čajová dívka z Kolibříkové ulice Čajová dívka z Kolibříkové ulice Lisa See

Hezký příběh, dobře se četl. Zjistila jsem hodně zajímavého o pěstování čaje, o životě lidí žijících v horách, daleko od civilizace. Ze současnosti, ale v porovnání s naším životem jako kdyby šlo o středověk. Dodržování tradic pro nás nepochopitelné, zbavování se dětí - lidského odpadu neuvěřitelné, strašně mě to rozčilovalo. Doporučuji přečíst. Bála jsem se čínských jmen, ale není jich tam mnoho, takže jsem se v postavách dobře orientovala.

22.11.2020 4 z 5