AlbionFoxyFox komentáře u knih
Silný příběh obyčejných lidí, na kterém si člověk uvědomí, jak se dnes máme vlastně dobře.
Knihu jsem začala číst s nadšením, prolog mě vtáhl a zaujal, po odjezdu do Ameriky mě chvílemi kniha nebavila, vždy jsem se těšila na evropské pasáže. Druhá část neměla chybu, úžasně zachycené reálné události, výborně napsané, brutálně prostý jazyk nádherně zachytil odosobněnost toho všeho. Vynikající kniha, nad kterou budu ještě dlouho přemýšlet.
Skvělá zápletka, vtipné momenty i děsivé okamžiky. Chvílemi možná až moc náhod a těsných úniků a podobných situací, ale překvapivě to na mě nepůsobilo brakovitě.
Byť jsem dala 5 hvězd, protože u HP série nemohu jinak, toto je můj nejméně oblíbený díl. Líbí se mi množství postav - nových i vybarvení se těch starých, popis jednotlivých předmětů a zkoušek, úžasně zachycená atmosféra totality, ale vadí mi v tomto díle Harryho nálady, Brumbál téměř v pozadí a závěrečný boj se Smrdijedy.
Výborná kniha ve výborném stylu, jen ty části o zacházení se zvířaty mi nedělaly dobře :(
Sympatické postavy, hezké prostředí, fajn zápletka a především skvělé tempo děje. Čte se samo.
Ve srovnání s dnešními horory a thrillery je knížka poněkud jednoduchá a ne úplně napínavá, ale je to klasika a jako takovou je třeba ji brát
Perfektní kniha! Poměrně sympatické postavy, poutavý příběh, děsivé prostředí, nečekané zvraty. Krátké kapitoly nutí číst dál, což je ještě umocněno různými pohledy postav. Kniha mi v něčem připomínala Mayneho Šelmu, která mě dostala, a o to víc jsem si ji užila.
Nebyla to převratná kniha, ale fakt mě bavila. Kapitoly byly velmi krátké, děj měl spád, takže se mi příběh četl velmi dobře a svůj účel splnil.
Analfabetku jsem si užila od začátku do konce, jsem ráda, že byla psána obdobným lehkým, humorným stylem s nadsázkou stejně jako Stoletý stařík. Mnohdy jsem se smála nahlas :)
Díky čtenářské výzvě jsem se vrátila o víc než čtvrtstoletí zpět, kdy mi maminka jako malé holce knížku předčítala a to mě motivovalo naučit se ve 4 letech číst. Teď jsem si čtení vychutnala, byť mi vadily neustálé krvavé scény, užila jsem si nádherné vyprávění o životě v krajině, kterou dnes tak ráda cestuji.
Přečteno za 2 dny. Výborně stupňované napětí, sympatické postavy, jen mi v tomto díle vadil vztah Luca a Avy, který byl oproti prvnímu dílu horší. Jsem zvědavá, co bude dál.
Tahle kniha patří k těm nejlepším, které jsem k problematice holocaustu četla. Nic víc se říct nedá.
Díky čtenářské výzvě jsem objevila tuhle sérii, po prvním dílu jsem odhodlaná pořídit si i další knihy. Hodně se mi líbí svérázný humor, hlavní postavy a i zápletka byla výborná, i když jsem motiv tušila od první třetiny knihy. Doporučuji :)
Díky krátkým kapitolám to je opravdová jízda. Děj byl mnohem napínavější než první díl a já si s chutí dám ten třetí.
Z knihy mám smíšené pocity, první kapitoly připomínaly nereálné rozhovory konverzace seriálů TV Nova, v druhé polovině dej nabral na obrátkách, ale hlavní zápletka se dala vyvodit na prvních 30 stranách. Naopak se mi líbilo, že byl dán zhruba stejný prostor všem různorodým osudům postav.
Na tuhle sérii jsem narazila úplně náhodou a rozhodně chci pokračovat. Krátké kapitoly, sympatičtí vyšetřovatelé, fajn prostředí. Bavilo moc.
Hodně mě bavil modus operandi vraha, škoda, že nedostal více prostoru na úkor zbytečně překombinované hlavní zápletky.