alabra alabra komentáře u knih

Muž, který si hrál na Boha Muž, který si hrál na Boha Robin Cook

Souhlasím s předchozími hodnoceními, byla to nuda, naprosto předvídatelné, hlavní hrdinka mě rozčilovala svým přístupem k životu, přečteno jen kvůli čtenářské výzvě. Vzhledem k tomu, kolik jsem viděla od autorky knih v knihovně, zřejmě jen rychlokvaška.

17.11.2024 3 z 5

Půlnoc opět přichází Půlnoc opět přichází Dana Stabenow

Tenhle díl považuji za nejslabší ze série, hrdinka se v něm vyrovnává složitě se smrtí nejbližšího člověka, což je velmi těžké téma, jinak se příběh tak nějak plácá, možná mi chybí i reálie Aljašky, které provázely každý díl, i tak to byl poslech dobrý. Těším se ne další část.

12.11.2024 4 z 5

Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

Smutný příběh, kniha se nese v ponurém stylu, radosti se moc neprožívají, autorka se soustřeďuje na to smutné. Těžká poválečná doba, vyhrocené charaktery, nic není takové, jak by se zdálo.

09.11.2024 4 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Choutky mocných vyhrávají nad spravedlností, ale kdo je tu vlastně viník a co je spravedlivé

09.11.2024 4 z 5

Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Smutný příběh z naší historie, děkuji za upřesnění mých nejasných znalostí z konce války v Přerově. Ráda si poslechnu i další volné pokračování.

02.11.2024 4 z 5

Temný příliv Temný příliv Peter Temple

Vyposlechnuto jako audiokniha a opět spokojenost. Hodně jmen, příběhů, machinací, vše se ale pomalu splétá na vřetánku autora až k velkému konci. Snad jen to supermanovství hlavního hrdiny mě trošku irituje, ale budiž.

19.10.2024 4 z 5

Staré dluhy Staré dluhy Peter Temple

Příběh se odvíjí pomalu, velmi pomalu, ale přesto jsem tomu přišla na chuť a čekám, jak dopadne rozlétání jemných pavučinkových vláken, líbí se mi to.

19.10.2024 4 z 5

Zázračný medailon Zázračný medailon Zuzana Koubková

Tentokrát mě překvapila osoba zločince, jinak se trochu rozvinula dějová linie osobního života Zdíka, zkušeného muže, který ztrácí iluze a je těžký realista, představuje se svět duchovenstva, nepochopitelné bylo pro mě chování vůči Johaně, tady to byla v příběhu zkratka ke škodě méně propracovaná.

02.10.2024 4 z 5

Zlatá růže Zlatá růže Zuzana Koubková

Děj se přenesl do jižních Čech, krajiny rybníků, které zde sehrají svoji roli, i pánů z Růže. Zdík zde překvapivě odhalí svůj původ a nejen ten, opět rozsekne zapeklitý případ, opět za cenu osobních ztrát. Zdařilá část, jsem zvědavá, kudy příběh bývalého templáře půjde dál.

01.10.2024 4 z 5

Zabitý před klášterem Zabitý před klášterem Zuzana Koubková

Není těžké si Zdíka a jeho přátele oblíbit, je to sympaťák se vším všudy, tentokráte jsme poznali blíže Prahu, kam se děj přenesl, zvyky cechů, léčení a zvykové právo. Pohoda.

01.10.2024 4 z 5

Znesvěcený hrob Znesvěcený hrob Zuzana Koubková

Tenhle díl byl o něco svižnější, než díl první, opět se mi líbilo zachycení venkovské i městské atmosféry s historickými reáliemi i postavami, nic složitého, vraha uhodnete spíš, než vyšetřovatel, ale to mi nevadilo, dobrý odpočinkový poslech.

26.09.2024 4 z 5

Ztracený templářský poklad Ztracený templářský poklad Zuzana Koubková

Příjemné vyprávění historických příběhů okořeněné skutečnými postavami, místy a událostmi. Autorka se snaží zachytit život obyčejných lidí, kteří většinou nebývají historicky zviditelněni. Nenáročný odpočinkový poslech.

22.09.2024 4 z 5

Botanik Botanik M. W. Craven

Opět vyposlechnuto skvělé nastudování audioknihy, ráda jsem se vrátila k týmu vyšetřovatelů, kteří řešili opět zajímavý případ. Líbí se mi promíchání vyšetřování s osobními životy, vykreslování prostředí i myšlenkových pochodů, mám ráda postupné pomalejší kroky vyšetřování, i když konec byl tentokrát zbytečně rozmělněný. Už se těším na další knihu.

21.09.2024 5 z 5

Případ mrtvého lorda Případ mrtvého lorda J. R. Ellis

Opět jako audiokniha a opět spokojenost. Tentokrát atraktivní téma i atraktivní prostředí staré anglické šlechty. Autora si zařadím k oblíbeným, nezdůrazňuje zbytečně násilí, odhaluje postupné myšlenkové kroky detektiva, obdivovatele A. Christie, sympatické.

15.09.2024 4 z 5

Smrt v temnotách Smrt v temnotách J. R. Ellis

Skvělá poslechovka výborně namluvená p. Jančíkem, na pozadí evidentně oblíbené krajiny autor jen pomalu odkrajuje z odhalovaného zločinu, osobní zainteresovanost detektiva je sympatická, určitě si poslechnu i další díly.

15.09.2024 4 z 5

Bestie z Karlštejna, aneb, Kronika hříšného kněze Bestie z Karlštejna, aneb, Kronika hříšného kněze Naďa Horáková

Líbí se mi zpracování známých historických skutečností do podoby beletrie, zajímavé téma dokáže k historii přilákat i čtenáře, kteří by se třeba dějinami nezabývali. Dobrá práce autorky, která se určitě důkladně připravila studiem pramenů a literatury doby, kterou v knize zachytila.

13.09.2024 4 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Velmi aktuální, řeší problémy současnosti, chytré, skvěle vystavené počteníčko, jen ten rozsah, nebo spíše váha knihy mi vadila. Těším se na další díl.

10.09.2024 5 z 5

V jámě lvové V jámě lvové Jakub Mařík

Tento díl byl hodně zdlouhavý, nic nového nepřinesl, až zajímavé rozuzlení. Ráda jsem poznala pro mě nového autora, hezky namluvená audiokniha. Děkuji.

09.09.2024 4 z 5

V Krvavém pásu V Krvavém pásu Jakub Mařík

Tenhle díl se téměř celý vàlčilo,víc by se mi líbilo rozvinout téma mimozemšťanů, o těch jsme se toho moc nedověděli, přitom šlo o první setkání tohoto druhu. Proto jen čtyři hvězdy

31.08.2024 4 z 5

V ledovém sevření V ledovém sevření Jakub Mařík

Druhý díl série podle mého předčil díl první. Líbí se mi, že někteří hrdinové z první části byli i zde, příběh byl akční, provázaný, uvěřitelný a plný napětí, některé části - cizozemci- i překvapující dějová linka. Hned pouštím třetí díl.

29.08.2024 5 z 5