alnahu alnahu komentáře u knih

Koloušek Koloušek Jana Bernášková

Pokračování již třetího příběhu s herečkou Lucií.Ta má tentokrát před svatbou a i v tomto příběhu řeší chlapy za pomoci svých kamarádek.
Příběh je opravdu bláznivý ,samé překvapení i tím ,že otvírá i lechtivé téma ,které k životu patří.
Je to taková oddechovka spíše pro holky.

01.08.2023 3 z 5

Babičky na cestě za sluncem Babičky na cestě za sluncem Judy Leigh

Tato kniha mě pobavila a sestry Molly a Nelli jsou mi sympatické a jejich příběh cesty za sluncem mě pobavil. Kniha je psaná s humorem a skvěle popsanou atmosférou , jak si babči i ve svém věku užívají života- je to takový recept na život-nebát se stáří i když to není vždy jednoduché. Velmi příjemná oddechovka.

Malá ukázka z knihy:
Molly zamířila k posteli, ale jakmile zahlédla svůj odraz v zrcadle,zarazila se. Žena s veselým obličejem,hřívou břidlicově šedých vlasů v pytlovitém tričku a vytahaných džínách se také zarazila a zírala na ni.Molly se otočila bokem a ohlédla se.Usměvavá žena ji neohroženě hleděla do očí, Molly se rozesmála.
"Takže v sedmdesáti už to lepší nebude,co?

04.04.2023 5 z 5

Hořící pokoj Hořící pokoj Michael Connelly

Tuto knihu jsem si vybrala díky čtenářské výzvě a nelituji, docela slučná detektivka ve stylu Chandlerovek.
Hořící pokoj,je již sedmnáctým dílem, ze série Harryho Bosche,je to již moje druhá kniha přečtená kniha od tohoto autora a opět je skvělá.
V tomto příběhu musí losangeleský detektiv Bosch se svou novou kolegyní policistkou Lucií Scotovou,vypátrat starší zločin, ve kterém byl postřelen pouliční hudebník-příběh má samozřejmě své pozadí.
Detektiv Bosch je mi sympatický tím, že je v podstatě svůj a nedá si nic diktovat.
Detektivky tohoto autota jsou takové poklidné, bez zbytečné brutality.
Za mě kvalitní počteníčko.

28.03.2023 5 z 5

Vánoční zpověď Vánoční zpověď Martin Goffa

Další z čtivých českých thrillerů.Příběh vojáka Adama Hofmana s kterým se seznamíme ve vězení,kde je zpovídán vězeňským psychologem,který pomalu rozkrývá co Adama přivedlo do vězení.Kniha je v podstatě plná deprese a beznaděje.Poučení ,které plyne z této knihy -nepůjčujte si peníze,nebo dopadnete ,jako Adam z tohoto příběhu.

15.01.2023 4 z 5

Oko za oko Oko za oko Carol Wyer

Prima počtení tentokrát s novou sérií v které se seznámime se symatickou inspektorkou Kate Youngovou .Knihu doporučuji a těším se i na další díl s Kate.

28.07.2022 5 z 5

Život jako amaretto Život jako amaretto Kateřina Tišnovská

Příběh Anny ,která se dočká od zemřelého otce -nečekaného dědictví. Otcův právník ji předá po jeho smrti několik dopisů a klíč. V prvním dopise ji otec vyslovil své poslední přání ,aby jeho popel odvezla do městečka Briatico v Kalábrii. Pro jednoduší cestu zdědila ještě po něm klíč od jeho karavan aby se jí pohodlně cestovalo. Až dorazí do Briatica má otevřít další dopis-tam ji po otevření čeká další překvapení.A také další dopis ve kterém ji otec vylíčí historii celé její rodiny. Annu dům i místo v Briatico natolik okouzlí,že se rozhodne zde zůstat .Příběh sice nereálný ,ale dobře se čte-je to takové lehoučké,nenáročné čtení na dovolenou.

17.09.2021 5 z 5

Nacistova snoubenka Nacistova snoubenka Barbara Wysoczańska

Naprosto skvělá kniha,dějem zasazená do druhé světové války a odehrávající se částečně v Polsku a také v Německu.
Přečteme si příběh velké lásky, která navzdory válce ,vypukne mezi polkou Haniou a německým hrabětem Johannem von Richterem,oni se zasnoubí,ale válka jejich světy rozdělí.
I když je jejich příběh postaven do dění druhé světové války,převládá především romantická linka.Knihu doporučuji-velmi příjemné čtení s pěknou obálkou.

28.08.2024 5 z 5

Rodinná dovolená Rodinná dovolená Shalini Boland

Tento rodinný psychologický thriller, jsem přečetla za jedno odpoledne .Za mě byl napínavý i když konec byl opravdu hodně překombinovaný-přesto se mi líbil.

19.11.2023 5 z 5

Palec a tichá voda Palec a tichá voda Jarmila Pospíšilová

V tomto již třetím díle se vracíme do vesničky Křenová a opět setkáme s bývalým policistou Viktorem Palcem,který je zde starostou. Na břehu rybníka je nalezen mrtvý muž a tak Victor pomáhá policii vraha najít a není to jednoduché .Podezřelých je několik a navíc zavražděný není takový svatoušek,jak se zdálo-nadarmo se neříká ,že ticha voda břehy mele.Opět výborná detektivka od mé oblíbené autorky a rozuzlení je opravdu překvapivé.

