Aaloha komentáře u knih
Moc hezká kniha. Krásné fotografie a dozvěděla jsem se různé zajímavosti. Pohřební tramvaj nebo úhoř Pepík.
Domácí násilí, tyranský otec, matka zaslepená láskou k němu, drsný život na Aljašce. Prvních 200 stran se zbytečně táhlo a nebavilo mě to. Pak se konečně kniha rozjela. Celkově mi kniha moc nesedla. Slavík mě bavil od začátku do konce.
Krásná kniha i když hodně smutná. Hotový emoční koktejl. Bezpráví a beznaděj, ale zároveň naděje a touha, že se stane zázrak a Clare se podaří z léčebny dostat pryč. Nešťastná láska, láska k dítěti, nenávist k rodičům a otázky proč???? Kniha mě vtáhla do děje a ten konec, přes slzy jsem ani neviděla.
Celkem pěkná česká detektivka. Napětí stoupalo, prostředí kolem koní a vesnice hodnotím kladně. Jen postav bylo až dost. A co Radim???????
Tak tento komiks se hodně povedl. Z pohledu rodiče doporučuji. Dcera se také nemohla od knížky odtrhnout. Dobré pro srovnání jak válka probíhala u nás a jak v Holandsku.
Kniha se mi líbila, mám ráda válečné příběhy. Ze začátku mi tam vadila ta "tajemná" skříň, ale vlastně to tam hezky zapadlo a vytvořilo příběh o lásce. Hezky a svižně se kniha četla. Jsem spokojená, trochu jiný příběh s židovskou tématikou.
Další krásný příběh od Mii plný emocí z prostředí vinice. Moc hezky se četlo, jen ke konci mě Grayson dost štval jak se litoval, že ho nikdy nikdo neměl rád. Ale dobře to dopadlo! Jak taky jinak
Téma zajímavé a začátek se rozjel hodně dobře a bavilo mě to. Jak se ale doba prolínala a bylo tam na mě až moc archivních spisů, tak mě to přestávalo bavit. Ztrácela jsem se v postavách kdo s kým byl příbuzný. Zápletka s Janigenou mi přišla zbytečná. A ten konec???? Proč takto? To už spisovatelce došly nápady?
Kniha mě pobavila. Zasmála jsem se, něco nového jsem se dozvěděla, prostě odpočinkové čtení. Obdivuju Láďu, že se pouští na cesty sám. To bych nedala. A dostal mě ten konec, jak krásnou máme zemi.
Tak tohle se povedlo,bavilo mě to. Podezřelí se střídali, všichni mohli mít důvod být pachatelem. Napětí se ke konci pěkně stupňovalo. Jen mi přišla zbytečná závěrečná zápletka s Carmin. A poslední věta - Promýšlí svůj další tah. - ??????
Tak tohle je hodně silný příběh, příběh lidí, kteří ho bohužel žili. Podobná zvěrstva, jaká prožívali lidé v koncentračních táborech za 2.sv. války, za která nebyl nikdo potrestán a o kterých se nesmělo mluvit. Knihu doporučuji všem kdo se chystají k volbám, aby měli jasno koho už nikdy nevolit.
Moc hezký a dojemný příběh z Prahy, Terezína, Osvětimi a končí v Americe. Na prvním místě je láska a city, hrůzy z Terezína a Osvětimi nejsou tentokrát tak drsně popsané jako v jiných knihách. Konec není moc uvěřitelný, ale i tak se mi kniha líbila. Konec knihy jsem probrečela.
Nejsem cílovka, ale i tak se mi kniha líbila. Hezky a s citem popsané myšlenky dospívajících. Nelehké hledání sama sebe, nepochopení okolí, šikana atd. To vše prožívají mladí, kteří jsou „jiní".
Tak toto byl hodně silný příběh a hodně smutný. Od čtení nejde odejít, prostě musíte zjistit jak to vše dopadlo. Strašné, čeho všeho jsou lidé schopní. Ti, kteří zlo činili a smekám před těmi, kteří přežili.
Hezké to bylo. Nebyla to úplná pecka, ale kniha je čtivá a nenechá vás odejít od čtení. Konec byl předvídatelný, ale já jsem spokojená.
Příběhy jsou čtivé, nejlepší je asi ten první. Neustále je popisován těžký život na vesnici, ale nic nového jsem se z knihy nedozvěděla. Ve srovnání s Šikmým kostelem jen slabý odvar. Postrádala jsem alespoň občas rok, kdy se příběh odehrává.
Takové milé čtení mezi detektivkama a thrillerama, které vtáhne do Skotska. Hned bych se zašla podívat na nějakou vesnickou slavnost.
Příjemné a milé čtení do vlaku. Jen by mě zajímalo, jestli vše Vašek Kopta zažil nebo si něco i vymyslel.
První díl se mi líbil asi o trochu víc. Tady bylo místy až moc politiky, ale chápu to, doba byla taková. Jelikož jsem úplně z jiného kraje Čech, vůbec jsem netušila, jaké problémy byly i v rodinách kvůli národnosti, ke které se lidé hlásili. Těším se na pokračování, snad bude.