Alex.rrr komentáře u knih
Další z příjemných překvapení od této ságy. Měním svůj názor, a myslím si, že kdybych si twilight prvně přečetla než viděla, tak nejsem tak zařeknutá proti tomuto příběhu. Kniha se krásně čte, líbí se mi, že je napsaná tak obyčejným způsobem, kde mladá dívka vyjadřuje svoje pocity a proč vůbec jedná jak jedná. Ztracená láska a znovunalezení je zde trochu zdlouhavé, ale na akčnosti to moc neubírá. Více prostoru zde zaplňuje Jacob. Který se objevuje již častěji, ale ke konci mi přijde takový zvláštně useklý, že ani nechtěl vědět důvody nebo se nějak s Belou bavit. Trochu moc mi to na kluka přijde přecitlivělé..
Konečně dočteno. Teda... horší sérii jsem si vybrat nemohla. Absolutně se mi to nelíbilo. Od prvních dětinských dílů plných citoslovců místo textu po absolutní vyhlazení ? Hmm... hodně v komentech jsem si všimla "odsuzování" Zuzany... vždyť ta jediná přežila ? Jak pak asi jí by bylo, to už kniha nezmiňuje. Nevím jestli se autor vyžíval v tom, že nechal všechny pomřít. Nějak mě to v pojetí dětí a zvířat nevzalo... Jsem ráda, že jsem knihy přečetla, dočetla a nikdy se k tomu nemusím vracet. Vůbec nevím, jaké kategorii bych to doporučila k přečtení, ale ač miluju fantasy, tak tohle není můj šálek...
Tento příběh je napínavý do posledních stran. Úžasně popsané postavy, do kterých nebyl problém se vžít. Jen už mě od autorky nebaví to lékařské prostředí. Trochu moc bylo i krve oproti jejím jiným knihám. Závěr byl rozhodně zajímavý, ale zbytečně zveličený a překombinovaný. Trochu mi přišel na motivy akčního amerického filmu se šťastným koncem pro všechny (u kterých to ještě šlo). V souhrnu jsem z knihy byla ale nadšená. Postavy Lincolna a Claire jsem si oblíbila.
Škoda, že nejdou udělit půlhvězdy. Byla bych na 4,5. Příběh je skvěle napsaný, ale bez přečtení Chirurga, bych se v ději ztrácela. Napětí provází celou knihou, jen mi příběh připadal skoro stejný. Zakončení trochu jako z filmu, ale proč ne. Určitě se těším na nějaký další díl ze série. Stále se mi líbí, že ač je kniha o brutálních zločinech, není nic nechutně popsáno. Čehož si cením.
UUUF, tak dočteno. Rozhodovala jsem se mezi 2 a 3 hvězdami. Příběh z Paříže…ok, ale neskutečně předvídatelný…, evidentně každá žena, co má existenční problémy doma sundá boty od Manolo Blahnika a jde čalounit nábytek a brousit parkety, že na to asi nemají… Přitom v knížce není toto vůbec potřeba zmiňovat. Další postava Lola – exmodelka z Ameriky, co doma bydlí v zámku… a třetí pipina je bohatá, protože šetří a nic neutratí. Do Annie se zamiluje její neskutečně bohatý přítel. Zázrakem přestane oplakávat mrtvého manžela, který ji podváděl a z kukly vyrazí motýl a pro radost, i když nemá peníze (okolo čeho se knia točí) si pro radost koupí Chanel NO.5 a vyhodí z lodi šátek od Hermése… Byly chvíle, kdy jsem se u knihy zasmála, ale celá mi přišla bez obsahu a za měsíc nebudu vědět o čem je. Autorka strávila příliš mnoho u Rosalind a Divokého anděla. Doporučila bych méně telenovel a čtení jen pro dívky na dovolené, kde fakt nemáte co jiného dělat..
Tak tento díl se mi moc líbil. Rozhodně jsem zvědavá, jak to celé bude pokračovat. Zajímavý námět. Knihou provázelo napětí a stránky u tohoto dílu utíkaly samy.
Už podle názvu se mi kniha líbila a dlouho jsem zvažovala jestli 3 nebo 4 hvězdy, ale s porovnáním dalších 4hvězdových bych asi knihu přecenila. Děj je zajímavý a čtivý, celkem neobvykle zasazený, za což bych dala malé plus. Chvílemi jsem se ze srdce zasmála průpovídkám Asada a Carla, ale co mě trošinku vadilo bylo moc povrchové poznání okolních postav i když měli v ději větší význam. V knize je až moc nečekaných náhod, aby to opravdu byly jen náhody. Asi bych zatím řadila k slabším dílům, nicméně si přečtu ráda další.
Celkem příjemná změna po jednotlivých detektivních příbězích. Souvislý příběh mladíka prodírajícího se ne zrovna složitým světem se všemi jeho nástrahami. Moc se mi kniha líbila, chvílemi jsem si říkala, proč musí mít takovou smůlu a jindy, jak to, že mu to prochází? Určitě stojí za to přečíst a těším se na další díly.
