aktak1203 aktak1203 komentáře u knih

Washingtonský dekret Washingtonský dekret Jussi Adler-Olsen

Napínavé, zajímavé, čtivé. Nechci knihu rozebírat, abych neprozradila pointu, ale určitě doporučuji k přečtení.

13.04.2015 4 z 5

Nevídaní akademikové Nevídaní akademikové Terry Pratchett

Skvělá kniha. I když je to oddechovka, musím pochválit skvěle propracované dílo. Nadpřirozené bytosti s lidskými vlastnostmi někdy až k uzoufání přesné, prostě klasický Pratchett. Určitě se nenechte odradit tématem fotbalu, vlastně se o něj moc nejedná i když je to taková třešnička na dortu.

31.03.2015 4 z 5

Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Podle velmi kladných ohlasů jsem se na knihu těšila, první díl je prima, druhý ještě také jde, ale třetí díl už jsem četla se sebezapřením, byl zbytečně dlouhý. Na můj vkus je kniha, na to že má být pro mládež dost brutální a pro dospělého je zase na můj vkus moc naivní.

02.02.2015 3 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Parádní čtení na pobavení. Po dlouhé době kniha, která vás neustále nutí alespoň k úsměvu, když už se nechechtáte na celé metro :-) jako já.

17.12.2014 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Z knihy jsem byla zklamaná. První půlka celkem fajn, ale pak už se vše moc protahovalo a závěr byl rychlý s otevřeným koncem. Nic moc :-(

11.12.2014 3 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Knihu se snažím už rok přečíst a přijde mi, že jsem alespoň v polovině a ejhle dostala jsem se teprve na 25.stranu. Asi jsem autora nepochopila, ale něco tak příšerně nudného jsem nečetla už dlouho. Po roce knihu odkládám a možná to někdy ze zoufalství zkusím znovu, ale teď určitě ne.

09.12.2014 1 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Po stoletém staříkovi, pro mě byla kniha trochu zklamáním, ale číst se dala. Mít tak o 150 stran méně, byla by lepší.

02.12.2014 3 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Výborná detektivka. Od toho autora čtu již 2. knihu a musím říct, že je to dost velká konkurence mého oblíbeného Nesboa. Pravdou je, že postava detektiva, který se potýká s psychickými problémy je o poznání sympatičtější než detektiv alkoholik. Určitě bych doporučila.

13.11.2014 4 z 5

Tvůj stín Tvůj stín Jeffery Deaver

J. Deaver je můj oblíbený autor, ale tahle detektivka se mu moc nepovedla. Přišlo mi, že je to takové mládežnické dílo. Nebo možná kniha začínajícího autora, což Deaver určitě není a tato kniha je tak trochu ušita horkou jehlou. Přečíst se dala, ale určitě bych se bez ní obešla. Pro ty kdo četli jeho sběratele kostí atd. nedoporučuju. Jako oddechovka na deštivé odpoledne, to zase ujde.

29.10.2014 3 z 5

Loutka Loutka Taylor Stevens

Opět další díl, který nezklamal. Sice občas ztrácel na malou chvilku tempo, ale na kvalitě napínáku to moc neubralo, proto dávám 4 hvězdy. Knihu jsem přečetla za víkend a pak mi bylo líto, že už skončila.

20.10.2014 4 z 5

Přechod Přechod Justin Cronin

Já jsem se u knihy nenudila, právě naopak. Není to úplně můj žánr, apokalyptické romány, ale líbil se mi styl psaní a kniha se mi dobře četla.

14.10.2014 4 z 5

Seznam smrti Seznam smrti Frederick Forsyth

Forsyth je můj oblíbený autor a i když nejnapínavější akční část umístil až na závěr knihy, opět mě nadchl. Špionážní román jak má být. Velmi vystihl dnešní problém s extrémisty a nabídl i jediné možné řešení, jak s nimi naložit.

18.09.2014 4 z 5

Syn správce sirotčince Syn správce sirotčince Adam Johnson

Souhlasím s Roo - naprosto výstižný popis.

10.09.2014 5 z 5

Vyjednavač Vyjednavač Frederick Forsyth

Klasický Forsyth, začátkem se chce trochu prokousat, ale jinak skvěle propracovaný špionážní román.

02.09.2014 4 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Napínavé, skvělé čtení. Pro milovníky detektivek vřele doporučuji.

13.08.2014 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Napínavé, brutální se smyslem pro humor. Prima četba. Hvězdu jsem ubrala pouze za brutalitu, které k této knize asi patří, ale na mě toho molinko moc. Těším se na pokračování.

21.07.2014 4 z 5

Tankový prapor Tankový prapor Josef Škvorecký

Je pro mě dost nepochpitelné, že může být pro někoho tato kniha nudná. Já myslím, že popis absurdního prostředí na vojně a nejen tam v dobách komunismu je více než výstižný, alespoň podle vyprávění těch co byli nuceni se povinné vojny účastnit. Takže já dávám plný počet hvezdiček.

16.07.2014 5 z 5

Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Napínak od začatku do konce. sice mě naštvalo, že jsem se nedozvěděla co řekla matka detektivovi-bezdomovci, ale jinak moc dobré čtení.

15.07.2014 5 z 5

Žít jednou spolu Žít jednou spolu Jarmila Loukotková

Pro mě krásný milostný román, který pohladí na duši.

09.07.2014 4 z 5

Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Nejhorší byly chyby, korekturu nějak úplně vynechali. Jinak mě kniha moc nepobavila. Čekala jsem větší napětí. Tohle bylo něco mezi Harry Potterem a Twillight sagou. Spíše pro teenegery.

09.07.2014 3 z 5