alnahu alnahu komentáře u knih

Mám všechna čtyři esa Mám všechna čtyři esa James Hadley Chase (p)

Já jsem začala od konce posledním dílem trilogie a velmi se mi líbila. Helga díky svému sluhovi Hinklemu ( má nakonec všechny esa ona) odhalí všechny podvodníky a všichni dostanou zasloužený trest. Hned si vypůjčím i první 2 díly. Za mě výborné čtení.

21.04.2017 5 z 5

Uvězněná královna - Tajemstvím opředená žena Boleslava II. Uvězněná královna - Tajemstvím opředená žena Boleslava II. Oldřiška Ciprová

Opět další krásný příběh z historie .Italská princezna Emma se seznámí na vyjížďce s Boleslavem -synem českého knížete Boleslava I. Ti se do sebe zamilují ,ale intriky u dvora vše změní a tyto dva zamilování jsou rozděleni .Pěkné romantické čtení s kouskem historie ,tak jak to mám ráda.

18.04.2017 5 z 5

Božena Česká - Boj o trůn a lásku Božena Česká - Boj o trůn a lásku Hana Parkánová-Whitton

Velmi pěkný čtivý příběh z české historie o Boženě Přemyslovně,kterou provdají za staršího manžela Otu Braniborského.Soužití Boženy s Otou bylo podle příběhu velmi harmonické,měli spolu šest dětí.Za jejich vlády markrabství rozkvétalo v roce 1267 náhle nečekaně Ota umírá ,není to však jediné trápení,které Boženu krátce na to potká,umírá při turnají i její prvorozený syn Jan a v bitvě na Morvaském poli její bratr .Po jeho smrti zůstáva jediným dědicem českého královského trůnu sedmiletý princ Václav,toho Božena zachrání před smrtí.Opět další čtivý příběh.

01.04.2017 5 z 5

Povídky ke kávě Povídky ke kávě Hana Hrabáková

Příjemná oddechovka ke kávičce.Krátké humorné povídky,které se čtou samy.Nejvíce se mě líbila hned ta první o šikovné Hele a její zavařování.

24.03.2017 5 z 5

Hledám muže za účelem… Hledám muže za účelem… Věra Řeháčková

Smutný životní příběh Marty , obyčejné holky z vesnice s kterou si život neskutečně pohrál .Marta ve svých třiatřiceti pohřbila dva muže má pět dětí, nedostavěný barák ,ale přesto věří ,že nakonec najde na inzerát toho pravého ,který ji dostaví její vytoužený a rozdělaný dům a postará se o ni a děti. Její výchova dcer naprosto ztroskotala a také ji zničila přátelství s mužem, který chtěl být jejím dětem tátou. A i přesto si podává nový inzerát .Ale i tak se mě kniha líbila.

21.03.2017 5 z 5

Žárlivá císařovna Žárlivá císařovna Hana Parkánová-Whitton

Příběh Alžběty Pomořanské ,která je provdána ve svých 16 letech za Karla IV. , kterému v té době bylo již 47 let, jejich manželství bylo opět politickým tahem. Alžběta nebyla nijak krásná ale byla výjimečná svojí zdatností a silou, což ji zachránilo i před zrádným Lucienem. O Anně Svidnické se tvrdilo, že byla nejkrásnější ženou Evropy o Alžbětě Pomořanské , že byla nejsilnější ženou Evropy. Alžběta velmi žárlila na děti z předešlého manželství, hlavně na Václava-syna Anny Svidnické. Alžběta se nikdy nesmířila s tím , že se českým králem stal právě Václav a ne jeden z jejích synů. Svého manžela přežila o patnáct let. Další historická kniha od mé oblíbené autorky.

03.02.2017 5 z 5

Začátek sezóny Začátek sezóny Linda S. Howington

Přeměna Daisy ze šedé myšky na sexy kočku, se mě líbila .V knize nechybělo milostné vzplanutí, napětí i humor. Kniha se dobře četla.

23.11.2016 5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Příběh mladé lovkyně Feyre a zvířete ,fantasy pohádka, se mi příliš nelíbila. Kniha je pro mladší čtenáře.

08.11.2016 3 z 5

Azurové nevěry Azurové nevěry Petra Nachtmanová

Společenský román, který se prý má číst jedním dechem-mě neoslovil .Opravdu zvláštní styl psaní.

24.08.2016 2 z 5

Fronta na lásku Fronta na lásku Blanka Faltová

Velmi emotivní ,drsný příběh Sabiny a její babičky . Ze Sabinou se život nemazlí, přijde rázem o oba rodiče, vezme si ji do opatrovnictví její babička. Sabina bezproblémová studentka, která ,jako všichni mladí podlehne lásce, ale bohužel ne té pravé . Lásku hledá u feťáka Filipa, který její naivity využívá, opustí babičku a domov a jde bezhlavě za svou láskou. Díky tomu si Sabina sáhne až na samé dno. Kniha nakonec končí dobře ,Sabina si vše uvědomí a rozhodne se pomáhat druhým, kteří se též dostanou ne vlastní vinnou do situace ,jako ona sama. Najde opět sílu k životu, vrací se k milující babičce a pozná díky Lukášovi lásku, tentokrát opravdovou. Tuto knihu ,bych doporučila všem mladým od 15 let, jako povinnou četbu.

