akinomV Online akinomV komentáře u knih

Poustevník z Eytonského lesa Poustevník z Eytonského lesa Ellis Peters (p)

Opět skvělá detektivka dle mého gusta. Mám ráda pohodovou pátračku bez zbytečných krváků, navíc anglické prostředí a sympatická postava bratra Cadfaela. Děj byl tentokrát víc odhadnutelný, ale stejně to celému vyprávění nijak nevadilo.

05.02.2021 5 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Tahle série je prostě skvělá! Příběh jsem si dávkovala, aby mi chvilku vydržel. A ačkoliv nemám zimní počasí úplně ráda, Island mi učaroval. Autorka skvěle vykreslila tu krásu i divokost severu, hlavní hrdinka byla sympatická, její nová rodina včele s Heklou úžasná. Teď jsem doma zapálila svíčky, aby mi ten hygge pocit ještě chvíli vydržel :-D

06.11.2020 5 z 5

Nakonec přijde smrt Nakonec přijde smrt Agatha Christie

Tak tahle kniha byla pro mne velkým překvapením, protože jsem vůbec netušila, že ji Agatha napsala. Detektivka ze starého Egypta?! Zase mě dostala, já mám prostě její styl psaní moc ráda a kniha se mi moc líbila. Sice jsem konec odhadla, ale i tak mi to nesebralo nic z potěšení knihu číst.

23.09.2020 5 z 5

Na špatném místě Na špatném místě Joy Fielding

Tak tohle se mi líbilo. Čtivé, zajímavé osudy žen a ještě to pomalu plíživé napětí .... škoda, že jsem zápletku odhadla už tak v půlce knihy, ale i to mi nebránilo si užít další čtení. Rozhodně doporučuji k přečtení.

21.08.2020 4 z 5

Vila na Sadové Vila na Sadové Richard Sklář

Tak z knihy mám rozporuplné pocity. Celkově byla dost dlouhá a zbytečně moc místopopisná - ke konci jsem už musela trošičku přeskakovat, abych vydržela číst. Historická linka byla opravdu zajímavá, ta současná už mi chvílemi šla na nervy. Jako ano, žena v určitém věku už může mít jisté problémy, ale autor se na ně tak zaměřil, že už jsem byla vyloženě alergická, pokud jsem někde zahlédla slovo "gaťky". Akční zápletka byl dobrý nápad, ale provedení ve stylu Jamese Bonda už tolik ne. Nemohu knihu úplně zatratit, ale je to takový průměr...

14.07.2020 3 z 5

Dům na úskalí Dům na úskalí Agatha Christie

Opět výborná Agatha Christie!!! I když příběh znám z televizního zpracování, tak i tak jsem si knížku užila! Příběh vypráví Hastings a zavádí nás do přímořského prostředí, do starého domu plného tajemství .... Rozhodně doporučuji!

01.05.2020 5 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Tak i já jsem měla u této knihy trošku problém se začíst, ale pak už to jelo samo :-) Asi mám u autorky raději naše domácí lokace, ale ani tato kniha pro mě nebyla zklamáním. Už se těším na Sněžný měsíc.

29.12.2019 5 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Už druhá kniha této autorky a jsem nadšená. Moc se mi líbí vypravěčský styl, že je to hodně o lidech, o jejich životech, pocitech a ten zločin v tom tak nějak zapadne, aby se na konci zase ukázal. Ani zde jsem neodhadla pachatele. S touto sérií hodlám rozhodně pokračovat :-)

20.08.2019 5 z 5

Musíme si promluvit o Kevinovi Musíme si promluvit o Kevinovi Lionel Shriver

Wow, tak to byla opravdu síla! Hlavní hrdinku jsem zpočátku nesnášela, poté nechápala a nakonec svým způsobem obdivovala - tu její vnitřní sílu vydržet. Teď v sobě hledám sílu zkouknout i film :-)

20.08.2019 5 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Velké překvapení, tento styl detektivky se mi moc líbí. Je to hodně o lidech než o samotném zločinu. Já rozhodně doporučuji a budu si pořizovat další díly :-)

11.08.2019 5 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Tak tohle se mi líbilo. Jen je škoda, že je kolem teď hodně knih s podobným tématem, takže jsem zápletku tušila skoro hned od začátku. I tak jsem ale byla zvědavá, jak to nakonec celé dopadne a nebyla jsem zklamaná :-) Obešla bych se od některých popisů intimních scén, ale to už je asi můj problém. Jinak nemám co vytknout, já byla spokojená :-)

04.12.2018 5 z 5

Agnes Agnes Hannah Kent

Moc pěkné! Vtáhla mě do děje, že jsem ani netušila jak. Dobře vykreslený život v tvrdých podmínkách, které si ani neumíme představit. Občas zdlouhavější popis, ale celkově to ke knize patří. Určitě stojí za přečtení!

