Alex.rrr Alex.rrr komentáře u knih

Soudné sestry Soudné sestry Terry Pratchett

Hodně povedený díl, kde jsem se hodně nasmála. Nejlepší je výběr jmen, stará Chlebochníková mě hodně rozsekala. Jinak příběh se rychle čte a poté co se šašek Magrátě představil, tak už jsem čekala, že konec bude tak nějak v duchu jak dopadl. Věta, která se mi bude hodit i v praxi - Vím přesně kde jsem, jen tak docela nevím, kde je všechno ostatní – je naprosto vystihující. Doufám, že v dalších dílech se opět setkám s triem čarodějnic a jejich svérázným pohledem na svět.

24.04.2018 5 z 5

Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

Perfektní příběh napínavý od první stránky do konce. Skvělé zpracování. Podvědomě řešíte případ spolu s policií a netušíte do posledních stran, kdo je tajemný chirurg. Skvěle napsané a propracované dějově. Hodně mě překvapilo, že autorem je žena. Ač je kniha „silnější kafe“ není tam nic nechutného na odvrácení očí od knihy. Opravdu skvěle napsané a poutavé. Kniha si zaslouží 5 hvězd.

23.01.2018 5 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Tak celou knížku jsem si říkala, jak je to super příběh, že se rovná předešlému, ale prostě v závěru zase musí být předimenzováno. Přitom bez toho neskutečného konce by to taky bylo top! Krásně je zde ale zaděláno na nový díl. Trochu mi vadí, že z příběhu začíná hodně vypadávat starost HH o jeho sestru a i Oleg a Dřevák nemají už moc pasáží. Je zde víc důraz na tu hlavní linii a pachatele. Přechody z pasáže do pasáže byly trochu krkolomné, spíš by se hodily do filmu. Ale jinak pěkné čtení a další díl si určitě taky přečtu. Minimálně proto, že jsem četla všechny předchozí :)

21.09.2017 4 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Absolutně nejlepší kniha (prozatím) od začátku série. Skvělý příběh a napětí. Tento díl se mi moc líbil. Při hledání sériového vraha není ani tak moc popsána brutalita, což oceňuji. Několikrát jsem nemohla přestat číst, jak jsem byla zvědavá na další děj. Kniha dává několik možností, kdo by mohl být pachatel a o to větší a lepší je závěr. Moc doporučuji.

07.06.2017 5 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Jednoduše skvělé. Příchod další postavy do rodiny se mi moc líbí. Kniha neztrácí na čtivosti a rozhodně budu vyhlížet v knihkupectví další díly. Tohle nemůže jen tak skončit :). Svět je báječný, růžový béžový...

16.03.2017 5 z 5

Čáry života Čáry života Veronica Roth

Absolutní blbost. Ať mám tento žánr ráda sebevíc, kniha mě nezaujala. Nápad je dobrý, ale je to takové nedotažené. Pořád jsem si říkala, že to přijde, jen se začíst...Jenže jsem byla na konci knížky a nebyl tam ani děj ani nic.. Evidentně je zaděláno na další díl, protože knížka nekončí nějak vyhraněně. Za mě tedy velké zklamání.

02.03.2017 1 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Rozhodně lepší než film. Tim Burton je jednička, ale absolutně bych se při obráceném postupu film x čtení ztrácela. Do knihy jsem se začetla a za dva dny jsem neměla co řešit. Velké plus je v návaznosti dalších dílů, že pokračujete hned od místa, kde jste skončili. Celou sérii jsem zhltla za týden a kousek a musím ocenit velmi dobrý nápad autora.

14.12.2016 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Trochu jsem byla skeptik ohledně Rowlingové a detektivky. Odrazovalo mě i jméno oběti - Lulu, už to jsem si říkala, že zavání... Nicméně jsem knize dala šanci a neprohloupila jsem. Když si odmyslím trochu květnaté popisování situací a míst je kniha čtivá a příběh má spád a zvrat je opravdu nepředvídatelný. Závěr překvapil a přesvědčil mě, že se budu těšit na přečtení dalšího dílu.

14.12.2016 5 z 5

Severka Severka Nina Špitálníková

Hodně zajímavý pohled jak na KLDR, tak ale i na adaptaci ve "svobodné zemi". Musím říct, že výpovědi a celý příběh mě zaujaly a zase přinesly nový pohled na věc. Jsem ráda, že si můžu dělat relativně co chci a nehlídat někdy věci, které bereme jako automatiku.

