Akvabela Akvabela komentáře u knih

Až se ucho utrhne: 50 ilustrovaných přísloví Až se ucho utrhne: 50 ilustrovaných přísloví Ester Stará

Kniha se nám moc líbila. Vydržela nám asi na čtyři večery po které jsme rozebírali moc milé a výstižné ilustrace a vysvětlovali jsme si na nich jednotlivá přísloví. Ještě jsme jí do knihovny nevrátili a vracíme se k ní. Doporučujeme.

18.03.2025

Péťa, Packa a Betmen Péťa, Packa a Betmen Petr Hugo Šlik

Kniha je nápaditá. Moc se nám líbila. I po grafické stránce se moc povedla. Doporučujeme.

18.03.2025

Kdo se bojí kocoura? Kdo se bojí kocoura? Dita Křišťanová

(SPOILER) Krátký příběh. Čekala jsem trochu jinou metodu zastrašení kocoura.

14.03.2025 3 z 5

Kód růže Kód růže Kate Quinn

(SPOILER) Moc pěkná kniha. O Bletchley Park jsem nikdy předtím neslyšela a ani jsem neměla potuchu, že bylo dešifrováno tolik německých zpráv navíc ženami a bez toho aniž by o tom Němci věděli a o tolik let, že to uspíšilo konec války. Fascinuje mě, že příběh je podložený skutečností, skutečnými lidmi a přitom je toto tak hezky zakomponováno do čtivého příběhu na tolika stranách a hnalo mě to pořád dál a dál, abych se dozvěděla, jak to bude pokračovat a jestli se Beth podaří uniknout z ústavu a jestli bude Giles odhalen a potrestán. Skvělé!

28.02.2025 5 z 5

Berta a Dušičky Berta a Dušičky Tereza Pařízková

(SPOILER) Kniha mi nesedla. Lezení po žebříku do hrobů, neustále zmiňovaná vlhká hlína, scéna v kapli, pro děti mi to přišlo dost hororové. Neměla jsem při čtení dobré pocity. Byla jsem ráda, když jsem knihu dočetla.

25.02.2025 2 z 5

SuperMáňa a velká psí láska SuperMáňa a velká psí láska Ester Stará

Moc pěkný příběh s povedenými ilustracemi.

22.02.2025 5 z 5

Ledové království: Na hradě straší Ledové království: Na hradě straší Walt Disney

Hodně stručný příběh, milé ale opravdu hodně krátké. Kniha je hlavně o ilustracích.

20.02.2025 2.5 z 5

Jak Fiškus s Pettsonem zachraňovali zpackané Vánoce Jak Fiškus s Pettsonem zachraňovali zpackané Vánoce Sven Nordqvist

Krásné ilustrace, příběh mi zase tolik zábavný, jak tady ostatní píší nepřišel.

19.02.2025 3 z 5

Tomáš a kouzelný medvěd Tomáš a kouzelný medvěd Zuzana Csontosová

Milá kniha.

18.02.2025 4 z 5

Paddington pomáhá Paddington pomáhá Michael Bond

Příběhy medvídka Paddingtona máme rádi. Pěkná kniha.

07.02.2025 4 z 5

Děsoles Děsoles Nadia Shireen

(SPOILER) Asi největší splácanina co jsem kdy dětem četla. Na to, že je to pro malé děti, tak tam jsou i nějaké vulgární výrazy a dcera (6 let) odmítla tuto knihu poslouchat, když orel ukousl potkanovi z ničeho nic hlavu. Také mě to zaskočilo, nepřišlo mi to vhodné a takto orel vyřeší i hlavního záporáka. Synovi jsem knihu dočetla. Pořád jsem doufala, že budu moct knihu doporučit. Bohužel. Ilustrace krásné. Škoda.

03.02.2025 0.5 z 5

Stopy minulosti Stopy minulosti Kathryn Taylor

Konečně pěkná nepřeslazená romance. Moc hezky napsané. Těším se na další část.

24.01.2025 5 z 5

Skřivánek zpívá dál Skřivánek zpívá dál Fiona Valpy

Pěkná kniha. O tomto zálivu a jeho významu za 2. světové války jsem do této doby netušila.

21.01.2025 4 z 5

Barbie a kouzelná dvířka Barbie a kouzelná dvířka neznámý - neuveden

Jednoduchý příběh, kde se princezně několikrát vymění šaty za vždy ještě krásnější a ta, který se chce zalíbit malým holčičkám. Nic obdivuhodného.

18.01.2025 2 z 5

Noční zvířata. Jak vyrůstají a žijí? Noční zvířata. Jak vyrůstají a žijí? Friederun Reichenstetter

Krásné ilustrace a milé čtení. Dětem se kniha líbí.

10.01.2025 4 z 5

Malá lesní zvířata: Jak vyrůstají a žijí? Malá lesní zvířata: Jak vyrůstají a žijí? Friederun Reichenstetter

Nádherné ilustrace a milý text.

10.01.2025 4 z 5

Čaroděj ze země Oz Čaroděj ze země Oz Frank Lyman Baum

Film jsem nikdy neviděla, kniha je často zmiňovaná, dále se mi moc líbily kresby, tak jsem se rozhodla, že knihu přečtu dětem a tím se s ní i sama seznámím. Byla jsem překvapená, čekala jsem trochu jiný příběh, ale všem se nám kniha moc líbila.

07.01.2025 5 z 5

Záhada v cirkuse Záhada v cirkuse Martin Widmark

Z toho co jsme přečetli z této edice je tento díl nejsrozumitelnější. Dětem se moc líbil.

17.12.2024 4 z 5

Barbie - Sestřičky a psí dobrodružství Barbie - Sestřičky a psí dobrodružství kolektiv autorů

Dcera 6let si půjčila v knihovně. Přečetly jsme najen zátah. Pěkné obrázky. Příběh dle očekávání jednoduchý.

04.12.2024 3 z 5

Andulka Andula Andulka Andula Patrik Hartl

Kniha se dětem 6 a 9 let moc líbila. Zrovna sledujeme Patrika na tanečním poli. Teď pokaždé, když ho vidí tancovat, tak říkají, že to je ten, jak napsal tu pěknou knížku :-). Ilustrace moc pěkné.

03.12.2024 5 z 5