Jedna z povedených knih ze série. Napětí, pěkná zápletka i rozuzlení. Další pohodové čtení, ale bavila víc než některé. Líbilo se mi tajemno a opředení pověstmi z českých zemí.
Z knihy mám trochu smíšené pocity. Kladně bych hodnotila nápad, zápletku, to že v závěru pachatel nepřednesl na talíři proč co a jak udělal – což je pravidelně skoro v každé detektivce… Ale co mě trochu mrzelo, tak že si v knize s žádnou z postav neuděláte takové to bližší pouto. Hodně příběhů vyšetřovatelů i postav je nakouslých, ale kusých. Takže vztah se všemi je takový povrchní. Vyvrcholení knihy moc nepřekvapí, ale líbilo se mi to tajemno opředené historií. Za co dávám bod navíc, tak za nejvtipnější scénu, kde se naráží na Nesbova Harryho Holea, kdy Oslo má vyšetřovatele sériových vražd, ale je prý věčně pod parou, tak ho nebudou k vyšetřování zvát . Kniha není postavená ani na faktech, tak ani moc neobohatí. Neurazí, ale nezapamatujete si.
Další ze čtivých příběhů. Nejde dát nízké hodnocení, příběh je poutavý a čte se sám. Osobně jsem měla trošinku problém se orientovat v jednotlivých duchovních řádech, tak jen doporučuji od začátku si pamatovat jednotlivé jmenované pečlivě.
Rozhodovala jsem se mezi 2 a 3 hvězdičkami. Nakonec 3 za čtivost. Z francouzské revoluce kniha obsahuje akorát 4 názvy ulic a první 4 stránky, které se odehrávají ve Francii. Zbytek, jak bylo řečeno je v Anglii. Budiž. Příběh jako takový má dobrý nápad, ale neustále unášení, utíkání, zase unášení a utíkání mi přišlo trochu přitažené za vlasy. Místy jsou detailně popisovány pasáže, které nemají vůbec spojitost s příběhem a dají se přeskočit. Trochu mě i zarazilo, že na jednu stranu autor ukazuje krutost té doby – to je ok, ale na druhou mi místy přišlo až absurdní, že by „zloduch“ jednal tak v rukavičkách… Ke knize bych se nevrátila a příběh za chvíli zapomenu.
Příjemná oddychová detektivka. Rychlý spád, žádné protahování ani přetechnizování. Líbilo se mi, že policie zde pracuje méně předimenzovaně jako v jiných detektivkách. Nápad s geocachingem se mi hrozně líbil a proto jsem si knihu i vybrala, protože sama jsem kačerka :). Určitě doporučuji přečíst.
Knihu jsem si přečetla na doporučení. Byla jsem trochu skeptik, ale mile mě překvapil děj i zápletka. Příběh se netáhne, má spád a nenásilné rozuzlení. Skvělé. Malé plus má autor v pěkném popsání chodu institucí pro příběh, např. chod banky a chod u chovných koní. Na oddech doporučuji.
Prokousávání se Harrym díl od dílu je lepší a lepší. V této knize se mi líbí, že je zde víc popsán takový asi klasický život policajta, který se setkává denně s více případy najednou. Někdy tedy jeho osobní pasáže převládaly nad dějem, což mě někdy připadalo trochu nesouvisející s celkovým příběhem. Celkově se mi nápad a vyústění příběhu líbilo a těším se na další díl.
Další z příjemných počtení. Nenáročný příběh, který se dobře a rychle čte. Žádné táhlé povídání, ale stručné a věcné. Doporučuji pro chvíle nudy :)
Další z Vondruškových povedených knih. Autor nikdy nezklame. Skvělý nenáročný děj a příjemné čtení. Stránky utíkají před očima a rozuzlení je skvělé.
Knížka mě celkem překvapila. Na to, že jsem se ze začátku nemohla začíst, tak jsem se po překonání tak 30ti stránek docela dobře bavila. Bylo to spíš tím, že nejsem moc milovník blogů, resp. nic takového nesleduji a nečtu (možná zatím) a čekala jsem něco jiného. Příjemně mě překvapil pohled na věc trochu jinýma očima. Určitě jsou pasáže, kde jsem se hodně zasmála. Ke konci mě mrzelo, že už je konec a nebude žádné další zpestření dne, takže doufám, že vyjde další díl :).
Druhý díl ze série HH byl o poznání lepší než první, více jsem se bavila, zápletka byla napínavější a celkově to víc mělo spád. Frekvence používání značek výrobků napříč knihou je taky nižší, což oceňuji. Doufám, že touto vzestupnou škálou se spisovatel bude ubírat i dál. Uvidíme, co přinese další díl. Zatím vytvávám, že mě zajímá, jak dopadne Harry :).
Musím říct, že kniha mě neoslovila tak, jak jsem čekala. Určitě kladně hodnotím skvělý nápad, krásně propojené děje a čtivost knihy. Ale chybělo mi tam nějaké zakončení nebo odpovědi na vyřčené otázky z příběhů. Nicméně je to dobrá oddychovka.