alnahu komentáře u knih
Pokračování již třetího příběhu s herečkou Lucií.Ta má tentokrát před svatbou a i v tomto příběhu řeší chlapy za pomoci svých kamarádek.
Příběh je opravdu bláznivý ,samé překvapení i tím ,že otvírá i lechtivé téma ,které k životu patří.
Je to taková oddechovka spíše pro holky.
Tato kniha mě pobavila a sestry Molly a Nelli jsou mi sympatické a jejich příběh cesty za sluncem mě pobavil. Kniha je psaná s humorem a skvěle popsanou atmosférou , jak si babči i ve svém věku užívají života- je to takový recept na život-nebát se stáří i když to není vždy jednoduché. Velmi příjemná oddechovka.
Malá ukázka z knihy:
Molly zamířila k posteli, ale jakmile zahlédla svůj odraz v zrcadle,zarazila se. Žena s veselým obličejem,hřívou břidlicově šedých vlasů v pytlovitém tričku a vytahaných džínách se také zarazila a zírala na ni.Molly se otočila bokem a ohlédla se.Usměvavá žena ji neohroženě hleděla do očí, Molly se rozesmála.
"Takže v sedmdesáti už to lepší nebude,co?
Tuto knihu jsem si vybrala díky čtenářské výzvě a nelituji, docela slučná detektivka ve stylu Chandlerovek.
Hořící pokoj,je již sedmnáctým dílem, ze série Harryho Bosche,je to již moje druhá kniha přečtená kniha od tohoto autora a opět je skvělá.
V tomto příběhu musí losangeleský detektiv Bosch se svou novou kolegyní policistkou Lucií Scotovou,vypátrat starší zločin, ve kterém byl postřelen pouliční hudebník-příběh má samozřejmě své pozadí.
Detektiv Bosch je mi sympatický tím, že je v podstatě svůj a nedá si nic diktovat.
Detektivky tohoto autota jsou takové poklidné, bez zbytečné brutality.
Za mě kvalitní počteníčko.
Další z čtivých českých thrillerů.Příběh vojáka Adama Hofmana s kterým se seznamíme ve vězení,kde je zpovídán vězeňským psychologem,který pomalu rozkrývá co Adama přivedlo do vězení.Kniha je v podstatě plná deprese a beznaděje.Poučení ,které plyne z této knihy -nepůjčujte si peníze,nebo dopadnete ,jako Adam z tohoto příběhu.
Prima počtení tentokrát s novou sérií v které se seznámime se symatickou inspektorkou Kate Youngovou .Knihu doporučuji a těším se i na další díl s Kate.
Příběh Anny ,která se dočká od zemřelého otce -nečekaného dědictví. Otcův právník ji předá po jeho smrti několik dopisů a klíč. V prvním dopise ji otec vyslovil své poslední přání ,aby jeho popel odvezla do městečka Briatico v Kalábrii. Pro jednoduší cestu zdědila ještě po něm klíč od jeho karavan aby se jí pohodlně cestovalo. Až dorazí do Briatica má otevřít další dopis-tam ji po otevření čeká další překvapení.A také další dopis ve kterém ji otec vylíčí historii celé její rodiny. Annu dům i místo v Briatico natolik okouzlí,že se rozhodne zde zůstat .Příběh sice nereálný ,ale dobře se čte-je to takové lehoučké,nenáročné čtení na dovolenou.
Naprosto skvělá kniha,dějem zasazená do druhé světové války a odehrávající se částečně v Polsku a také v Německu.
Přečteme si příběh velké lásky, která navzdory válce ,vypukne mezi polkou Haniou a německým hrabětem Johannem von Richterem,oni se zasnoubí,ale válka jejich světy rozdělí.
I když je jejich příběh postaven do dění druhé světové války,převládá především romantická linka.Knihu doporučuji-velmi příjemné čtení s pěknou obálkou.
Tento rodinný psychologický thriller, jsem přečetla za jedno odpoledne .Za mě byl napínavý i když konec byl opravdu hodně překombinovaný-přesto se mi líbil.
V tomto již třetím díle se vracíme do vesničky Křenová a opět setkáme s bývalým policistou Viktorem Palcem,který je zde starostou. Na břehu rybníka je nalezen mrtvý muž a tak Victor pomáhá policii vraha najít a není to jednoduché .Podezřelých je několik a navíc zavražděný není takový svatoušek,jak se zdálo-nadarmo se neříká ,že ticha voda břehy mele.Opět výborná detektivka od mé oblíbené autorky a rozuzlení je opravdu překvapivé.