30.05.2016 5 z 5

Kocour z Montmartru Kocour z Montmartru Michaela Klevisová

Příjemné ,čtení o kočkách a lidech.Kočičí povídky se mě docela líbily.

22.05.2016 3 z 5

Babičky: Mrtvý kuchař Babičky: Mrtvý kuchař Minna Lindgren

Příběh devadesátiletých stařenek, obyvatelek domova důchodců Podzimní háj,se mi docela líbil.Není to ani napínavá detektivka ,ani ďábelsky zábavný příběh,jak se uvádí v knize.Spíš je to smutný příběh o stáří a přátelství .Některé pasáže mě v knize pobavily a některé rozesmutnily.

30.04.2016 3 z 5

Bez dětí neodejdu Bez dětí neodejdu Berit Kessler

Zase jedna nešťastnice, která se provdala do Izraele a netušila ,co ji čeká za peklo. Bída ,týrání , znásilňování a nakonec přišla i o děti. Stále jsou evropské ženy nepoučitelné, že život v Arabských zemích je úplně jiný než v Evropě. Také si myslím, že by tato kniha měla být pro dívky ,jako povinná četba, aby nedopadli, jako Berit z této knihy. Tuto knihu doporučuji přečíst.

24.03.2016 5 z 5

Najděte mě Najděte mě Michelle Knight

Tento děsivý případ unesené Michelle ,která byla obětí psychopata ,několikaletého nepředstavitelného týrání i dalších dvou dívek Giny a Amandy , mě hluboce zasáhl. Michelle jedenáct let utrpení přežila pouze proto ,že se chtěla ještě setkat se svým synem, který jí byl odebrán, když se nemohla o něj starat a byl předán k adopci. Psychopat Castro, spáchal ve vězení sebevraždu a tak vlastně ušel spravedlivému trestu . Jsem na vážkách ,zda mám tuto knihu doporučit k přečtení, je to čtení pouze pro silné povahy.

08.12.2015 5 z 5

Chléb Chléb Bernd Armbrust

Výborná kniha-jak si upéci doma zajímavý chléb a pečivo z droždí či kvásku.70 receptů na klasické bochníky. Rady i informace jak na pečení-krok za krokem a navíc krásně vyobrazeno. Už se jen pustit do pečení.

10.09.2015 5 z 5

Kunhuta Přemyslovna: Vynucený sňatek českého a polského království Kunhuta Přemyslovna: Vynucený sňatek českého a polského království Hana Parkánová-Whitton

Knihu jsem si půjčila ,jako pokračování rodu Přemyslovců. O Kunhutě ,dceři Přemysla Otakara II. a Kunhuty Uherské. Akorát mě v této knize překvapilo ,že Kunhuta Uherská je zde jmenována ,jako Kunigunda Uherská. To mě překvapilo. Kniha napsaná toto autorkou se mi tolik nelíbila, jako kniha o Přemyslovcích od paní Černé.

01.09.2015 3 z 5

Perlová koruna - vladařské ambice křehké choti Jiřího z Poděbrad Perlová koruna - vladařské ambice křehké choti Jiřího z Poděbrad Jaroslava Černá

Krásný i když smutný příběh Kunhuty, první manželky Jiřího z Poděbrad, která zemřela velmi mladá, bylo ji pouhých 26 let. I přes své mládí se vepsala do našich dějin, svojí laskavostí, dobrým srdcem a soucítěním s chudými. V Poděbradech založila špitál pro chudé ,který dodnes nese její jméno "Kunhuta" . Román navazuje historickými událostmi ,na příběh Barbory manželky císaře Zikmunda Lucemburského s názvem Ohnivá královna. Kniha se mi velmi líbila.

12.07.2015 5 z 5

Láska a česť Láska a česť Jana Pronská

Tuto knihu jsem přečetla jedním dechem.Obsahuje vše co má mít romantická kniha.Moc se mi líbila.

12.06.2015 5 z 5

Láska na útěku Láska na útěku Barbara Cartland

Bohatá Marina ,hledá v tomto příběhu opravdovou lásku. Odjede do Portugalska na dovolenou a potká záhadného Carlose ,do kterého se zamiluje. Jaké nebezpečí na ni čeká s tímto mužem se dočtete v tomto romantickém příběhu.

08.06.2015 4 z 5

Malinalli: Otrokyně bílého pána Malinalli: Otrokyně bílého pána Laura Esquivel

Pěkný příběh indiánky Malinalli ,kterou vychovávala laskavá babička a předala jí mnoho moudra pro život ,jejímiž radami se po celý život řídila.

20.05.2015 3 z 5