alnahu alnahu komentáře u knih

Obchodníci s dětmi Obchodníci s dětmi Hana Hindráková

I tento nový román paní Hindrákove,nás zavede na Africký kontinent,aby nám v něm vylíčila těžký život zdejších žen a jejich životní osud.Kniha je opravdu velmi smutná,plná beznaděje i proto ,že byla napsána podle skutečných událostí.

17.01.2024 4 z 5

Vánoční přání Vánoční přání Karen Schaler

Tak ,jako každý rok v této době si vybírám ke čtení knihu s vánoční atmosférou.Vybrala jsem si dobře-jednoduchý,pohádkový, příběh odehrávající se převážně o vánocích, doplněný romantikou .Celý pocit z této knihy ještě doplňuje kouzelná obálka,která mě krásně naladila na vánoce.

01.01.2024 5 z 5

Smrt v bílém negližé Smrt v bílém negližé Heda Bartíková

Malá knížečka -11 krimi povídek z pera českých autorů. Příběhy jsou čtivé a napínavé. Podle povídky "Smrt v bílém negližé"je pojmenovaná kniha.Ale nejvíce se mi líbila povídka "Čajový dýchánek ":příběh velké lásky,která skončí tragicky i motiv je zajímavý. Ale i ostatní povídky- stojí za přečtení.

11.12.2023 4 z 5

Šťastné a chlupaté! Šťastné a chlupaté! Taylor Garland

Již se blíží Vánoční svátky ,tak jsem si s chutí přečetla tento krásný vánoční příběh-plný kočiček a pejsků, kteří hledají domov, aby i domácí mazlíčci prožili šťastné a veselé Vánoce.

28.11.2023 5 z 5

Případy Šumavského policejního rady Případy Šumavského policejního rady Karel Fořt

S touto knihou se vydáme na Šumavu a v jedenácti příbězích nás autor provede skutky ,které se skutečně odehráli - bez jakéhokoli přikrášlení.Nechá nás nahlédnout pod pokličku tehdejších vyšetřovatelů.U každého příběhu najdeme také dobovou fotku,kde se případ udál.

11.11.2023 4 z 5

Horké vafle a ledové koupele Horké vafle a ledové koupele Karin Härjegárd

(SPOILER) Životní příběh učitelky Heleny,která prochází těžkým obdobím,kdy se po třicetiletém manželství dozvídá o nevěře manžela.S tím se velmi těžko směřuje a tak odjede na čas na chatu kolegyně ,aby si zde vyčistil hlavu a rozhodla se jak žít dál.V knize je také pěkně popsána nádherná příroda švédského venkova .Příběh se mi četl dobře,ale přeci jen mu něco chybělo. O těchto životních situacích ,kdy se ženy musí vyrovnat s nenadálou situací a hledají samy sebe jsem již přečetla docela dost knih,za mě pouze za3*.

01.11.2023 3 z 5

Osudy českých šlechtičen Osudy českých šlechtičen Slávka Poberová

Pro mě velmi zajímavá kniha,plná informací-některé šlechtičny jsem ani neznala.O svém životě vypráví dvacet šlechtičen.Každá má jiný osud a přesto mají něco společného,po té co zůstali sami ,dovedou se postarat nejen o svou rodinu ale i o celé panství-některé životy mě zaujaly,některé méně.
Kniha se mi četla dobře,styl psaní se mi líbil a zaujala mi i pěkná obálka.

01.09.2023 5 z 5

Ať zemře Ať zemře Sarah Pinborough

Psychologický thriller plný tajemství a nečekaného zakončení.
Příběh se odehrává na americkém jihu,kde je dobře popsán život jižanské smetánky,kam by se chtěli zařadit i dvě ženy tohoto příběhu, ale bohužel ,to se jim nedaří,jedna pochází z chudých poměrů a ta druhá černoška také nezapadá-tady přetrvávají ještě pozůstatky rasové segregace.
Kniha je místy zbytečně rozvláčná se zdlouhavými popisy osob,kterých je v ději docela dost.

28.07.2023 3 z 5

Lvice v erbu krále Lvice v erbu krále Michaela Vaščíková

I mě se tato romantická kniha ze středověku velmi líbila.V knize nechybí láska,napětí,zrada,ale i oddanost a odvaha.Je to taková příjemná romantická pohádka pro dospělé . Doporučuji k přečtení všem romantickým duším.

13.05.2023 5 z 5

I v blázinci se dá žít I v blázinci se dá žít Marcela Mlynářová

Já,knihy od této autorky čtu ráda, docela ve mě probudí chuť cestovat a poznávat krásy naší země. Tentokrát procestujeme s autorkou hlavně Šumavu a Třeboňsko a taky s ní strávíme nějaký čas na chalupě.Ze začátku mi chyběla její Karkulka s kterou toho hodně nacestovala, ale po několika stránkách autorka vysvětlila,že již měla doslouženo a proto si pořídila novější autíčko,tentokrát ho pojmenovala Čert. Já si u knih od paní Mlynářové báječně odpočinu,ale také se pobavím.

17.04.2023 5 z 5

Učitelka angličtiny Učitelka angličtiny Magda Váňová

Nový román ze života od mé oblíbené autorky a opět čtivý . Autorka toho příběhu dala hrdince zvláštní jméno, Ninel a provedla nás celým jejím životem. Příběh je sice trošku natažený ,díky spoustě postav ale tento propletenec má svůj smysl a závěr knihy byl nečekaný.
Doporučuji všem,kdo rádi čtou knihy ze života.