Za mě super thriller, který mě zaujal od úplného začátku.
Mallory ,bývalý voják je opravdový tvrďák,který si dokáže poradit se vším a s každým.
Doporučuji k přečtení těm,kteří mají rádi tento žánr-kniha se čte jedním dechem.
I druhý díl se mi líbil a pobavil mě.Autorka krásně s humorem a nadhledem,popsala né zrovna lehký život v podhůří severoitalských Dolomit.Tam následovala svého manžela,s představou,že se vydává do slunné Itálie .
Ovšem skutečnost byla jiná a že ze slíbených pěti let,zde s rodinou v těchto drsných podmínkách strávila let patnáct.
Za mě lehké, vtipné ,odpočinkové čtení.
Tak toto bylo pro mě dobré počteníčko. Ani jsem nečekala,že mne tento špionážní thriller tak chytne-knihu jsem přečetla za jeden den,nemohla jsem se od čtení odtrhnout.
Za mě napínavý,svižný špionážní příběh.
Příběh ze skotského souostroví St.Kildy ,kde začíná děj této knihy.Na tomto ostrově se narodila hlavní hrdinka tohoto příběhu Effie.Ta zde žije se svým otcem a ještě s hrstkou zdejších domorodců za velmi drsných podmínek-hlavně pro mladou dámu.
Poté co ostrov navštíví lord se svým synem si místní zažádají o přesídlení na pevninu a tak hledá i Effie štěstí v novém životě.
Začátek nové historické ságy se čte dobře,tak se máme na co těšit.
Díky čtenářské výzvě jsem se opět vrátila k přečtení příběhu o mladičké Catherine ,která velmi ráda čte hororové romány a pak se vžívá do rolí hrdinů z knihy ,její představivost je
opravdu obdivuhodná.Příjemná oddechovka.
Tato mladá autorka,mě velmi překvapila touto svoji prvotinou ,na tak závažné téma. Příběh se odehrává v poválečných nelehkých letech ,hlavní hrdinkou je mladá zdravotní sestřička ,které se podařilo po dvou letech vrátit domů do Prahy z koncentračního tábora i když měla razítko "návrat nežádoucí",cestou se ujme malé německé holčičky,kterou přijme ,jako vlastní a pojmenuje ji Anička ,dál v knize sledujeme jejich osud. Nebudu prozrazovat pokračování jejího příběhu.Děj se odehrává v divokých poválečných letech ,osídlováním pohraničí po němcích,nástupem Rudých gard,kteří zde měli dělat pořádek a nástupem komunistů. Byla to nepěkná doba plná zla ,udavačství ,bezpráví a nenávisti.
Za mě výborná,čtivá kniha,která stojí za přečtení.
Tentokrát s této knihy nejsem příliš nadšená ,jako z ostatních skvělích knih od této autorky. Není to ani odpočinkové ani oddechové čtení na nedělní odpoledne s knihy na vás dýchá z každé strany deprese.V podstatě si přečteme drama o narušených rodinných vztazích,kde vázne společná komunikace.
Čtivá,poklidná detektivka z malé vesničky na britském venkově. Imogen Bishopová zdědila po svém otci zde hotel ,přijíždí na pohřeb otce ,krátce po něm zemře i její manžel. Do těchto vražd je zatažen policejní detektiv Adam Hennessy,který se těšil ,již na poklidný důchod.Imogen a Adam spolu vytvoří tým ,aby vyřešili tři záhadné vraždy.Napínavý příběh pro všechny milovníky Hercula Poirota a Agathy Raisinové.
Nová krimi série ze švédské poklidné vesničky Kungshamm.Poklid se změní,když náhle místní učitelka Agnes opustí rodinu a záhadně zmizí a to je počátek tohoto ponurého příběhu.Místní policie pod vedením Marie Martinssonové a Ray-Rayem ihned zahájí pátrání.V průběhu vyšetřování se seznámíme se všemi obyvateli vesnice a až skoro na konci se dozvíme proč Agnes opustila manžela.Kniha se četla dobře ,ale za mě je příběh zdlouhavý,ale určitě si najde své čtenáře.
I já jsem z tohoto dílu tak trošku zklamaná,již mi nepřipadal tak humorný ,jako první díly této série u kterých jsem se opravdu královsky bavila.I když hlášky kuchařky paní Tiché jsou opět skvělé a ty to trochu vylepšily.
Oddechovka ,právě na prázdniny.Tentokrát odbočila autorky od svých témat-psychothrillerů a předložila nám příběh opuštěné ženy ,které změní její celý život nalezené koťátko.Pěkné čtení.