10.11.2023 5 z 5

Chladná spravedlnost Chladná spravedlnost Ant Middleton

Za mě super thriller, který mě zaujal od úplného začátku.
Mallory ,bývalý voják je opravdový tvrďák,který si dokáže poradit se vším a s každým.
Doporučuji k přečtení těm,kteří mají rádi tento žánr-kniha se čte jedním dechem.

18.10.2023 5 z 5

Italské dvojhubky Italské dvojhubky Marta Kučíková

I druhý díl se mi líbil a pobavil mě.Autorka krásně s humorem a nadhledem,popsala né zrovna lehký život v podhůří severoitalských Dolomit.Tam následovala svého manžela,s představou,že se vydává do slunné Itálie .
Ovšem skutečnost byla jiná a že ze slíbených pěti let,zde s rodinou v těchto drsných podmínkách strávila let patnáct.
Za mě lehké, vtipné ,odpočinkové čtení.

04.10.2023 4 z 5

Alias Emma Alias Emma Ava Glass

Tak toto bylo pro mě dobré počteníčko. Ani jsem nečekala,že mne tento špionážní thriller tak chytne-knihu jsem přečetla za jeden den,nemohla jsem se od čtení odtrhnout.
Za mě napínavý,svižný špionážní příběh.

23.07.2023 5 z 5

Poslední léto Poslední léto Karen Swan

Příběh ze skotského souostroví St.Kildy ,kde začíná děj této knihy.Na tomto ostrově se narodila hlavní hrdinka tohoto příběhu Effie.Ta zde žije se svým otcem a ještě s hrstkou zdejších domorodců za velmi drsných podmínek-hlavně pro mladou dámu.
Poté co ostrov navštíví lord se svým synem si místní zažádají o přesídlení na pevninu a tak hledá i Effie štěstí v novém životě.
Začátek nové historické ságy se čte dobře,tak se máme na co těšit.

22.07.2023 5 z 5

Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Díky čtenářské výzvě jsem se opět vrátila k přečtení příběhu o mladičké Catherine ,která velmi ráda čte hororové romány a pak se vžívá do rolí hrdinů z knihy ,její představivost je
opravdu obdivuhodná.Příjemná oddechovka.

24.06.2023 5 z 5

Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Tato mladá autorka,mě velmi překvapila touto svoji prvotinou ,na tak závažné téma. Příběh se odehrává v poválečných nelehkých letech ,hlavní hrdinkou je mladá zdravotní sestřička ,které se podařilo po dvou letech vrátit domů do Prahy z koncentračního tábora i když měla razítko "návrat nežádoucí",cestou se ujme malé německé holčičky,kterou přijme ,jako vlastní a pojmenuje ji Anička ,dál v knize sledujeme jejich osud. Nebudu prozrazovat pokračování jejího příběhu.Děj se odehrává v divokých poválečných letech ,osídlováním pohraničí po němcích,nástupem Rudých gard,kteří zde měli dělat pořádek a nástupem komunistů. Byla to nepěkná doba plná zla ,udavačství ,bezpráví a nenávisti.
Za mě výborná,čtivá kniha,která stojí za přečtení.

21.04.2023 5 z 5

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Tentokrát s této knihy nejsem příliš nadšená ,jako z ostatních skvělích knih od této autorky. Není to ani odpočinkové ani oddechové čtení na nedělní odpoledne s knihy na vás dýchá z každé strany deprese.V podstatě si přečteme drama o narušených rodinných vztazích,kde vázne společná komunikace.

11.04.2023 3 z 5

Venkovská vražda Venkovská vražda Frances Evesham

Čtivá,poklidná detektivka z malé vesničky na britském venkově. Imogen Bishopová zdědila po svém otci zde hotel ,přijíždí na pohřeb otce ,krátce po něm zemře i její manžel. Do těchto vražd je zatažen policejní detektiv Adam Hennessy,který se těšil ,již na poklidný důchod.Imogen a Adam spolu vytvoří tým ,aby vyřešili tři záhadné vraždy.Napínavý příběh pro všechny milovníky Hercula Poirota a Agathy Raisinové.

08.01.2023 4 z 5

Bouře Bouře Kristina Ohlsson

Nová krimi série ze švédské poklidné vesničky Kungshamm.Poklid se změní,když náhle místní učitelka Agnes opustí rodinu a záhadně zmizí a to je počátek tohoto ponurého příběhu.Místní policie pod vedením Marie Martinssonové a Ray-Rayem ihned zahájí pátrání.V průběhu vyšetřování se seznámíme se všemi obyvateli vesnice a až skoro na konci se dozvíme proč Agnes opustila manžela.Kniha se četla dobře ,ale za mě je příběh zdlouhavý,ale určitě si najde své čtenáře.

08.12.2022 3 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

I já jsem z tohoto dílu tak trošku zklamaná,již mi nepřipadal tak humorný ,jako první díly této série u kterých jsem se opravdu královsky bavila.I když hlášky kuchařky paní Tiché jsou opět skvělé a ty to trochu vylepšily.

18.11.2022 3 z 5

Na kočičí svědomí Na kočičí svědomí Markéta Harasimová

Oddechovka ,právě na prázdniny.Tentokrát odbočila autorky od svých témat-psychothrillerů a předložila nám příběh opuštěné ženy ,které změní její celý život nalezené koťátko.Pěkné čtení.

05.07.2022 4 z 5