Allena24 komentáře u knih
Tak jako Didi15 i mě Winter zkrátka baví. Doufám, že se dočkám dalších dílů.
Poslouchala jsem audio, dle mě byla skvělá prezentace, bavila jsem se.
Jen druhá půlka mi přišla rozvleklá (méně by bylo více).
I pro mě to byla parádní trefa. Knihu jsem nemohla odložit, jasných 5*.
Výborná oddechovka. Přiznávám, že autorovi trochu závidím, taky bych chtěla být nápaditá a vtipná. No jo no...aspoň, že se můžu bavit čtením.
Tady jsem věděla, do čeho jdu....viděla jsem filmové zpracování a myslela jsem si, že je skvělé. Skvělé je, ale kniha je lepší. Doporučuji.
Za mě jsou Ukradené životy lepší než první díl. Námět je hodně drsný.
Autorka píše čtivě. Jen mi stále nesedí inspektorka. Tak snad příště Lottie.
První komentář a druhé čtení. Tedy čtení....nyní to byla audiokniha. Znovu bych hodnotila 5*. Opět mě dostal popis drsného života na ostrovech.
Poslouchala jsem audioknihu. Můj obdiv má jak autor za příběh, tak i pan Ondřej Brousek.
Uf. Kniha mi dala docela zabrat. Jak upozorňují předchozí komentáře, není pro slabší nátury.
Vtáhl mě napínavý konec příběhu a změnil mé rozhodnutí nečíst další díl.
Líbí se mi autorův "polodokumentární styl" a promyšlený děj.
Má první kniha od autorky, líbil se mi styl psaní a lehký humor. Těším se na další díly.
K mému hodnocení výrazně pomohla atmosféra knihy. Díky ní jsem si knihu užila.
Zamotané to rozhodně bylo, ale i tak jsem se bavila. Dostala mě atmosféra, ironie a humor.
Řím, Benátky na počátku 16. století. Byla to drsná doba a pro většinu hrozné podmínky pro život.
"Od té doby, co ležel v posteli, pochopil, že naděje je vzácné zboží."
Kdysi jsem viděla v televizi film. Při čtení se mi děj vybavil i s rozuzlením.
Přesto mě kniha bavila a má za 5*.
Příběhy prožité se zvířátky, napsané skutečně (někdy až neskutečně) úžasnými lidičkami. Smekám klobouček. Knihu jsem si užila a doporučím ji, protože si myslím, že zvířátkomilů je tu hodně.
Čtivé, napínavé, akční.
Krátká citace: "...obě víme, že největší vítězství v bitvě je, když k žádný nedojde..."
Tak tohle byla nostalgie. Krásné vzpomínání i na filmovou verzi s Janem Valou.
Přesto mně zarazilo pár věcí, hezky jsou vypsané v komentáři EmmaKrizova: "A obyčejnej policajt lítá služebně z Brna do Prahy letadlem. A stačí mu k tomu říct kolegovi: Objednej mně na zítra aerotaxi. Exner neví co to je Věstonická Venuše. Jeho holku budoucí tchán zavírá doma, i když už je dávno na vysoké, tudíž jí je přes 20. "
Fajn odlehčené oddychové čtení s atmosférou "dávnověku". Jak se žilo bez mobilů, zato s čichací solí.
Názor na knihu mám podobný jako PetkaS. Také se mi hodně těžko hodnotí. Námět byl zajímavý, ale z nějakého důvodu jsem se nedokázala do příběhu ponořit a začíst.