alhl komentáře u knih
Podobný námět jako u Ivety Procházkové a její knihy Proti své vůli. Zajímavý, drsný příběh, tvrdé varování, rozhodně žádný slaďák, donutí k zamyšlení...
Zajímavý, drsný příběh... Rozhodně žádný slaďák, ale tvrdé varování. Četla se mi dobře a občas se k ní vracím.
Další díl zajímavého polského pohledu na Čechy. Doporučuji.
Skvělé, plné vtipu a nejvíce ocení knihovnice či ti, kteří nějakou dobře znají (jako já). ;-)
Po této knize jsem sáhla po přečtení Dokážete udržet tajemství? a nezklamala jsem se. Opět vtipná, skvěle napsaná kniha s originálním námětem a realistickým závěrem.
Silný příběh plný emocí, určitě si popláčete. První kniha od autorky, kterou jsem četla, a C. Proctor si mě okamžitě získala.
Tuto knihu jsem četla už před delší dobou, ale silný POZITIVNÍ dojem z ní ve mě stále zůstává. Možná se k ní v budoucnu ještě vrátím. Sice mi chvíli trvalo se začíst, ale pak už jsem nemohla přestat. Úžasně napsaný příběh, realisticky (a proto ne vždy vesele) vykreslená doba i vztahy mezi členy jedné rodiny a jejich blízkými. Můj pocit je v podstatě stejný jako u předchozího hodnocení HanaNov. Až do posledních stránek jsem byla napjatá a přemýšlela, co se tak mohlo stát oné osudové noci roku 1924 na břehu jezera. A pointa je vskutku nečekaná. Vše vypráví sympatická Grace, nyní už stará paní, která vzpomíná (vzpomínky jsou určeny jejímu vnukovi) a z odstupu let hodnotí. Ten, kdo vydrží poctivě číst stránku po stránce až do konce určitě nebude litovat.
Zajímavý počin, nicméně na lepším hodnocení mu ubírají faktické chyby v textu! :-(
Zajímavá kniha s 17 krátkými kapitolkami! Doporučuji milovníkům historie, zejm. 20. století.
Příběh zajímavý, napínavý, se spádem. Citliví jedinci by po jeho přečtení sice mohli mít trochu sklony ke konspiraci a syndrom Big Brother, ale co. ;-) Hlavní hrdinové si mě postupně oba získali. V podstatě otevřený konec u prvního dílu volné trilogie ničemu nevadí, naopak, těším se na další díly. Co se týče angličtiny v textu, mně osobně nevadila. Chápu ale že někdo s tím může mít problém. Zvlášť pro starší lidi, kteří ji tak neovládají, to může působit rušivě.
Doporučuju, hodně jsem se u této knížky nasmála.
Napínavý příběh s nečekaným rozuzlením a samozřejmě i milostnou zápletkou. ;-) Přečteno jedním dechem...