Adelajda_4 Adelajda_4 komentáře u knih

Eragon Eragon Christopher Paolini

Popravdě jsem od knihy moc nečekala, podle obalu jsem myslela, že je pro děti, ale v knihovně jsem po ní sáhla a rozhodně jsem neprohloupila. To byla nádhera! Autor nám vytvořil nádherný fantasy svět a ani se mi nechce věřit, že toto vytvořil člověk v patnácti letech, klobou dolů!

Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Krásné, ale pro mě trochu smutné zakončení celé série. byla bych strašně ráda, kdyby Paolini tento svůj svět neopustil a napsal ještě další příběhy, protože se všemi hrdiny jsem se jen velmi těžko loučila.

14.07.2017 5 z 5

Neználek ve Slunečním městě Neználek ve Slunečním městě Nikolaj Nikolajevič Nosov

Pokračování mého oblíbeného Neználka, nezklamalo a bylo to fajn.

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Wow, co na to říct... to byla zase jízda! Po Policii jsme se konečně dočkali kvalitní detektivky a to čekání stálo za to, protože Nesbo nám opět naservíroval skvělý příběh plný napětí a občas až velmi nechutných podrobností. Byla jsem nadšená, že jsem se zase po dlouhé době, byť jen na chvilku zase setkala s Harrym a už se nemůžu dočkat dalšího dílu, doufám, že čekání na něj nebude tak dlouhé.

Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Velmi oblíbená kniha, strašně se mi líbí styl psaní autora, kdy postupně odkrývá různá tajemství hlavních hrdinů a my se jim pomalu dostáváme "pod slupku" a začínáme zjišťovat, proč jednali tak, jak jednali.

Fiesta Fiesta Ernest Hemingway

Minulé prázdniny jsem navštívila Kubu, kde Hemingway žil, a poté jsem některé Hemingwayovy knihy lépe pochopila. Ten životní styl, to je přesně Fiesta, lidé si užívají tady a teď, neřeší, co bude zítra, o nic se nestarají, je tam strašně cítit ta marnost, která na mě dýchala i z knížky

Maryša Maryša Vilém Mrštík

Čtivá kniha s velmi smutným osudem jedné ženy...

13.07.2017 3 z 5

Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Povinná četba, která byla fajn. Lehce satirický román kritizující minulý režim mi velmi často vykouzlil úsměv na rtech. Byl to takový "lidský" příběh, moc hezky napsané.

Krysař Krysař Viktor Dyk

Poměrně hezká, útlá knížečka, která se mi četla docela dobře.

13.07.2017 4 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Tohle je strašně hezká věc, Kytici zbožňuju, je to podle mě velmi nadčasové dílo.

Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Tohle je moje již několikrát čtená srdcovka, četla jsem ji, když jsem byla malá a velmi ráda se k ní vracím i teď, v dospělosti. Obsahuje nepřeberné množství životních mouder a ty ilustrace? Ty jsou dokonalé.

13.07.2017 5 z 5

Vraždy v ulici Morgue a jiné povídky Vraždy v ulici Morgue a jiné povídky Edgar Allan Poe

U Poea se vždycky opakuju, ale opět to je dokonale napsaná kniha a je vidět, že uměl nejen hororové příběhy, ale i detektivky .

13.07.2017 5 z 5

Zlatý skarabeus: devatero podivuhodných příběhů Edgara Allana Poea Zlatý skarabeus: devatero podivuhodných příběhů Edgara Allana Poea Edgar Allan Poe

Skvělá sbírka mého oblíbence Poea, některé příběhy byly opravdu drsné!

13.07.2017 5 z 5

Černý kocour a jiné hororové povídky Černý kocour a jiné hororové povídky Edgar Allan Poe

Poe je prostě geniální, četlo se mi to lehce a místy jsem se opravdu dost bála.

13.07.2017 5 z 5

Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Edgar Allan Poe

Tohle je pro mě prostě klasika, lehce hororově laděné povídky, velmi ráda se k nim vracím hlavně na podzim, když je venku už trochu šero, já jsem zachumlaná v dece a užívám si četbu.

13.07.2017

Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Krásné a dojemné čtení. Příběh Roberta a Patricie mi vháněl slzy do očí.

Zabiják Zabiják Émile Zola

Tohle dílo je geniální! Zola mě naprosto nadchnul svými syrovými, naturalistickými popisy, je to neuvěřitelné čtení, kdy na jednu stranu chcete knihu odložit, protože vám připadá, že víc už nezvládnete, ale na druhou stranu knihu čtete jak v transu, nemůžete se odtrhnout.

List od Nimrala a jiné příběhy List od Nimrala a jiné příběhy J. R. R. Tolkien

Moc hezké čtení seskládané ze střípků Středozemě. Pro mě byl asi nejlepší příběh o tulákovi Roverovi, avšak ani Tom Bombadil pro mě nezůstává pozadu.

Húrinovy děti Húrinovy děti J. R. R. Tolkien

Existuje i jiná tvář Tolkiena, než ta, která napsala epické příběhy o Hobitovi a Pánovi prstenů. Tahle tvář je jiná a vytvořila tento velmi smutný příběh. Musím se přiznat, že právě tento příběh mě zasáhl mnohem víc, než již zmiňovaná slavnější díla.

Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Krásné zakončení trilogie, moc ráda se k ní vracím. Je to opravdu mistrovské dílo, které nemá obdoby.