Ajuszka Ajuszka komentáře u knih

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Nový rok jsem začala pořádnou dávkou zimy a romantiky.

Knihy Julie Caplin miluju a Hrad ve Skotsku mě opět uchvátil.

Nejen že autorka umí krásně do detailu popsat okolní krajinu, ale samotný příběh s klasickou romantickou zápletkou byl to pravé na zahájení roku.

Setkáváme se zde se sympatickou Izzy, která zdědila hrad po svém strýci. Spolu se svou lehce výstřední matkou se na hrad přestěhují a spolu s nimi i vize udělat z hradu hotel.
Nakonec je z toho opravdu moc pěkný příběh plný lásky a přátelství. No a z čeho jsem měla největší radost, když se zde na závěr objevila hrdinka z jiné knihy Julie Caplin. Takové dějové protnutí mám moc ráda.

01.02.2025 5 z 5

Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Darcy Coates mě asi nepřestane překvapovat!
Bravurně napsaný příběh o skupině potápěčů,kteří se potápí k vraku lodě Arcadia.

Musím se přiznat,že jsem během čtení měla lehké klaustrofobické pocity,protože samotné prostředí vraku a pocity potápěčů byly dokonale popsané. Vtáhne vás to do děje naprosto dokonale.

Pořádná akce a napětí se rozjela až posledních 100 stran,kdy jsem se od knihy nemohla odtrhnout.

Doporučuji k přečtení,ale upřímně.. už se těším na další ze série Strašidelných domů,která vyjde zanedlouho.

16.09.2023 5 z 5

Nářek drozda Nářek drozda Tim Weaver

Miluju sérii s Davidem Rakerem.Autor mě vždycky dostane svým nápadem a celkovou zápletkou knihy.

Tentokrát se David potýká se zmizením Cate a Aidena,kteří během autonehody sjeli ze srázu a jejich auto začalo hořet. Žádné ostatky se ovšem ve vraku auta nenašly a tak pro Davida nastává pátrání,kam se poděli.

V knize bylo na mě už příliš jmen,začínala jsem se v tom lehce ztrácet. Samotné rozuzlení nebylo až takové wow jak jsem čekala,ale celkově hodnotím knihu velmi kladně.
A konec nám autor opět ponechal otevřený takže se máme na co těšit.

24.07.2023 5 z 5

Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Druhá a nejspíš zároveň poslední kniha s Peterem Vinstonem. Což je škoda,spolu s Tove jsou sympaťáci a prostředí Österlenu je příjemné.

Tentokrát se příběh točí okolo starožitností a jejich dražbě. A jak už to tak bývá,nesmí zde chybět ani zrada,nenávist a touha po bohatství.

Vraha jsem si lehce tipovala,ale autor opět bravurně kličkoval,takže jsem si během čtení nebyla jistá nikým.

Knihu jsem si moc užila,avšak musím říct,že předchozí díl mě bavil o něco víc :)

28.05.2023 5 z 5

Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Tohle bylo mé první setkání s autorkou. Měla jsem tu čest si knihu přečíst již loni, v rámci beta čtení. Po přečtení knihy jsem si musela pořídit i předchozí autorčiny knihy.

Zdánlivě nevinný výlet Olivera a Moniky do Luhačovic, se rozjede v pořádný příběh, v jehož průběhu vám bude běhat mráz po zádech.

Opravdu bravurně propracovaná kniha, kterou doporučuji všem, kteří mají rádi thrillery a tajemno. Karolová svými knihami vyzvedává české thrillery na dost vysokou úroveň.

02.03.2023 5 z 5

Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Sesterské pouto, pád letadla, 5 přeživších a 33 dní na ostrově.
Tuhle knihu si zamilujete.
Silný příběh. Konec mi vehnal slzy do očí,ikdyž představy o happy endu mám trošku jiné.

Lucy Clarke je úžasná, mám od ní přečtené všechny knihy a všechny do jedné jsou skvělé.

Děkuji, knihu jsem si opravdu užila.

18.12.2022 5 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Totálně propadlá Bridgertonovým? Vina! :D
Ukažte mi jednoho člověka, kterého tyto knihy neokouzlily.

V této knize se věnujeme převážně Benedictovi. Příběh dosti podobný pohádce o Popelce, ale řekla bych, že jen dosti lépe napsaný.
Opět přečteno téměř na jeden zátah, teď si dám chvíli pauzu a pak na mě čeká zbytek této úžasné série.

11.11.2021 5 z 5

Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Velmi dobře napsaný příběh, který během své cesty odkrývá spoustu tajemství. Sama jsem byla velmi překvapená, jak to do sebe nakonec všechno zapadlo.
Určitě doporučuji k přečtení.