25.07.2017 5 z 5

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Poslouchala jsem to jako audioknihu a musím vyzdvihnout Terezu Bebarovou, která ji výborně načetla. Asi jsem poslední, kdo knihu četl/poslouchal (ani film jsem neviděla) a musím říct, že naprosto chápu, proč to bylo a stále je tak oblíbené! Původně jsem knihu chtěla poslouchat jen při procházkách, ale nakonec jsem ji v posledních dnech poslouchala skoro pořád :-)
Výborně jsem se bavila a rozhodně doporučuji.

15.10.2024 5 z 5

Stačí si počkat Stačí si počkat Mariana Zapata

Zatím nejlepší kniha autorky, kterou jsem četla. Vůbec mi nevadil pomalý průběh, Dianu i Dallase jsem si oblíbila v podstatě hned. A její kluci, ti byli super. Člověk se tak hezky vpravil do děje, že se zapojil do jejich života a teď mi bude chybět, co se děje dál :-D

07.09.2024 5 z 5

Jenom kamarádi Jenom kamarádi Abby Jimenez

Nejprve jsem chtěla dát 3, protože to bylo fajn, ale na zadek jsem si z toho nesedla. Ale pak přišel ten závěr, kdy jsem nemohla přestat číst, stránky lítaly jedna za druhou a teda jo, stálo to za to

30.04.2024 4 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Trochu jsem se bála, zda nemám od knihy větší očekávání než mi může nabídnou, ale bylo to zbytečné. Příběh se mi moc líbil, byl to příjemný únik z reality a postavy jsem si oblíbila. Ano, asi v té záplavě knih, kde se bojuje o život je tato jen další z mnoha, ale mě to bavilo. Možná je to prostředím, draky - nevím, ale já jsem spokojená a nad příběhem budu ještě určitě přemýšlet. Navíc jsem zvědavá, kam se děj posune dál a co bude následovat.

07.04.2024 5 z 5

Knihomolové Knihomolové Emily Henry

Od autorky jsem četla už dvě knihy a z toho mě jedna nebavila a druhá "Happy place" byla dobrá, ale neudělala na mě takový dojem jako v zahraničí. Nebyla jsem si jistá, zda mám dát autorce ještě šanci, ale líbila se mi obálka knihy a anotace, tak jsem si řekla, že to ještě zkusím. A teda, tohle bylo nádherné. Tahle knížka mě vtáhla od samého začátku, smála jsem se, dojímala, prožívala vše s hrdiny a i když to bylo předvídatelné, já si to tak užila. Tahle knížka mě dostala!

21.03.2024 5 z 5

Velmi anglická vražda Velmi anglická vražda Verity Bright

Tak díky negativním komentářům jsem ke knize přistupovala dost opatrně. Ale nakonec jsem byla ráda, že jsem se nenechala odradit. Mně se příběh líbil a užila jsem si ho. Je to pohodová detektivka a já jsem zvědavá, jestli bude i pokračování.

Navíc jsem se schválně podívala na hodnocení na Goodreads a vůbec si to nevede špatně. Tady je krásně vidět, že co čtenář, to jiný vkus, ale to není vůbec špatně. Tak snad se najde ještě někdo, komu se kniha bude líbit.

20.11.2023 4 z 5

Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech Jak se zbavit hraběte v deseti týdnech Jenni Fletcher

Mně se to tak líbilo, že jsem musela dát plný počet. Asi se mi to teď tak trefilo do nálady, ale knížku jsem si náramně užila. Líbily se mi hlavní postavy, líbil se mi humor a oceňuji, že to bylo všechno velmi decentní. Takže v tomto žánru to pro mě byla velmi povedená knížka.

07.10.2023 5 z 5

Láska & gelato Láska & gelato Jenna Evans Welch

Rádi bychom jeli s dětmi do Itálie, tak jsem si knihu vybrala záměrně a dobře jsem udělala. Je to moc pěkný příběh o prvních lásce, ale i ztrátách a nepřízni pro mladší čtenáře - uvěřitelný, bez vulgarit a popisné erotiky a já si dovedu v klidu představit, že si to přečte i moje dvanáctiletá dcera. Teď jen přemýšlím, jak v té Florencii najít tu tajnou pekárnu :-D

07.06.2023 4 z 5