alabra komentáře u knih
Zajímavé téma, styl jeho zpracování mě neoslovil, do knihy se promítá, že autorka je básnířka. Čekala jsem víc.
Téma mě zaujalo, způsob zpracování nikoliv, příliš rozvláčné, neslané - nemastné.
Martin ze Stvolna je dalším z hrdinů oblíbeného autora. Tentokrát není pátračem řešícím kriminální příběhy, spíše člověkem hledajícím své místo v životě. Nepatří mezi hrdiny jenom kladné, či záporné, takové problémy on neřeší. Své místo v této knize nenajde, ukáže nám kus středověkého světa na západ od našich hranic v době vrcholícího náboženského šílenství. Zpočátku dynamický příběh se zpomaluje, až se téměř zastaví. Proto jen čtyři hvězdy.
Jedna z mála knih, které jsem nedočetla. Lákala mě svým námětem, leč zpracování bylo velmi nudné.
Četba pro děti,legendy a pověsti spojené s biblickými tématy do jednoho příběhu.
Pan Vondruška má konkurenci, příjemné počtení.
Naprosto skvělá, čte se jedním dechem, zápletka, výstavba, napětí do poslední chvíle
Pan Vondruška opět nezklamal, oblíbené trio vyšetřovatelů má práci v městě Písku, série vražedných útoků má pozadí až v nejvyšších místech, v okolí krále Přemysla Otakara II.
Připojuji se k těm, kteří dávají nižší hodnocení, v některých pasážích ztrácela kniha spád, rovněž mi vadila neznalost poměrů u nás, zvláště když autor poukazuje na zpracovávání faktografických podkladů pro dané téma. A ten pohádkový závěr? Všichni padouši mrtví, dobro zvítězilo . . .
Jen málo knih nám ukazuje situaci i z druhé strany. Hrozné osudy. Lidé jsou většinou lidmi, měli by tak být bráni, za každé situace. Skvělá kniha.
Příjemné počtení, přibližuje období středověku, život měšťanů a osudy měšťanek města Brna.
Kniha nebyla hrůzostrašná, jak stálo na záložce, úryvky by se daly číst i v hodinách dějepisu.
Kniha je ve svém žánru dobrá, ale na první místo celkového žebříčku bych ji nezařadila. Dá se přiřadit k Prstenu Nibelungů. Autor dokonale propojil dějové linie jednotlivých postav, což je v tom ohromném počtu hrdinů jistě velmi obtížné. Překvapivá a nečekaná je smrt hlavních protagonistů, dává možnost rozvíjet nečekané dějové linky. Určitě si přečtu i další díly.
Dobře napsaná kniha, peníze vítězí nad životem, realistické až z toho mrazí
Dobře postavený příběh, škoda, že zpracování bylo příliš zdlouhavé. Nerada přeskakuji stránky, ale tady se to jinak nedalo.
Oddechová kniha dobře napsána, nutí čtenáře pokračovat dál a dál. Škoda za ta místa, kde červená knihovna prosakuje více. Poutavě zachycená historie země a životy obyčejných lidí.
Pohádka pro dospělé, dobrý podtitul. Protože jsem byla požádána o její přečtení, prokousala jsem se každou pátou stránkou. Nenáročné čtení.
Obtížnější čtení, otevřený konec, přesto něco na té knize je. Nutí pokračovat ve čtení, snad na další stránce bude konečně jasněji... A ono ne. Hodně náznaků, přemýšlej, čtenáři.