Alma-Nacida komentáře u knih
Některé povídky jsou dobré, jiné horší, kladem je příjemná stručnost a svižnost.
Kniha je zajímavá tématem, méně už zpracováním, hlavně od druhé knihy se mi jeví hlavní postavy až moc barvotiskové, idealizované.
Od dočtení pořád přemýšlím, čím to, že se mě kniha nijak hlouběji nedotkla. Na nic jsem nepřišla. Ačkoli je téma toho, co lidi spojuje a rozděluje, a jak nahlížet na činy, které člověk udělá v mezních podmínkách, velmi zajímavé, kniha vyznívá chladně.
Mnooo, nuda, nuda, šeď, šeď, ani skandinávské kulisy nepřinesly žádné osvěžení.
Kniha je rozhodně zajímavá a je v ní hodně informací ze švédské reality, ale čtivá tedy moc není.
Rozpaky... pro děti je kniha poněkud drsnější a pro dospělé zase trochu naivní a prvoplánová.
Krásná kniha nejen o tom, co je civilizace a kdo je člověk, doporučuji!
Tohle je opravdu podivná kniha a od takového zastánce křesťanských hodnot, jakým je Waltari, až zarážející. Každý máme své temné strany.
Zajímavý a čtivý thriller, kde se čtenář obává o duševní zdraví vyšetřovatelů. Jen na mě působila trochu nevěrohodně gradace duševního stavu jednoho z pachatelů.
Tenhle případ se rozjížděl opravdu zvolna a pro mě je i poněkud otravné, že autor uvádí u mnoha předmětů irský ekvivalent slova. A nedá mi to, musím upozornit, že v 7, stol.n.l. asi těžko nějaký kupec vezl na voze obilí a KUKUŘICI. Ta je z Ameriky a před 16. stoletím ji nejspíš nikdo v Evropě neviděl. :)
Poprvé pociťuji, že je děj natahován, aby vyšlo i na další díly. Pořád je to ale dobrá kniha.
Graficky zdařilé, ale jinak je příběh zploštělý až skoro směšně. Tři hvězdy dávám jen za grafickou stránku, jinak by mi stačila i jedna.
Dobře a čtivě napsaná kniha plná překvapení, rozhodně víc než "jen" milostný příběh na pozadí událostí koce 2. světové války, spíš naopak.
Ráda čtu knihy o tom, jak prožívali válku Němci, a tahle je rozhodně zajímavá, jen místy bych trochu prostříhávala. Hodně na mě působila atmosféra knihy plná dusného strachu. Kniha by si podle mě zasloužila pevnou vazbu. Místo řečí okolo citát, jeden za všechny:
- Ale Thomas je Němec. Proč musíme lhát i Němcům?
- Neznáme ho. S lidmi, které neznáš, je prostě lepší nemluvit.
Dobrá, psychologicky propracovaná detektivka, nebo spíš krimi?
Velmi zajímavá kniha, nejen tématem, které vnímám spíš jako katalyzátor mezilidských vztahů. Kniha je i velmi dobře napsaná, četla jsem celou noc až do konce. Doporučuji.
Tradičně dobrá kvalita, stejně jako u předchozích dílů dobře propracovaná zápletka a charaktery, doporučuji.
Ani další díl nezklamal, moc pěkná kniha pro větší děti, doporučuji! :-)
Pokud se chtěl autor přiživit na současném zájmu o historické záhady, tak se mu to moc nepovedlo. Přiznávám, že jsem nedočetla; nuda, nuda, šeď, šeď, kterou ani rozličné krvavosti nezachrání.
100%ní souhlas s Azizi, prostě slovník, samo o obě se to moc číst nedá, leda tak prolistovat...