AKul AKul komentáře u knih

Pozitivní leader Pozitivní leader Jan Mühlfeit

Od člověka, který prošel takovou hvězdnou kariérou, bych čekal mnohem víc - a taky něco osobnějšího, kniha mi připadá dost obecná. Získal jsem pocit, že ji psal někdo jiný... Oh, wait! Pak jsem si všimnul, že je na obálce malým písmem připsána "spoluautorka". Najednou pocit nabývá konkrétnějších rozměrů... :-) Jinak palec nahoru za to, jak je autor aktivní a jak skvěle umí budovat svůj brand, je ho všude plno (také jsem tomuto marketingu podlehl).

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Kniha má asi především skvělý marketing. :-) Mně osobně přišla banální. Na druhou stranu pointa je sice jednoduchá, ale velmi silná.

12.03.2018 2 z 5

Kam se poděl můj sýr? Kam se poděl můj sýr? Spencer Johnson

Na první pohled líbivý příběh... Při druhém přečtení vás napadne: moment, tady něco nesedí. Kniha vás (asi nezamýšleně) v podstatě vede k tomu, abyste srovnali paty a krok a přizpůsobili se jakékoliv změně. Degraduje člověka na pasivního příjemce změn, místo toho, aby změny sám tvořil. Doporučuji naopak vynikající knihu "To já přesunul vás sýr" od Deepaka Malhotry.

03.12.2018 odpad!

Jak dosáhnout souhlasu - Zásady úspěšného vyjednávání Jak dosáhnout souhlasu - Zásady úspěšného vyjednávání Roger Fisher

Klasika, kterou by si měl přečíst každý, kdo se chce zlepšit ve vyjednávání. Jen mi vadí nepřesný český překlad (například "postoj" místo "pozice"). Napoprvé kniha může někdy připadat trochu abstraktní, to se zlepší při dalším čtení (a postupném získávání zkušeností při vyjednávání).

12.03.2018 5 z 5

Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Christopher Voss

Kdybych měl ve třech slovech shrnout tuto knihu: nabubřelá, arogantní, přeceňovaná. Podrobněji: autor se vymezuje proti jiným školám vyjednávání s tím, jak jsou neefektivní, a podle první kapitoly se úplně začíná zdát, že nabídne vykoupení v podobě úchvatného know-how. Nic takového se ovšem nestane, žádnou kvalitní metodu reálně nenabízí. Už první příhoda knihy, kde vyjednával s profesorem Harvardu - a zároveň skvělým praktikem - a totálně ho rozmázl, je pro mě naprosto neuvěřitelná, takhle se to těžko stalo (a zase z toho stříká ta nabubřelost). Autor popisuje několik praktický technik, je však třeba dodat jednu důležitou věc - většina z nich zafunguje pouze na nezkušené vyjednavače. Pokud si chcete vyjednat lepší cenu auta nebo bytu, kniha bude dostačující. Pokud vyjednáváte v byznysu a potřebujete tvořit "win-win" dohody, sáhněte jinam. Dávám aspoň hvězdu za to, že se dobře čte (pravděpodobně přispění spoluautora).

12.03.2018 1 z 5

Začněte s proč: Jak vůdčí osobnosti inspirují k činům Začněte s proč: Jak vůdčí osobnosti inspirují k činům Simon Sinek

Sinek je mistrem marketingu, nebo spíše jeho vydavatelé, aneb jak z prdu udělat kuličku. Poměrně samozřejmé, intuitivní a jednoduché věci, nic objevného.

03.12.2018 2 z 5

Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Pro člověka, který začíná s osobním rozvojem, asi ok. Pro mě už jen často omílané samozřejmosti. Aspoň jsou podané takovou formou, že se to dá číst, takže tři hvězdy. :-)

12.03.2018 3 z 5

Marketing na sociálních sítích: Prosaďte se na Facebooku a Twitteru Marketing na sociálních sítích: Prosaďte se na Facebooku a Twitteru Vojtěch Bednář

Všimnul jsem si, že autor napsal hodně knih, navíc z různých branží. Super, asi je odborníkem na hodně oblastí, každopádně marketing na sociálních sítích to není. :-)

10.04.2018 1 z 5

Konec prokrastinace Konec prokrastinace Petr Ludwig

Podle mého názoru dost přeceňovaná kniha. Bohužel je psaná tak nudným a strohým stylem, že jsem ji ani nedočetl. Ještě že tam jsou aspoň ty roztomilé obrázky, ty text trochu oživují. :-)

To já přesunul váš sýr To já přesunul váš sýr Deepak Malhotra

Výborná kniha k zamyšlení a velmi trefná kritika jiné profláknuté knihy. ;-)

03.12.2018 5 z 5

Kraď jako umělec Kraď jako umělec Austin Kleon

Popravdě nechápu ta pozitivní hodnocení, kniha je o ničem. Nebo možná chápu... Dnes vlastně frčí povrchnost a obecné řeči. :-)

03.12.2018 1 z 5

Prodej svoje Know-How Prodej svoje Know-How Jan Markel

Jedna z nejhorších odborných knih, jakou jsem kdy četl. A jedna ze tří knih, kterou jsem hned po přečtení vyhodil do koše. Kdyby se kniha jmenovala "Proč psát blog", řeknu si ok, je to výstižné, někdo potřebuje motivaci. Kniha však slibuje něco, co v žádném případě neplní. O tom, jak prodávat své know-how, se v ní nedovíte nic. Jen obecné motivační kecy. Taky mi vadilo velké množství pravopisných chyb.

28.03.2018 odpad!

Psychologie ovlivňování Psychologie ovlivňování Vít Prokůpek

Poučná, velmi praktická a skvěle napsaná kniha, doporučuji!

12.03.2018 5 z 5

Filozof, který nebyl moudrý Filozof, který nebyl moudrý Laurent Gounelle

Kniha na mě působí dojmem, že ji autor "odflákl". Děj snadno předvídatelný. Rušily mě nesmyslné dialogy s domorodci (takhle by člověk z nějakého amazonského kmene bez přístupu k vymoženostem a vzdělání západní společnosti nekomunikoval, sorry). Taky mě zaujalo, jak si takhle týpek z New Yorku přijede do pralesa a v pohodě si povídá s "divochy", asi multilingvista. :D Zkrátka nedotažené, škoda, jiná kniha od stejného autora ("Bůh chodí po světě vždycky inkognito") mě velmi zaujala.

12.03.2018 2 z 5