akinomV komentáře u knih
I když jsem pachatele odhalila dřív než v poslední kapitole , příběh mě bavil a určité nedokonalosti jsem neřešila. Je to odpočinková detektivka z malého anglického městečka, kde se všichni znají a "chodili spolu do školy"
Opět jsem se skvěle pobavila. A asi mě to bavilo víc než dvojka :-)
Četla jsem na začátku roku v angličtině a určitě si knihu ještě někdy přečtu v češtině. V té době jsem neznala Hunger games, takže jsem něměla srovnání, což teď při psaní už mám, ale možná právě proto, že jsem to srovnání neměla, tak se mi to líbilo a líbí pořád. Pro mě hodně zajímavý příběh, postavy, které mě bavily. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.
Četla jsem před rokem v angličtině a byla jsem zklamaná. Čekala jsem kovbojskou romanci, ale místo toho tam byly jen spicy scény a explicitní jazyk. Nevím, jak se to čte v češtině, ale já s tím měla problém už v angličtině. Navíc jsem měla pocit, že stojím na zastávce s partou puberťáků a že tak hrozně mluví i hlavní ženská postava, to už mě fakt odradilo.
(ještě jsem četla druhý díl a se sérií končím)
Opět skvělé. Trochu jsem se bála, jestli mě to bude po prvním díle bavit, aby to nemělo sestupnou tendenci, ale vůbec, jsem opět nadšená. Navíc ta provázanost se skutečným životem, já to prostě hltám!
Bohužel mě bavily jen některé povídky - převážně s Herculem Poirotem a slečnou Marplovou, jinak jsem se docela nudila.
Mnohem lepší než první díl. Působilo to méně amatérsky a příběh mě bavil.
Nevím, zda to bylo překladem nebo to je i v originálu, ale začátek knihy se mi zdál tak nějak krkolomný, špatně se četl. Později už to bylo lepší. Příběh dost průměrný, ale mělo to i spád. Jen mám pocit, že to bylo takové amatérské, něco tomu chybělo. K postavám jsem si nevytvořila žádný vztah, bylo mi to tak nějak jedno. Za mě takový spíš slabý průměr....
Já bych dokonce řekla, že je to lepší než první dva díly. A navíc to číst v době podzimu - super čtení. Baví mě dynamika vesnického prostředí, rozvíjení osobních příběhů Imogen a Dana, ale hlavně to spojení anglického podzimu a cozy mystery.
Na začátku jsem si nebyla jistá, jestli knihu vlastně chci číst a teď je mi líto, že další díly nejsou přeložené. Ale určitě budu pokračovat, snad tu angličtinu zvládnu.
Jinak - neznám Hunger Games ani Enderovu hru, tak nemohu posoudit, co se jak čemu podobá. Ale za mě to bylo skvělé a příběh mě bavil Vlastně si nevybavuji žádný úsek, kde bych se nudila a přišlo mi vyprávění zbytečné.
Moc hezká forma ukázky našich dějin pro děti. Knížku jsem si půjčila z knihovny pro syna, ale jsem první, kdo ji přečetl. Ač jde o komiks, je pod obrázky ještě doplňující text. Knížku bych doporučila dětem, kteří si tím zábavnější formou připomenou to, co se učí ve škole.
Moje první zkušenost s příběhy Brandona Sandersona. Podle recenzí tady jsem neměla velká očekávání, ale po pomalejším začátku (kdy jsem si musela zvyknout na komiksové zpracování) to nakonec nebylo tak špatné. V průběhu čtení jsem si nebyla jistá, jestli budu chtít v sérii pokračovat, ale ten konec mě přesvědčil, že tomu dám šanci. Tak uvidíme...
Musím říct, že po dvojce jsem si sérií nebyla úplně jistá. Sice se mi líbila, ale občas jsem se musela trochu nutit do čtení. Teď jsem, podle pokynů autorky, přečetla knihu novel Krvavé ostří a úplně jsem otočila, protože mě to neskutečně bavilo. A tak jsem hned musela pokračovat a tato kniha "Dědička ohně" je opět neskutečně čtivá. Spousta zvratů, zajímavých postav a hlavně, ten děj, pořád se něco děje... Jsem nadšená
Opět prima čtení, jen z počátku jsem se nemohla začíst. Ale tak poslední třetina knihy už jela dost :-D Líbí se mi tenhle styl detektivek, takže si ráda přečtu pokračování. Jen tedy tato obálka je dost šílená - ten kůň je tam asi dodaný photoshopem a je to teda jak pěst na oko... A pár tiskových chybiček se taky vloudilo. I tak doporučuji k přečtení všem, kteří mají rádi takové to poklidné detektivní pátrání.
Příběh se mi líbil, ale předpokládám, že pokračování bude ještě lepší. Zpočátku to bylo takové pomalé až zdlouhavé, ale konec knihy už byl slušně našlápnutý. Líbí se mi vypravěčka Helena a jsem zvědavá, jak bude pokračovat její putování s jejími společníky.
(SPOILER) Kniha vypadá nádherně a anotace slibovala zajímavý příběh. A to vlastně i byl. Mám ráda detektivky a tady se to hemžilo tajemstvím. Ale i přesto jsem si k postavám moc vztah nenašla. Nelíbilo se mi, jak Signa vzdychala po jednom pak hned po druhým a možná proto jsem jí pak nevěřila to rozhodnutí, které udělala... Kniha se určitě hodí na tmavé podzimní večery a spíš bych ji doporučila mladším čtenářům než jsem já :-)
Nevím jak popsat slovy své pocity. Ani jedna z hlavních hrdinek nebyla sympatická, i když s Laurou, díky její minulosti, trochu soucítíte. Prostředí knihkupectví ale bylo opravdu zajímavé a bavilo mě. Příběh jako takový mě zaujal a byla jsem fakt zvědavá, jak to celé dopadne. Ale díky Roach a její nechutnosti po tom všem zůstal takový divný pocit. Asi to tak má být, vyvolat v člověku pocity, ale já takhle vím, že už knihu znovu číst nechci a říkám si, že kdybych ji nikdy nečetla, vůbec by mi to nevadilo... Ale, tím nechci říct, že je to celé špatně, jen tohle není kniha pro mě.
Knížka nebyla špatná, líbila se mi zápletka a jak si chlapy snaží navzájem pomoci :-) Asi bych v příběhu nepotřebovala ty peprnější scény, ale jinak se mi to fakt líbilo.
Souhlasím s předchozími příspěvky. Bylo těžší se začíst a asi jen díky tomu, že knížka je poměrně útlá jsem se hecla a dočetla to docela rychle. Ale bylo to bohužel slabé. Bavily mě výslechy Crosse, ale toho tam zas tolik nebylo. První díl byl mnohem lepší.