Agatha84 komentáře u knih
Jsem zklamaná,příběh poutavý,ale vše je tak pomalu plynoucí,filozofující,bez emocí.
Velmi, velmi předvídatelné. Vystupují tam asi 4 postavy, je těžké být překvapený. Chápu, že je obtížné vyniknout na poli detektivky/thrilleru, když už bylo napsáno téměř vše, ale toto bylo opravdu těžce podpůrměrné.
Nezáživné, ploché. Zajímavé téma zcela zabité emočně tupými až retardovanými postavami, které tak působí otravně a jen stěží reálně. K dobru nepřispívají ani bezduché hovory a jakési filosofické úvahy. Škoda, na mokřady jsem se těšila.
Zanecháno zhruba po třetině... možná jen nejsem schopna docenit onen umělecký pokus,ale tohle bylo fakt ujetý. Divně vkládané věty, které snad ani nejde pochopit. Pocity špíny a odporu.
Pokud bych hodnotila,možná bych dala * za popisy přírody,ta jediná se jevila býti "v pořádku".
Bylo to skvělé,nicméně nemohu se ubránit pocitu,že tu přesto něco chybí. Možná to příliš vleklé tempo s urychleným koncem,kdy se ztrácím v tom,kdo všechno vlastně byli ti zlí a proč přesně? Přesto rozhodně neodolám a zkusím i další knihy autorky :-)
Hodně velká slabota. Zpočátku jsem věřila,že se příběh rozvine a posune,doufala jsem aspoň ve čtyři hvězdy,nakonec s oběma očima zavřenýma dávám jednu. Není snad žádné téma,které by autorka v románu nevyužila. Nicméně celé to působí pouze roztříštěně a chaoticky. Všechny osoby jsou sobecké a nevyzrálé,na nikom vám příliš nezáleží a na konci mi bylo už úplně jedno,jak tahle slátanina skončí! Stáhněte raději po nějaké jiné knize.
Tak tohle byla hovadina. Asi jako když se pubertačka rozhodne,že napíše detektivku. Od začátku tušíte,kam to celé směřuje,a jaké bude to "šokující" odhalení. Děj je příšerně nevěrohodný a nezáživný,styl psaní odpovídající školákovi. A já si tu blbost koupila ????
Super thriller! Hodně mi to připomínalo počátky Adleta-Olsena anebo krimi V lese visí anděl. I když to byla tlustá bichle,četla se sama. Hluchá místa prakticky nebyla a už teď se těším na pokračování!
Tento díl mi přišel prozatím jako nejslabší,kdybych jím začala,do dalších se už ani nepouštím,a to by byla věcná škoda.
A co mě vytáčelo úplně nejvíc? Vážně dají hlavní záporné postavě přezdívku 'Mocný běloch' ?? Tak to bylo ujetý!!
Olsenovy detektivky vykazují dlouhodobě sestupnou tendenci,takže tato je logicky zatim tou nejslabší ze série. Nemohu chválit pokud budu srovnávat s první čtyřkou případů. Zde spíše nahodilé a nijaké případy,které se náhodou prolínají. Velké množství postav,ovšem bez vlastního smyslu,pouze pro nafouknutí stránek. Těšila jsem se na chemii a vtip hlavních hrdinů,ty se však nekonaly. Celé to bylo takové o ničem.
Páni,tak tahle kniha mi vůbec nešla číst a asi po týdnu a stech stránkach jsem se přestala nutit. Nevím proč,ale hlavní postava Alice mi byla hrozně nesympatická,děsně mi lezla na nervy a připadala mi hloupá. Tak asi hlavně kvůli ní jsem tenhle příběh vůbec nepobrala...
Krásné, dojemné, lidské. Moc se mi líbilo střídání úhlů pohledu ze stran obou hlavních hrdinů.
Poslední stránky si vychutnávám, nechce se mi loučit.
Jsem v polovině a ke čtení se musím vyloženě přemlouvat. Jednak mi nedělají dobře ty čínské názvy ulic a památek,ztrácím se i ve jménech postav,ale především mě kniha nebaví svým obsahem. Rozvláčné,zcela nepoutavé,mám pocit,jakoby by to bylo tvořeno na sílu. Od autora jsem kdysi četla i Skálu a to se nedá srovnávat!
Jsem si jistá,že touto knihou mé putování 'čínskými thrillery' končí.
Po dlouhé době vynikající psycho/detektivka. Poslední třetina knihy se četla sama, rozuzlení bezchybné, všechno do sebe skvěle zapadá. Za sebe rozhodně doporučuji.
Vůbec, ale vůbec jsem se nedokázala donutit pokračovat ve čtení. Příliš povrchní, málo emocí, vlastně je mi jedno, když nebudu vědět, jak to dopadlo. Tohle se mi stává málokdy.
Velmi čtivě napsaný příběh, který může v určitých pasážích působit jako děsné klišé, přesto jej v něm já osobně nevidím. Možná byl vývoj vztahu mezi otcem a dcerou příliš rychle pozitivně gradující, možná tam bylo pár dějových linií, které neměly žádný hlubší význam, možná uhodnete samotný závěr, přesto je to kniha, která mi nabídla řadu úvah. A taky bych si ji možná znovu nepřečetla, přesto na ni nechci zapomenout...
Zhruba v polovině odloženo. Znovu si říkám, že život je příliš krátký a knih je příliš mnoho na to, abych ztrácela čas s něčím, co mě nebaví...
Coelho, jak dlouho jsem jej odkládala, tak moc jsem byla zklamaná. Třeba je to jen špatným výběrem knihy. Zhruba tuším, co měl autor za záměr a kam chtěl svého čtenáře dovést, nicméně zvolil formu, která je - alespoň pro mě - naprosto nevyhovující. Prostředí psychiatrické léčebny dobré, ale tam to končí. Příběh vlastně neexistuje, postavy jsou ploché a Veronika prochází tak prudkým vývojem sebeuvědomění (bez jakéhokoli vnějšího zásahu), že mě nakonec rozčiluje ze všeho nejvíce. Takže v příběhu chybí vlastně všechno - myšlenka, příběh, ponaučení, spíše se jedná o jakési náhodně pospojované glosy a filozofické úvahy, které postrádají hlubší smysl.
Nenechám se strhnout naprosto skvělým asi tak 40ti stránkovým závěrem a tentokrát budu hodnotit přísněji. Miluji knihy L. Penny, všechny její hrdiny považuji tak trochu za rodinu a Three Pines je pro mě nebem na zemi, kde toužím bydlet. A teď přichází ono ALE... Dlouhá cesta domů je vážně dlouhá. Tak dlouhá, že už se modlíte,aby byl konec, a přemýšlíte,kde se jen stala chyba a kam se vytratilo to kouzlo (ano, i já to použiji :-), na které jste se tolik těšili. Cesta je tak dlouhá, až jste na konci naprosto zemdleni únavou a nudou, že vám téměř uteče i ten úžasný závěr. A právě kvůli té nudě tentokrát jen za 3*