akinomV akinomV komentáře u knih

Další divné hlášky z knihkupectví Další divné hlášky z knihkupectví Jen Campbell

První díl neznám, tahle knížka mě zaujala v knihovně a zhltla jsem ji na posezení :-) Občas až neskutečné, co jsou lidé schopní říct, určitě prima čtení na pobavení :-)

14.06.2019 4 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Hmmm, tak tohle byla zase jedna moc fajn romanťárna! Libil se mi už první díl "Kavárna v Kodani" a tohle nezůstalo pozadu. Už se těším, co bude příště :-)

14.06.2019 4 z 5

Cestující do Frankfurtu Cestující do Frankfurtu Agatha Christie

Agatha Christie je moje nejoblíbenější autorka detektivek, ale tuhle knížku jsem prostě nedokázala dočíst. Moc mě to mrzí, ale přišlo mi to jako tlachání o něčem a přitom o ničem a pořád se to opakovalo a nic se nedělo .... vůbec netuším, co si o této knize myslet, každopádně to vzdávám na stránce 170 a už se k ní vracet nebudu.

06.06.2019 1 z 5

Stín noci Stín noci Deborah Harkness

Opět skvělý příběh jako v prvním díle. Navíc se mi líbilo, že se část děje odehrávala v Praze za Rudolfa II nebo v alžbětinském Londýně.
Ačkoliv by někdo mohl namítat, že děj je pomalý, mě toto tempo naprosto vyhovuje a na to, že kniha má přes 500 stran, přečetla jsem si poměrně rychle.

30.05.2019 5 z 5

Neznámá známá Hana Vítová Neznámá známá Hana Vítová Ondřej Suchý

Zajímavá kniha o zajímavé ženě. Líbí se mi styl psaní pana Suchého. Knížku jsem přímo zhltla na posezení :-) Není to klasický životopis od začátku do konce, ale autor zde osvětluje nepravdy, které byly o herečce napsány. Přiznám se, že mě trošku mrzí, že to není kompletní životopis, ráda bych se o Haně Vítové dozvěděla víc. Každopádně doporučuji.

16.05.2019 3 z 5

Zázrak svaté Winifredy Zázrak svaté Winifredy Ellis Peters (p)

Příjemná historická detektivka, žádné velké překvapení na závěr, ale moc dobře se to četlo a ráda si přečtu i další díly.

16.05.2019 4 z 5

Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Nemohla jsem se moc začíst, až konec začal být zajímavý. Celkově to byl spíš průměr.

12.05.2019 3 z 5

Láska v řadě 27 Láska v řadě 27 Eithne Shortall

Nevím proč, předchozí "srdcovka" (Láska z deníku) se mi líbila víc. U této jsem se občas musela nutit a těšila jsem se na závěr, ale možná jen nebyla ta správná nálada...protože sama nevím, co přímo vytknout.

11.05.2019 3 z 5

Smrt Trojského koně Smrt Trojského koně Roman Cílek

Pokud to mám shrnout jako celek, tak opravdu průměr. Ale pár povídek mělo velký potenciál, kdyby byl prostor je rozvinout.

08.05.2019 3 z 5

Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Tak tohle čtení jsem si užila. Hodně mi to připomínalo Twillight ságu jen v dospělejším provedení, Na to, že je to docela bichle jsem ji četla rychle a vůbec jsem se nenudila, takže pokud nečekáte nějakou intelektuální bombu, ale příjemnou oddechovku, tak do toho :-)

23.04.2019 5 z 5

Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Moc zajímavě napsaná kniha a vůbec nevím, která dějová linka se mi líbila víc :-) Navíc jsem čekala, jaký bude závěr a nakonec předčil má očekávání. Ačkoliv jsem na knihu slyšela ódy, raději jsem moc neočekávala, ale byla jsem nadšená.

10.04.2019 5 z 5

Láska z deníku Láska z deníku Sarah Jio

Tak tohle jsem opravdu potřebovala. Nádherná oddechovka s pěkným příběhem protkaným rodinným tajemstvím, láskou a ještě k tomu ten ostrov ...... no vše jak má být :-)

03.04.2019 5 z 5

Smrt v recepci Smrt v recepci Daniela Mičanová

Musím přiznat, že jsem pachatele neodhadla, i když jsem tak nějak kroužila kolem. Celý příběh měl rychlý spád, krátké kapitoly a žádná hluchá místa. Líbila se mi také osobní linka poručice Drábkové. Když jsem překonala bariéru moravského hantécu, už jsem se nemohla od knihy odtrhnout a musím uznat, že na českou detektivku byla tato opravdu dobrá.

02.04.2019 4 z 5

V hlavní roli vražda V hlavní roli vražda Jana Semschová

Za mě pěkná detektivka z filmového prostředí v Šumavských reáliích :-)

27.03.2019 4 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Pro velký ohlas jsem asi měla velká očekávání, ale nakonec to byl pro mě spíš průměr.

27.03.2019 3 z 5

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Zajímavá knížka, ale nic vyloženě objevného - ale asi je to tím, že jsem se o tomto tématu zajímala i jinde. Kniha je psaná čtivě, některé pasáže jsou spíš úsměvné (povídat si a zdravit své věci...atd.), ale úplně bych knihu nezatracovala :-)

11.03.2019 3 z 5

Na to vem jed Na to vem jed Ann Granger

příjemná oddechová detektivka

03.03.2019 4 z 5

Uchem jehly Uchem jehly Zbigniew Czendlik

Milé povídání se zajímavými hosty, někdy bych klidně četla dál, abych se o lidech víc dozvěděla. Určitě doporučuji k přečtení.

14.02.2019 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Zase fajn detektivka, příběhy Eriky Fosterové mám ráda. Tady mi přišel konec knížky nějak moc rychlý, ale celkově fajn.

24.01.2019 4 z 5

Mitfordské vraždy Mitfordské vraždy Jessica Fellowes

Zajímavá detektivka z mého oblíbeného anglického prostředí. Nevím proč, knihu jsem četla pomaleji než jsem čekala, ale nakonec mě vtáhla do děje a v závěru jsem se tak začetla, že kapitoly (v této části poměrně krátké) ubíhaly neskutečnou rychlostí :-)
Historická detektivka bez extra akčních scén, ale i tak plná děje.

11.01.2019 4 z 5