Abia komentáře u knih
S dcerou jsme knihu nedočetly. Nějak jsme jí nerozuměly, děj byl zmatený a nebavil nás.
Mně se tato kniha líbila snad ještě více než ta první. Mám ráda příklady a příběhy, lépe u nich chápu celé téma. Přestože už hodně věcí vím, objevila jsem v této knize i nové poklady, nad kterými teď budu hloubat. A některé pasáže určitě použiji pro své přátele nebo děti.
Pokračování Proroka je fajn. Čte se dobře, děj letí. Zajímá mě pokračování, jak z toho nakonec autor vybruslí a zda bude pomsta dokončená. Těším se.
Příjemná kniha, která vás udrží v ději. Rozvláčná mi nepřipadala, ze začátku jsem si zvykla na styl a pak už to bylo dobré. Prorok je lepší, ale tohle se čte taky dobře.
Pro mne to bylo málo. Skvělý nápad, ale přišlo mi to tak nepravděpodobné a bála jsem se, že tam bude happyend, ten by mě opravdu zklamal. Emoce ve mně kniha samozřejmě vzbudila, nejsem necita, ale jako čtenář jsem byla trochu zklamaná.
Při čtení této knihy jsem asi překonala rekord. Myslím, že jsem nic nečetla tak dlouho, když mě kniha baví, zhltnu klidně 600 stránek za pět dní. Ale tato kniha mě prostě nebavila. Četla jsem jí půl roku a rozhodně to za to nestálo. Snažím se v ní hledat, ale ne a ne a ne. Možná zajímavé myšlenky, ale podané nestravitelně, příběh také dobrý, ale, samá ale. Druhá půlka trochu lepší, asi jsem si už zvykla na tu omáčku, která se motá pořád dokola. Škoda, protože to téma je skvělé.
Nestává se mi, že knihy nedočtu. Tuhle jsem odložila, nebavila mě, i když téma je to skvělé. Přistála u mě náhodou, zkusila jsem, ale přemáhat se nechci, je hodně knih, které čekají, až je přečtu. Hvězdu přidávám za ochotu autora podělit se s námi o něco tak složitého jako je život s bipolární poruchou.
Útlá knížka s příběhem z jiné doby. Žádný velký děj, ale klidný příběh k zamyšlení. Moc se mi líbila.
Trochu praštěný příběh, který baví děti i dospělé. Super pro začínající čtenáře nebo nečtenáře, není tam moc textu a je to zábavné.
Kniha mě překvapila. Název je opravdu příšerný a asi bych jí asi nečetla, kdyby mi jí nepodstrčila kamarádka. Moc se mi líbila, konečně jsem četla román, kde lidé žijí s podobnými tématy jako já a bylo to velmi osvěžující. Nemám, co vytknout, užila jsem si celý příběh a dozvěděla se i něco nového. Díky.
Už se známe, Tóra mě pořád baví. Tentokrát jsem nečetla jako divá, kniha asi měla pomalejší spád, ale zase jsem si jí užila delší dobu.
Kniha má dvě části. První se mi líbila, drsný život na severu, příběh je jasný. Hodně násilí a sexu a divného náboženství. Druhá je více zmatená. Obecně jsem měla problém se jmény a počtem postav, špatně se mi v příběhu orientovalo. A nemůžu se zbavit dojmu, že autor ty lidi vlastně moc nemusí a píše o nich spíše negativně, ale třeba se mýlím.
Jednoduchá, poměrně úzká kniha. Příběh mi přišel dobrý, realistický, líbilo se mi přemýšlení hlavní postavy, i to rozčilování s dětmi, prostě život. Jen nejsem na ty happyendy, ale dobře.
Velké zklamání. Kniha se ke mně dostala v době zavřených knihoven od kamarádky. To je zřejmě důvod, proč jsem jí dočetla (v krizi nelze plýtvat, že :-D). Ale chtěla jsem jí zahodit už po první kapitole. Pořád jsem čekala na nějaký příběh a zážitky se psem, které by mě dostaly, ale přečetla jsem celou knihu a nedočkala se. Škoda. Kdyby knihu napsal spisovatel, mohla to být milá, úzká, příjemná kniha na dovolenou. Nestalo se, bohužel.
Kdysi jsem jeho knihy četla a měla ráda, ale dnes mi to nějak nesedlo. Kniha mi nepřišla ani milá, ani nijak objevná, spíš taková poučná jako kázání. Možná jsem si pro návrat po letech vybrala špatnou knihu.
Nevěděla jsem do čeho jdu, nečetla jsem ani zde komentáře, jen jsem koukla na hodnocení. Ale... Začátek super, byla jsem nadšená, skvěle vymyšlený originální příběh. Krásně popsaný, včetně emocí osamělého člověka. Četla jsem jak divá a těšila se na další rozvíjení tématu. Tloušťka knihy mi říkala, že to bude skvělé. Jenže pak jsem zjistila, že kniha je povídková a že už se chýlíme ke konci první povídky, který mi přišel nedostatečný. Škoda. Další povídky nebyly špatné, jen nejsem povídkový typ, mám raději delší příběhy. Zajímavé nápady, ale já bych je chtěla delší a rozpracovanější.
První díl, který jsme omylem četli jako druhý. Děti baví samozřejmě nejvíc Nory omyly a vymýšlejí různá spojená zvířata, do kterých by se ještě mohla proměnit. Příběh je hezky vymyšlený na téma šikana, odlišnost, vlastní hodnota a přijímání všech takových, jací jsou.