Adelajda_4 komentáře u knih
Opět klasika, nejlepší z nejlepšího! Když jsem knihu četla poprvé zarazilo mě, kolik odlišností je zde od filmového zpracování, takže pokud si myslíte, že příběh znáte pouze podle filmů, tak ne, podle originálu je ještě mnohem propracovanější a poutavější.
Tohle je prostě klasika, co víc k tomu říct? Kniha je neuvěřitelně propracovaná a přece tak citlivá. Číst ji je pro mě pohlazením po duši.
Čekala jsem hodně, ale ten konec? Ten mě zničil :D Nebudu tu spoilovat, ale musela jsem si utírat slzy od smíchu.
Trilogii jsem načala, tak jsme si řekla, že ji také dočtu. Nic převratného od toho nečekejte, děj vcelku o ničem, erotika také skoro žádná, je to takový slabý podprůměr, kdyby kniha neměla takovou reklamu, ani pes po ní neštěkne.
Opět poměrné krátké setkání s Robertem Langdonem, kniha se četla sama a během pár dnů bylo hotovo. Strhující příběh s množstvím kliček a skvělým koncem.
Skvělé čtení! Brownovy knížky mě nesmírně baví, mám strašně ráda hádanky a v jeho knihách je jich nespočet, takže při čtení se rozhodně nenudím. Kniha měla opravdu pekelné tempo a skvělý konec! Každému milovníkovi Roberta Langdona knihu doporučuji.
Tak a je konec, nerada jsem se loučila se všemi známými podivnými, ale co se dá dělat. Celá trilogie se mi nesmírně líbila, četla se velmi lehce a ten konec? No, to bylo drsný :)
Hezká přehledová kniha, vše je zde poměrně hezky vysvětleno a pro mě to byla fajn opakovačka ke státnicím.
Poměrně hezky napsaný průvodce ke stejnojmenné výstavě. Dobře se četl a ocenila jsem stati o postavení umělce ve společnosti.
Krátké, lehké povídky. Byla jsem ráda za setkání se starými známými z mého milovaného Kvítku, ale proč to bylo tak krátké?
Skvěle zpracované kompendium pro zájemce o dějiny pravěku a starověku. Toho pravěku tam tolik není, ale je to perfektně zpracované.
Opět další kniha ze seznamu literatury ke zkoušce od které jsem toho moc nečekala, ale byla skvělá. Velmi zajímavé čtení nejenom o bramborech.
Skvělé, kniha se mi moc líbila, opět skvělý děj, spád, napětí a ten konec? Vždycky, když dočtu knihu od Nesba, mám chuť začít ji číst znovu, když totiž vím, jak dopadne, bylo by pro mě zajímavé všímat si drobných indicií vedoucích k vrahovi, kterých jsem si dřív nevšimla.
Skvělá práce, líbila se mi zde historická intermezza, což byl také velmi zajímavý příběh. Opět to mělo skvělý děj, spád a u Nesbových knih se mi strašně líbí, že při čtení mám fáze, že se od knihy nemůžu odtrhnout a málem ani nedýchám, jak jsem napnutá, jak to všechno dopadne.
Druhý díl byl lepší, než první. Knize bych vytkla akorát pomalejší rozjezd, ale u Nesba si na to začínám zvykat. Jinak zápletka skvělá a do poslední chvíle jsme netušila, jak to dopadne, vrhám se na další díl!
Moje první "Holeovka" ze začátku jsem se nemohla začíst, říkala jsem si, že nechápu, proč autora všichni tak adorují, ale pak? Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, četla se velmi dobře a Nesbo mě zde připravil na své "rány z čistého nebe", kdy podle mě naprosto bezdůvodně nechá zemřít některou z postav, bez jakékoli předchozí přípravy a vy jenom sedíte s knihou a nevěřícně na to civíte.
Příjemné překvapení. Knihu jsem zařadila do seznamu literatury ke zkoušce, nic moc jsem od ní nečekala, ale četla se skvěle, ovšem není to úplně jednoduché čtivo, pro pochopení musí mít čtenář alespoň elementární základy českých dějin.
Čtivá kniha o velkém historikovi, kdo se chce o jeho osobnosti dozvědět více, nechť po ní sáhne, dozví se zde vše podstatné.
Nejedlý byl bezpochyby skvělý historik, ale tohle je tak tendenční záležitost, že se to nedalo.