AlbionFoxyFox komentáře u knih
Četla jsem 7měsíční dceři a krásně jsem si užila vzpomínky na dětství. Pěkné obrázky a ideální délka kapitol = ideální volba na večerní chvíle s knihou.
Příjemné čtení, velmi sympatické postavy, super zápletka, mírně dávkované napětí a prostě celkově detektivka hodna doporučení. Opět jsem se v autorovi nespletla :)
Má čtvrtá zkušenost s autorem a opět jsem byla nadšená. Hodně se mi líbí propojení minulosti s přítomností, prostředí a vztahy v menším městě a velmi sympatická hlavní postava. Až mě mrzí, že další knihy nejsou, tento styl mi totiž dokonale sedí.
Naprostá většina knihy skvělá - drsný případ, výborné pozadí, nesmírně sympatický hrdina. Byť byla kniha objemná, četla se sama. Trošku, ale ne tolik, abych dala jen 4 hvězdy, mi jednak vadily některé obraty v překladu (to není tedy chyba autora) a jednak až moc rychlý a takový hollywoodský konec.
Mistrovi se zde skvěle podařilo vykreslit stísněnou atmosféru ústavu, vytvořit velmi sympatické hlavní hrdiny a stupňovat napětí. Úvod, o kterém jsem zpočátku přemýšlela, proč v knize je, pak skvěle zacvakl a byla to jízda :)
Knihu nešlo odložit. Její strohý styl pro mě umocňoval dopad slov a nad příběhem budu dlouho přemýšlet.
Zápletka mě dostala, miluji Carlův humor a na konci jsem se nestačila divit. Skvělý příběh.
Kniha nešla odložit od napínavého začátku po překvapivý konec, ale nedoporučuji číst, když je člověk doma sám. Snad brzy vyjde další.
Poprvé jsem četla kdysi na gymplu, dnes podruhé v rámci plnění starší knižní výzvy. Číst, jak King viděl rok 2025 teď v roce 2020 bylo místy mrazivé - nosní filtry, vakcinace na chřipku, nahrazování knih povrchní televizní zábavou... Místy mi při téhle jízdě nebylo dobře, ale kniha jako taková je parádní.
Pro mě to byla první, určitě ne poslední, kniha paní Klevisové, a byla jsem poměrně spokojená. Rozjezd byl sice pomalejší a postav na můj vkus poměrně hodně, navíc každá byla velmi detailně popisována, takže občas jsem se ztrácela a mnohdy jsem se toužila už v ději posunout. Ale každopádně se mi líbilo rozuzlení příběhu i prostředí, v jakém se kniha odehrávala.
Výborný poutavý příběh, nesmírně čtivý s velmi zajímavými hlavními postavami.
Kniha se četla sama, skvělé prolínání dějových linek, nakonec to krásně cvakne, ale ten závěr mě tedy naštval :) Harry mě postupem času baví víc a víc, doufám, že se jednoho dnes vrátím k prvním dílům, které jsem tolik nemusela.
(SPOILER) Zlomový díl, který má úžasný začátek a je škoda, že druhá polovina od druhého úkolu je ta kratší. Byť, jak už je tady řečeno, mi chvílemi vadí některé nedomyšlené nebo příliš jednoduše vyřešené věci - Moody, žaberník na poslední chvíli, to, že Harry vlastně soutěží projde jen díky ostatním apod. - bohatě to vynahrazují jiné, ať už velmi vtipné (Ronův společenský hábit, Hagridova výuka), nebo velmi silné momenty (hlavně když z Voldemortovy hůlky vystoupí Harryho rodiče nebo když Cedric poprosí, abyho vzal Harry s sebou), u kterých skoro přes slzy nemohu číst. Tímto dílem vždy začínám vidět krásnou paralelu s historickými událostmi a jako učitelka dějepisu občas používám přirovnání právě z Harryho Pottera o čistokrevných kouzelnících a mudlech, když se s dětmi bavíme o první polovině 20. století.
Skvěle napsaný silný příběh, kniha měla spád, díky krátkým kapitolám se nedala odložit, protože přece stihnu přečíst ještě jednu, ne? Trošku mě mrzelo, že první polovina století utekla tak rychle, ale je mi jasné, že jádro mělo být po roce 1948. Jako učitelka dějepisu bych tuto knihu nejraději viděla jako běžnou součást výuky, na příbězích, jako byl tento, člověk nejlépe pochopí danou dobu a co ty velké historické události z učebnice vlastně znamenaly pro obyčejného člověka, který má své přednosti i neduhy.
Pohodová knížka, kterou by člověk zvládl za jedno odpoledne. Bavil mě styl, jakým byl příběh psaný, bez příkras, ale přitom sympaticky. :)
Výborné, čtivé. Líbila se mi zápletka, jen konec moc rychlý, knihu bych snesla o kus delší :)
Z knih série pro mě nejslabší. Skvělý případ a napětí mi v tomto díle kazil styl psaní, opakovaná a zbytečná přirovnávání, konec přišel rychle a byl nečekaný, dle mého i zbytečný, případ sám o sobě byl výborný.
(SPOILER) Za mě jedna z nejlepších knih série, byť velmi krutá, neskutečně mě vtáhla. Obdobný závěr jsem pořád čekala, jen mě hodně naštvalo, v jakém momentu kniha skončila. POZOR SPOILER!!! Úmrtí Paxe a Dolly mě během čtení zlomilo, chápu, že u Dolly bylo asi důležité pro celý příběh, ale u Paxe bylo pro mě zbytečné :(