alegria2 komentáře u knih
Knihu hodnotím jako naprostou šílenost a velké zklamání. Můžu si za to ale sama, vzhledem k tomu, že jsem měla přehnaná očekávání. Knihu jsem mockrát viděla ve všemožných žebříčcích top knih, které by měl za život přečíst každý, a proto jsem si představovala skvost. Co jsem dostala, je však prostá zbytečnost. Vůbec nechápu, proč měl autor potřebu něco takového sepsat. Děj prakticky o ničem a absolutně nesympatické hlavní postavy. Kniha mi nic nedala (a to se stává opravdu jen málokdy), ale času si vzala až až.
I když jsem nedala úplně špatné hodnocení, je pro mě kniha svým způsobem zklamáním. Příběh se četl dobře, autor píše velice čtivě a já byla opravdu napjatá, jak to celé skončí. Přišel ale závěr a jedno velké zklamání. Pořád jsem čekala něco víc a nemůžu se ubránit pocitu, že je velké finále odbyté.
Na knihu jsem si vyčlenila poměrně dost času, protože jsem ani ve snu nečekala takový skvost. S lehkostí, s jakou se Ranhojič četl, jsem se u tak silné knihy dlouho nesetkala. Mnoho postav si nešlo neoblíbit, ale Roberta nešlo nemilovat!
Prostředí cirkusů je otřesné, ale svým způsobem fascinující. Jacob jako senior byl skvělým vypravěčem a knihu jsem doslova zhltla během dvou dnů. Ač nejsem příliš na romantiku, zde opravdu nešlo hlavním hrdinům nefandit. Krásný příběh!
Nádherná kniha, ale už nikdy víc. V závěru se pár slz změnilo na hysterický pláč. Tak strašnou lítost jsem dlouho necítila a opravdu jsem nečekala, že mě kniha takto vezme.
Hana je dojemný příběh nejen o lidské krutosti, ale především o pochopení a lásce.
Wow. Jedním slovem wow. Od knihy jsem nic neočekávala, protože žádnou předchozí zkušenost s autorem nemám a tento žánr také nečtu. Nakonec jsem se nemohla vůbec odtrhnout. Rozhodně se chystám i na další knihy Dana Browna. Skvěle napsané!
První díl se mi líbil moc. Byla to prostě taková fajnová oddechovka, a proto jsem se s nadšením vrhla i ten druhý. Mám z něj však rozporuplné pocity. Kromě Smrti samotné nebyla v knize žádná sympatická postava a jedna z hlavních postav Martin (v prvním díle mi vůbec nevadil) mi lezl svými rádoby vtipnými odpověďmi A nevděčností vyloženě na nervy. Smrti mi bylo líto. Radost mi udělal až závěr, kdy jsem se modlila za to, aby Martin a Smrt nenašli jiné řešení.
Za mě jednoznačně kultovní kniha a jedna z mála knih, které si ráda přečtu opakovaně. Mafiánům zde prostě nejde nefandit. Filmová adaptace je zdařilá, ale nikdy mi nepřirostla k srdci jako kniha.
Ráda bych dala pět hvězd, ale nejde to. Kniha je napsána velice bohatým jazykem a rozhodně nepatří mezi ty lehké a pohodové. Některé pasáže byly těžko stravitelné. Delší popisy nevadily, ale ve filozofii jsem se lehce ztrácela a nečetla se mi snadno. Samotná detektivní zápletka se mi líbila, i když v tom celkovém množství krásného textu nebyla tak důležitá.
Škoda, že autor místy tlačil na pilu. Některé pasáže na mě působily jako humor "za každou cenu" a až příliš absurdně. I tak jsem si ale čtení užila a moc ráda si přečtu i další díly. Pohodová a vtipná oddychovka.
Jedním slovem nádhera!
Fotografie mnohdy řeknou více než slova a tato kniha je toho důkazem. Tolik emocí pohromadě se jen tak nevidí a jako velký fanoušek World Press Photo mohu s klidem doporučit. Velkým plusem je i formát a velikost celé knihy, které umožňují si fotografie opravdu vychutnat.
Tak toto mi opravdu sedlo. Autorův humor je mi velice blízký a takhle nějak si představuji oddychovou a vtipnou knihu, ze které se člověk i něco dozví. Líbí se mi s jakou lehkostí a nenuceností vypráví autor své zážitky a moc ráda si přečtu i další knihy od pana Zibury.
(SPOILER) Mám moc ráda styl autorova psaní. Člověk prostě musí fandit hlavním postavám a příběh se pěkně čte a příjemně ubíhá. Co mě ale zklamalo, byl ten extrémně přeslazený závěr. Nic proti happy endům, ale co je moc, to je moc.
Musím přiznat, že jsem opravdu nečekala, že mě kniha takhle vezme. Závěr mě absolutně šokoval a neustále se k němu vracím ve svých myšlenkách.
Za mě určitě jedna z knih, které by si měl za život přečíst každý.
Nutno podotknout, že nejsem kdovíjaký fanda poezie, ale tato sbírka je prostě úchvatná. Báseň Raport mě upřímně dojala (poslední sloku už i nějaká ta slza ukápla) a dlouho se mi nestalo, že bych nějakou knihu nemohla takhle dlouho dostat z hlavy.
Já tuto básnickou sbírku prostě miluji. Jedná se asi o nejčtivější a nejnapínavější poezii, která se mi dostala pod ruky.
A báseň Věštkyně spolu se Šrámkovým Raportem jsou za mě nejlepší básně, jaké byly napsány.
Úžasný příběh o odvaze, odhodlání a touze vrátit se domů.
Nikdy nepíšu negativní komentáře, ale tady mi to opravdu nedá. Z knihy se člověk nedozví nic, ale opravdu nic. Absolutně jsem nepochopila smysl jejího vydání.
Neexistuje lepší sbírka nefalšovaného českého humoru!