alabra alabra komentáře u knih

Královské intriky Královské intriky Emma Riedová

Prázdninové pohodové čtení, romantika podbarvená historií

11.08.2015 3 z 5

Pijpelinky Pijpelinky Jacob Israel de Haan

Smutek, smutek, kaleidoskop lidiček se smutným osudem. Není úniku, tak trochu Kafka a ruští romantičtí nihilisté.

03.08.2015 4 z 5

Jak určili bohové Jak určili bohové Bohuslav Švec

Velmi nezáživný začátek, pokud člověk překlene tuto část, dostává se do čtivější. Spíše pro milovníky historie.

03.08.2015 3 z 5

Tajný deník královny Kunhuty Tajný deník královny Kunhuty Anna Březinová (p)

Pro milovníky historie, zajímavý pohled ženy - královny na úsek našich slavných dějin.

01.07.2015 4 z 5

Rytířka z Voračova Rytířka z Voračova Anna Březinová (p)

Tato kniha se příliš nezdařila, taková všehochuť

01.07.2015 2 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Po sérii s Harrym byla knihu zpočátku nudnější, pomalý rozjezd, vše zdánlivě jasné, zápletka prokouknuta téměř od začátku. Postupem času se kniha stává lepší a lepší, vše graduje překvapivým rozuzlením v závěru. Autor splnil má očekávání, některé detaily si mohl ušetřit.

21.06.2015 4 z 5

Papežova dcera Papežova dcera Anna Březinová (p)

Odpočinková záležitost, osvěžující byly netradiční pohledy na osud historicky známé Lucrezie.

02.06.2015 3 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

V knize je všeho příliš, je překombinovaná, přečetla jsem ji, ale po měsíci si ji už moc nevybavuji, u mě žádný dojem.

15.05.2015 3 z 5

Proroctví Proroctví Kathinka Wantula

Lehký žánr, kniha mě zaujala jako milovnici historie, zavede nás dotiž na pracoviště archeologů v Delfách, kolem jejichž osudu ve starověku se příběh točí. Jinak limonáda.

23.04.2015 3 z 5

Démanty noci Démanty noci Arnošt Lustig

Jak se válka otiskla do duše osobám na obou stranách zákopů, lidskost, silné příběhy, náměty na přemýšlení, kde jsme dnes my a kam bychom tehdy patřili?

07.04.2015 4 z 5

Sněhová císařovna Sněhová císařovna Laura Joh Rowland

Kniha se přibližuje oblíbené sérii o soudci Ti, místy příliš rozvleklé.

21.12.2014 4 z 5

Prodavači ostatků Prodavači ostatků Vlastimil Vondruška

Martin ze Stvolna je dalším z hrdinů oblíbeného autora. Tentokrát není pátračem řešícím kriminální příběhy, spíše člověkem hledajícím své místo v životě. Nepatří mezi hrdiny jenom kladné, či záporné, takové problémy on neřeší. Své místo v této knize nenajde, ukáže nám kus středověkého světa na západ od našich hranic v době vrcholícího náboženského šílenství. Zpočátku dynamický příběh se zpomaluje, až se téměř zastaví. Proto jen čtyři hvězdy.

25.11.2014 4 z 5

Královna dvou králů Královna dvou králů Robert Fripp

Jedna z mála knih, které jsem nedočetla. Lákala mě svým námětem, leč zpracování bylo velmi nudné.

28.10.2014 1 z 5

Mojmír: Cesta pravého krále Mojmír: Cesta pravého krále Renata Štulcová

Četba pro děti,legendy a pověsti spojené s biblickými tématy do jednoho příběhu.

28.10.2014 3 z 5

Kronika zapomenutého templáře Kronika zapomenutého templáře Naďa Horáková

Pan Vondruška má konkurenci, příjemné počtení.

28.10.2014 4 z 5

Msta písecké panny Msta písecké panny Vlastimil Vondruška

Pan Vondruška opět nezklamal, oblíbené trio vyšetřovatelů má práci v městě Písku, série vražedných útoků má pozadí až v nejvyšších místech, v okolí krále Přemysla Otakara II.

13.07.2014 4 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Jen málo knih nám ukazuje situaci i z druhé strany. Hrozné osudy. Lidé jsou většinou lidmi, měli by tak být bráni, za každé situace. Skvělá kniha.

08.07.2014 5 z 5

Bílé břízy na podzim Bílé břízy na podzim Arnošt Lustig

Těžká četba o těžké době.

25.05.2014 3 z 5

Štika v rybníce aneb jak ukrást českou miliardu Štika v rybníce aneb jak ukrást českou miliardu Aleš Prager

Pohádka pro dospělé, dobrý podtitul. Protože jsem byla požádána o její přečtení, prokousala jsem se každou pátou stránkou. Nenáročné čtení.

05.04.2014 1 z 5