04.04.2023 5 z 5

Ve špatné rodině Ve špatné rodině Tarryn Fisher

Ráda čtu psychothrillery,ale z této knihy mám rozporuplné pocity.Příběh byl neuvěřitelný, plný zvratů.Všechny osoby mi byly velmi nepříjemné a nedokážu si představit,že by se mi někdo nastěhoval do domu ,koupal se mi ve vaně a odnášel jídlo a nikdo by si toho nevšiml.V podstatě jsem ráda, že jsem knihu dočetla-čekala jsem něco jiného.

17.02.2023 2 z 5

Polib mi dortík Polib mi dortík Helena Hunting

(SPOILER) Vtipný název knihy sliboval,že se u knihy pobavím,ale to se nestalo.Příběh Blair,která by ráda podnikala v cukrářství.Po otevření své nové cukrárničky,hned jak otevře -šlápne do psího výkalu a doufá,že to není nějaké znamení.A znamení to možná bylo-vede konkurenční boj s podnikatelem Ronanem a ten se časem změní v zamilované přestřelky.Odpočinkový zamilovaný příběh.

15.02.2023 3 z 5

Kateřina Parrová: Šestá manželka Kateřina Parrová: Šestá manželka Alison Weir

(SPOILER) Opět skvělý i poslední díl této série.V tomto díle nás autorka seznámí s poslední manželkou Jindřicha VIII. opět Kateřinou,tentokrát Párrovou,provede nás celým jejím životem.Od jejího narození,první svatbou s mladým Edwardem,který krátce po svatbě zemřel i její druhé manželství s Johnem Nevillem,dopadlo stejně a opět se stala již po druhé vdovou.Po smrti svého druhého manžela se chtěla provdat za svého milence Thomase Seymoura,který byl bratrem Jany Seymourové-třetí manželky Jindřicha VIII.V té době se ale do ní zamiloval I král a tak Kateřina pochopila,že si krále musí vzít.Pro stárnoucího Jindřicha, byla vzpruhou nejen ,jako ošetřovatelka,ale i jako milenka I když ani ona mu nedala následníka,starala se o něj až do jeho smrti.Po té se se opět setkala s Thomasem a krátce po pohřbu se za něj provdala.Společně vychovávali dceru Jindřicha VIII. Alžbětu.Ale ani toto manželství nevydrželo Seymour,Kateřinu podváděl,když zneužíval mladičkou Alžbětu,tuto zradu Kateřina velmi těžce nesla,obzvláště proto,že konečně s nevěrný Seymourem, konečně otěhotněla a porodila dceru,krátce po porodu zemřela.Thomas Seymour si poté chtěl Alžbětu vzít,ale za tento nápad byl popraven.A tak končí série žen Jindřicha VIII. Některé knihy jsem četla opakovaně,ale stejně se mi nejvíce líbil první díl o Kateřině Aragonské.

06.02.2023 5 z 5

Tajně tvá Tajně tvá Tereza Chlupáčková

Komplikovaný životní příběh ženy,která by ráda zapomněla na určité životní situace,které vyplouvají na povrch v tu nejméně vhodnou dobu.Příběh se četl dobře a čtenářky se mohou z tohoto příběhu i poučit.

06.01.2023 4 z 5

Volným pádem Volným pádem Markéta Harasimová

Příběh ze života ,který začíná jako pohádka.Hlavní postavě Lindě ,bychom ze začátku mohli závidět,má dobrou práci,skvělého přítele ,který by jí snesl modré z nebe-ale jen do té doby než se za něj provdá a tím jí začne ,až neuvěřitelné životní peklo.
Tento psychothriller je opravdu síla,až z něj mrazí .je uvěřitelný,až na ten konec-ten mi moc nesedí.
Ne moc pěkná obálka knihy má svůj význam -je na ní plyšová hračka kočička Míša ,kterou milovala Lindina mrtvá dcerka Barunka.

12.07.2022 5 z 5

Kdo věří na zázraky Kdo věří na zázraky Mirka Skočílková

Další výborná kniha.I tentokrát je ze života ,který se znhlavní hrdinkou Gábinou oprabdu nemazlí.Již jsem četla všechny knihy ,které autorka napslala a všechny mě oslovily.

31.03.2022 5 z 5

Manžel a záhadná blondýna Manžel a záhadná blondýna Alena Jakoubková

Další kniha ze života ,která je velmi čtivá.Sandře sice připravil osud v životě mnoho starostí a trápení,ale nakonec i ona najde své štěstí v podobě nové lásky.I když je to takový až pohádkový příběh ,přesto se mi četl dobře.

24.01.2022 4 z 5

Introvertka v hlučném světě Introvertka v hlučném světě Deborah Tung

Po této knize jsem sáhla náhodně a nakonec jsem se v ní našla-celý svůj předešlý život jsem pracovala s lidmi a na stáří se nejlépe cítím sama s knihou,dobrým čajem a v přírodě-zrovna tak ,jako Debbi v tomto komiksu.

29.07.2020 5 z 5

Devátá oběť Devátá oběť Dana Stabenow

Tak jsem se opět s tímto příběhem vrátila na mrazivou Aljašku s vyšetřovatelkou Kate a její společnicí poloviční vlčice Obludou. Opustila město a usadila se ve srubu hluboko v aljašské divočině , aby zde užívala klidu po posledním případu ,ale to se jí nepodaří ,díky neznámému střelci ,který i jí usiluje o život.Kniha je od začátku napínavá a čtivá.

03.02.2020 5 z 5