07.11.2021 5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Já jsem si ani u druhé knihy nenašla ke Kate Marshallové takový vztah, jaký jsem měla k Erice. Erica mě tak nějak bavila víc.

Musim ale říct, že tenhle díl byl lepší, než Kanibal z Nine Elms. Kate a její asistent Tristan se vrhají po stopě záhadných zmizení u nádrže Shadow Sands. Rozuzlení mě mírně překvapilo a příběh mě celkově bavil.

31.12.2020 5 z 5

Modrá Modrá Lucy Clarke

,, Modrá je dobrá ''.. Jo jo už je to tak :D Tenhle příběh byl parádní. Autorka prostě umí. Už její kniha Stíny nad zálivem se mi libila, ale troufám si říct že tohle bylo o hodně lepší. Člověk se úplně vidí na té jachtě, dokáže to všechno prožívat s hlavními hrdiny.
Určitě stojí za přečtení, já si jdu sehnat ještě další knihy od autorky :))

05.08.2020 5 z 5

Zimní oheň Zimní oheň Anders de la Motte

To byla zase jízda. To si takhle čtete dost propracovaný příběh, před koncem už si já, téměř ostřílený čtenář tohoto žánru, řeknu, že vím jak to celé je. Na jedné stránce se ukáže že jsem měla pravdu ale jakmile ji otočím, spadne mi brada. A pak mě ještě malým dodatkem dorazí. Prostě skvělé čtení, doufám že jarní příběh tu bude co nevidět

14.03.2020 5 z 5

Není úniku Není úniku Cara Hunter

Jak už to u téhle autorky bývá, kniha je plná zvratů a překvapení. Ani chvíli jsem se u knihy nenudila. Skvěle napsaný příběh, jehož rozuzlení není nic, než jen nešťastná shoda okolností. A úplně poslední věty mě potěšily, neboť inspektora Fawleyho jsem si oblíbila! :) Těším se na další díl.

05.03.2020 5 z 5

Muž bez minulosti Muž bez minulosti Tim Weaver

Tak tohle bylo trošku jiné,než jsme u Weavera zvyklí a mě se to líbilo mnohem víc.Vůbec mi zde nechyběl Healy a další zbytečné vysvětlování kdo je kdo.Kniha měla spád,napínavý příběh s jakž takž hezkým koncem.Určitě neváhejte,stojí za přečtení

21.06.2019 5 z 5

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Myslím,že co se týče knih Angely Marsons nelze hodnotit jinak. Naprosto dokonalý příběh,vyzvedává do popředí rasovou nenávist které je bohužel v dnešní době opravdu hodně. Její knihy mám vždy přečtené za 2-3 dny,až je mi to líto,ale ono to jinak nejde,kniha vás vtáhne do děje a nepustí. Takže šup šup s dalším dílem,já už se nemůžu dočkat.

23.03.2019 5 z 5

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Panejo.. Já vůbec nevím,co si o té knížce mám myslet. Ze začátku jsem si říkala,že Hanna by potřebovala dostat akorát tak pár facek..Teď po přečtení je mi jasné,že takhle nemocné děti nejspíš opravdu existují a je mi z toho smutno. Nicméně každému doporučuji si knihu přečíst,četla se velmi dobře a konec je docela otevřený tak kdo ví,třeba se dočkáme pokračování

13.03.2019 5 z 5

Už teď jsi mrtvá Už teď jsi mrtvá Sharon J. Bolton

Moje první knížka od této autorky..a určitě ne poslední! Parádní čtení,od začátku až do konce napnuté k prasknutí.. a konec? Byl pěkně zamotaný a opět plný zvratů a překvapení.

09.03.2019 5 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Šup sem s další knihou. Autorka válí. Nejvíc mě ovšem zajímá vztah mezi Lucem a Avou :)

27.12.2018 5 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

,,Tak tohle byla pěkná srágořina vážení"..Cituji větu z knihy..Dokonale ji to totiž vystihuje.Nepostřehla jsem tam žádné napětí,kniha mě nebavila,hlavní hrdinové mě nezaujali.Podle obálky a reklamních boomů jsem čekala totální trhák. A ono to je mezitím totální propadák.. Jdu si spravit chuť na novou Cobenovku,ten snad nezklame.

03.11.2018 2 z 5

Sama v černém lese Sama v černém lese Cass Green (p)

No nebylo to spatne,ale rozhodne uz jsem cetla lepsi..Konec byl trosku predvidatelny.Kniha se cetla dobre,zvladla jsem to za 2 dny,pribehove taky super ale neni to nic,z ceho bych si sedla na zadek.

03.08.2018 4 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Luxusni cteni.Precteno temer vkuse.Neslo prestat.Tahle spisovatelka zkratka umi a doufam ze tohle nebyla jeji posledni kniha.

19.07.2017 5 z 5