Allena24 Allena24 komentáře u knih

Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

U prvotiny jsem se připravila na shovívavost. Byla jsem mile překvapena, že jsem se spletla. Čtení jsem si užila stejně jako jiná autorčina díla. 5*

21.11.2023 5 z 5

Jedna zatracená pohroma za druhou Jedna zatracená pohroma za druhou Jodi Taylor

Já se bavila. Na mě děj a suchý humor zapůsobily dokonale. Těším se na druhý díl.

22.10.2023 5 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Všechny díly mě bavily a byly čtivé. Ráda si od autorky přečtu další knihy.

29.09.2023 5 z 5

Mimoňka Mimoňka Sarah Andersen

Bavila jsem se. V některých příbězích jsem našla nejen sebe ale i mého kočičáka.

27.09.2023 5 z 5

Krajinou mrtvých mužů Krajinou mrtvých mužů Robert Ryan

Kniha mě velmi mile překvapila. Těším se na pokračování.

21.09.2023 5 z 5

Advokát Advokát Michael Connelly

Úžasné. Knihu jsem znovu četla po dlouhé době. (Viděla jsem i filmové zpracování.) Mickey Haller patří mezi mé knižní oblíbence. Doporučuji.

15.09.2023 5 z 5

Útěk do pekel Útěk do pekel František Niedl

Na začátku četby jsem silně znejistěla a kontrolovala autora. Když jsem se utvrdila v tom, že jde opravdu o dílo FN, řekla jsem si, že to nevzdám a dál sledovala osud Pavla Vencla.
Po přečtení si dovolím knihu doporučit.

28.08.2023 5 z 5

Dítě, které v noci našlo slunce Dítě, které v noci našlo slunce Luca Di Fulvio

Tento historický román hodnotím jako čtivou pohádku pro dospělé 5*.

24.08.2023 5 z 5

Dvě klikaté cesty Dvě klikaté cesty Tom Franklin

Velké díky za komentáře. I já bych knihu označila za psychologické drama. Plusem pro mě bylo skvělé vykreslení postav a prostředí.

08.08.2023 4 z 5

Prokletá krev Prokletá krev Sabine Thiesler

Zvláštní kniha, není to (klasická) detektivka, spíš solidní psychologický román.

30.07.2023

Černá nenávist Černá nenávist Dennis Lehane

Jsem nadšená a těším se na další knihy od DL. Doporučuji.

23.07.2023 5 z 5

Černý dům Černý dům Stephen King

Mně se kniha líbila. Bavila mě skupinka motorkářů. Jen té hnusoty bylo moc.
Odhaduji, že kniha nesedne každému.

09.07.2023 4 z 5

Záměna Záměna Caro Martini

Úžasná věc pro pobavení. K této knize mě přivedly komentáře zde na databázi. Posílám velké díky a přidávám jedno moudro z knihy: "Na cizí řiti snadno ohněm projedeš."

02.07.2023 5 z 5

Nic není svaté Nic není svaté Dennis Lehane

Parádní oddechovka. Těším se na další díly.

21.06.2023 5 z 5

Provaz lží Provaz lží Christopher J. Yates

Knihu bych zařadila spíš do kategorie psychothriller. Je zvláštní tím, že autor nepoužívá uvozovky. Osobně mi to nevadilo a četlo se mi dobře.

12.06.2023 4 z 5

Propasti Propasti Arnaldur Indriðason

Má první kniha od autora. Trochu jsem se musela poprat se jmény, ale nakonec jsem to dala. Bylo zajímavé číst o životě na Islandu v r. 2005.
Ráda si od AI přečtu další knihy.

04.06.2023 5 z 5

Na trhu pro vraždu Na trhu pro vraždu T. E. Kinsey

Odpočinková, odlehčená, klidně plynoucí četba se suchým britským humorem.

28.05.2023 4 z 5

Lars láme kosti Lars láme kosti Daniel Gris

Tohle bylo "ONO". Já se bavila, nic neřešila a jen si užívala. Už mám připravený další díl, který si naordinuju až bude třeba zvednout energii.

25.05.2023 5 z 5

Klikatá cesta Klikatá cesta Brian Freeman

Konečně jsem se dostala k dalšímu dílu se sympatickým sanfranciským detektivem Frostem Eastonem a s jeho kocourem Shackem.
Čtení mělo spád a závěr byl pro mě nečekaný. Dovolím si doporučit čtenářům, kterým se líbí dobrodružství.

23.05.2023 5 z 5

Chlapec z lesů Chlapec z lesů Harlan Coben