27.02.2024 4 z 5

Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

(SPOILER) U této knihy jsme hodně váhala jaké dát hodnocení. Na jednu stranu je to super poutavé a první polovinu knihy jsem hltala. Pak přišla druhá polovina CO je vlastně venku a ze sto to kleslo na nulu. Osobně nemám ráda tematiku zombie atp.. Sice není zatím uvedeno co se ve světě stalo, ale jsem zvědavá na rozuzlení. Nicméně i přesto se kniha super četla, napětí bylo a stále se těším na pokračování. Ale duchové jsou lepší :)

21.01.2022 4 z 5

Kořist Kořist Darcy Coates

Za mě super čtení, jen se v tom nesmíme moc pitvat co by se jak reálně mohlo a nemohlo stát. Pokud vynecháme tohle hnidopišství, tak je to kniha na 4 hvězdy. jinak jsem si říkala něco mezi 3-4. Darcy je skvělá spisovatelka ohledně faktoru strachu, umí nabudit atmosféru a čtete opravdu se zatajeným dechem. To to rozhodně vylepšilo a těším se na její další knihy. Doporučuji po přečtení nechodit hned do lesa... opravdu jsem měla divný pocit a to to byla jen naučná stezka :D

17.01.2022 4 z 5

Konec hry Konec hry Daniel Cole

Přečteno jedním dechem, čekala jsem jak to dopadne a konečně přijde ten závěr. Dobré zakončení série, ale po slibném začátku takový trochu prvoplánový happy ending. Něco zůstalo nevysvětleno a takové nevím... za mě hodně věcí, které by asi šly udělat jinak a tak lehce by jim neprošly. Ale celkem hodnotím knihu kladně.

03.01.2022 3 z 5

Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Dobrý nápad na knihu, ale sakra špatně zpracovaný. Chvílemi zdlouhavé, nudné, absurdní. Chtěla jsem si dát nadhled nad hodnocením zde, ale vesměs se shodují s mým názorem. Nápad s agorafobií se mi líbil, ale dějová "omáčka" je strašně nudná. Příběh sousedů a závěr knihy byl už spíš úlevou a měl hodně rychlý spád.

20.09.2021 2 z 5

Poutník, čarodějnice a červ Poutník, čarodějnice a červ Christopher Paolini

Na knihu jsem se strašně těšila a trochu zklamala. Povídka o červovi je super, ale celá kniha mi přijde jako umělé protahování skvělé série. Informací poskrovnu, a celkově mi to nějak jako doplnění nic extra nedalo. Plus je, že se kniha celkem dobře čte.

07.09.2020 3 z 5

Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Závěr a zakončení jsem hltala co to šlo. Zaklínače a jeho příběh mám strašně ráda, ale spíš zpracován dříve ze seriálu a z hry. Z knih jsem byla nadšená až do závěru. Auto povraždil všechny moje oblíbence. chvílemi mi přišlo, že ač jsem ságu přečetla celkem rychle, tak jsem se ztrácela v odkazech na postavy a jejich potomky, kdo s kým a kam se poděli. Zůstalo mi hodně otázek. Ale celkově se mi příběh líbil, nemusí holt vše končit jak si přejeme.
U posledních stránek doporučuji nečíst mezi lidma... mě to přišlo hodně smutné :)

11.02.2020 4 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Divergence byla dlouho v mém seznamu na přečtení. Je to skvělá kniha s originálním nápadem na uspořádání světa. Absolutně jsem nechápala, že tuto skvělou knihu napsala stejná autorka jako brak Čáry života (pro mě nejhorší kniha ever). Napětí a logické posuny jsou v propojeny celou knihou. Osudy Tris a jejích kamaráků, rodiny a společenstva jsou zprvu nepochopitelné, ale spolu s Tris se celou knihou prokousáváme složitou skládankou tajemstvím, které skrývají určité frakce. Jsem ráda, že romantika je tu trochu uvedena do pozadí a i když se zde řeší city, není to klasická slaďárna. Určitě doporučuji.

03.09.2019 5 z 5

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Za mě super čtení, u kterého jsem se strašně bavila. Popisování scének věřím, že je s nadsázkou pravdivé a o to smutnější. Rozhodně doporučuji, je to přesně ten typ humoru, který se mi líbí :)

29.08.2019 5 z 5

Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Skvělá knížka i příběh. Trochu bych to šoupla k Divergenci a Hunger games do jednoho šuplíku. Nicméně kniha je čtivá a příběh je napínavý a ne jen pouhý happy end. Zvraty jsou tam celkem extrémní a zpestřují příběh. Už aby vyšel další díl :)

21.08.2019 5 z 5

Vermontské psycho Vermontské psycho Jennifer McMahon

Po zimních lidech jsem čekala, co bude v této knize. Zimní lidé skončili celkem rozumně, tady moc s reálností nepočítejte, ale, kdo ví? :). Kniha mě bavila. Jediné, co je na úvod třeba zdůraznit, je pamatovat si tři generace. Pokud tohle zmáknete, čte se kniha sama. Návaznost a napínavost děje je na jedničku. Trochu mě mrzí velká většina překlepů a v závěru knihy i v přehození jmen. viz. Jason miluje "Piper". Ale to je asi všude. Příběh byl duchařský, napínavý, čtivý a nápad je pro mě poutavý.

02.08.2019 4 z 5

Román o růži Román o růži Vlastimil Vondruška

Moc hezký a zábavný příběh. Konečně mám ucelenou představu o jeho získání Ludmily. Konec byl teda na můj vkus hodně useklý a mohlo se na svatbu vyčlenit pár stránek.
Co mě v knize zarazilo, tak když Oldřich utíkal s Marjánkou a schovával se u skalního valu, tak ona měla říct, že je tam zima jako v lednici... Nevím, ale nenašla jsem nikde na netu zmínku, že bychom v českých zemích něco takového měli ;)

29.05.2019 5 z 5