alnahu alnahu komentáře u knih

Pod hvězdou bláznů Pod hvězdou bláznů Jarmila Pospíšilová

Reálný příběh sester Jany a Lucie s kterými se život nemazlí .Děj příběhu je tak skutečný, že může potkat každého z nás. Povahově rozdílné sestry našli po všech nepříjemnostech konečně k sobě cestu a sešli se pod svou „Hvězdou bláznů“. Kniha se mi velmi líbila a dobře se četla .

13.10.2016 5 z 5

Karel IV. Karel IV. Hana Parkánová-Whitton

Příběh Karla IV .českého krále a římského císaře se mě v podání této autorky velmi líbil. Jeho soukromý život ,byl v podstatě velmi smutný. Jeho manželky umíraly velmi mladé. Všechny jeho sňatky byly diplomatické ale i přesto své manželky miloval. V knize nám autorka v krátkosti popisuje ,krátké soužití s každou manželkou i příběh Isabely z Valois zamilované po celý život do Karla IV.

03.10.2016 5 z 5

Lázeňská kúra Lázeňská kúra Ivanka Devátá

Skvělá ,humorná kniha ,paní Devátá nám v ní s humorem popsala ,jak to chodilo v lázních.

20.07.2016 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Pustila jsem se do čtení této fantasy knihy , není špatná ,ale není to nic pro mě ,půjčla jsem si ještě druhý díl,ale ten již nedám.Přečtu si raděj pro mě něco vhodnějšího.

03.03.2016 3 z 5

Jamaica Lane Jamaica Lane Samantha Young

Dávám za pravdu ostatním , že je tato kniha lepší než padesát odstínů šedi ,za mne průměrná kniha .Kdo má rád tento žánr, tak doporučuji k přečtení.

20.11.2015 4 z 5

Kateřina Zaháňská Kateřina Zaháňská Helena Sobková

Velmi zajímavé čtení o Kateřině Zaháňské - s touto zajímavou ženou, nás již dříve seznámila spisovatelka Božena Němcová ,v knize Babička, kde nám ji popsala ,jako laskavou paní kněžnu.Díky knize Babička se stala vévodkyně Kateřina Zaháňská nesmrtelnou.

08.10.2015 5 z 5

Anežka a král: Jediná láska Přemysla Otakara II. Anežka a král: Jediná láska Přemysla Otakara II. Jaroslava Černá

Knihy od této autorky se čtou jedním dechem. Příběh o lásce Anežky z Kuenringu a krále Přemysla Otakara II. , která přetrvala až do jeho smrti v bitvě na Moravském poli, i když nejsem historik tato kniha se mi velmi líbila.
Jak krátký je lidský život.... a jak dlouhý okamžik smrti...láska překoná věky.

01.09.2015 5 z 5

Srdce v písku Srdce v písku Klára Janečková

Příběh Sandry,která přežila několik životních katastrof a vzala si z nich ponaučení,že se má člověk radovat z každého okamžiku přítomnosti, se mě velmi líbil .Knihu doporučuji .Je to moje první kniha od této autorky,ráda si přečtu i její další knihy.

28.07.2015 5 z 5

Na slzy nezbyl čas Na slzy nezbyl čas Blanka Faltová

Příběh Emy -čtyřicátnice s kterou se život nemazlil, je velmi čtivý i když smutný, mě upoutal hned od začátku. Autorka nám vněm ukázala, jak svět je malý, když se Ema potká s osobou ,kterou již nikdy v životě nechtěla vidět, která byla její noční můrou. Nakonec však v sobě našla sílu a této osobě zlo, které napáchala odpustila. Knihu doporučuji všem ,kdo mají rádi reálné životní příběhy. Škoda , že autorka nenapsala více románů, ráda bych si je přečetla.

21.07.2015 5 z 5

Kráska a netvor Kráska a netvor Teresa Medeiros

Pěkný romantický příběh.

30.06.2015 4 z 5

Královský slib Královský slib Philippa Gregory

Poutavý příběh z 15 století o strastiplném životě Kateřiny Aragonské- královny Anglie. Kateřina Španělská infantka , která byla provdána ve svých patnácti letech , za o rok mladšího prince Artura ,se do něj hluboce zamilovala , v manželství prožili společně pouze čtyři měsíce, když Artur onemocněl horečnatým onemocněním a zemřel. Na smrtelném loži mu Kateřina slíbila ,že se stane královnou, provdá se za jeho bratra a porodí jejich děti. Slibuji-byla jejich poslední slova. Kateřina i přes veškeré útrapy a intriky u dvora ,tento slib splnila a stala se oblíbenou královnou. I když přežil z jejího dalšího manželství s Jindřichem VIII. pouze jediný potomek dcera Marie. Po celý svůj život stále vzpomínala na chvíle lásky s Arturem a nikdy ho nepřestala milovat. Tuto knihu doporučuji ,opravdu stojí za to.

22.06.2015 5 z 5

Zákeřná Ebola Zákeřná Ebola Richard Preston

Knížka se četla jedním dechem měla jsem hrůzu ji i odložit autentické popisy důsledků nákazy,líčení nakažených,jak se jejich tělo rozpadá a vykrvácí ,hrůza.Nejhorší na tom všem je ,že se slova spisovatele naplnila - Ebola je zpět. Velmi napínavá kniha.

27.02.2015 4 z 5

Osudná búrka Osudná búrka Elizabeth Haran

Pěkný příběh z australské přírody ,plný romantiky i napětí ,jak záměna dopadne.Vůbec nevadilo ,že je kniha ve slovenštině-četla se jedním dechem.

26.02.2015 5 z 5

S láskou lvice S láskou lvice Christina Hachfeld-Tapukai

Kniha je velmi čtivá. Příběh Christiny, nás zavede opět do africké Keni, kde se zamiluje do samburského válečníka, autorka nám v něm popisuje sžívání Christiny s divočinou a jinou kulturou , nechybí ani manželské neshody a odloučení. Mne si tento obdivuhodný příběh získal.

26.06.2014 5 z 5

Císařovna Císařovna Elizabeth Chadwick

Skvělý historický román z dvanáctého století o císařovně Matyldě ,jedné z nejslavnějších postav té doby.

04.06.2014 5 z 5

Vražda na Den práce Vražda na Den práce Lee Harris (p)

Skvělá-připadala mi z pěti knih ,které jsem přečetla od této autorky nejlepší.

08.02.2013 5 z 5

Pirátský princ Pirátský princ Gaelen Foley

Tuto romanticku pohádku pro dospělé-jsem přečetla jedním dechem.

23.05.2012 4 z 5

Láska v řadě 27 Láska v řadě 27 Eithne Shortall

Tak tato srdcovka byla pro mě zklamáním. Víc se rozepisovat nebudu abych nekazila dojem z knihy ostatním čtenářům.

05.12.2018 2 z 5

S láskou, Nina S láskou, Nina Nina Stibbe

I mě tato kniha nebavila a vrátila jsem ji nedočtenou ,proto nebudu hodnotit.

18.10.2018 5 z 5

Zázračná léčba Zázračná léčba Harry Stein

Pravdivý příběh z lékařského prostředí, ve kterém vítězí hamižnost a sobectví nad lidským životem.

09.05.2018 2 z 5