alnahu komentáře u knih
Reálný příběh sester Jany a Lucie s kterými se život nemazlí .Děj příběhu je tak skutečný, že může potkat každého z nás. Povahově rozdílné sestry našli po všech nepříjemnostech konečně k sobě cestu a sešli se pod svou „Hvězdou bláznů“. Kniha se mi velmi líbila a dobře se četla .
Příběh Karla IV .českého krále a římského císaře se mě v podání této autorky velmi líbil. Jeho soukromý život ,byl v podstatě velmi smutný. Jeho manželky umíraly velmi mladé. Všechny jeho sňatky byly diplomatické ale i přesto své manželky miloval. V knize nám autorka v krátkosti popisuje ,krátké soužití s každou manželkou i příběh Isabely z Valois zamilované po celý život do Karla IV.
Skvělá ,humorná kniha ,paní Devátá nám v ní s humorem popsala ,jak to chodilo v lázních.
Pustila jsem se do čtení této fantasy knihy , není špatná ,ale není to nic pro mě ,půjčla jsem si ještě druhý díl,ale ten již nedám.Přečtu si raděj pro mě něco vhodnějšího.
Dávám za pravdu ostatním , že je tato kniha lepší než padesát odstínů šedi ,za mne průměrná kniha .Kdo má rád tento žánr, tak doporučuji k přečtení.
Velmi zajímavé čtení o Kateřině Zaháňské - s touto zajímavou ženou, nás již dříve seznámila spisovatelka Božena Němcová ,v knize Babička, kde nám ji popsala ,jako laskavou paní kněžnu.Díky knize Babička se stala vévodkyně Kateřina Zaháňská nesmrtelnou.
Knihy od této autorky se čtou jedním dechem. Příběh o lásce Anežky z Kuenringu a krále Přemysla Otakara II. , která přetrvala až do jeho smrti v bitvě na Moravském poli, i když nejsem historik tato kniha se mi velmi líbila.
Jak krátký je lidský život.... a jak dlouhý okamžik smrti...láska překoná věky.
Příběh Sandry,která přežila několik životních katastrof a vzala si z nich ponaučení,že se má člověk radovat z každého okamžiku přítomnosti, se mě velmi líbil .Knihu doporučuji .Je to moje první kniha od této autorky,ráda si přečtu i její další knihy.
Příběh Emy -čtyřicátnice s kterou se život nemazlil, je velmi čtivý i když smutný, mě upoutal hned od začátku. Autorka nám vněm ukázala, jak svět je malý, když se Ema potká s osobou ,kterou již nikdy v životě nechtěla vidět, která byla její noční můrou. Nakonec však v sobě našla sílu a této osobě zlo, které napáchala odpustila. Knihu doporučuji všem ,kdo mají rádi reálné životní příběhy. Škoda , že autorka nenapsala více románů, ráda bych si je přečetla.
Poutavý příběh z 15 století o strastiplném životě Kateřiny Aragonské- královny Anglie. Kateřina Španělská infantka , která byla provdána ve svých patnácti letech , za o rok mladšího prince Artura ,se do něj hluboce zamilovala , v manželství prožili společně pouze čtyři měsíce, když Artur onemocněl horečnatým onemocněním a zemřel. Na smrtelném loži mu Kateřina slíbila ,že se stane královnou, provdá se za jeho bratra a porodí jejich děti. Slibuji-byla jejich poslední slova. Kateřina i přes veškeré útrapy a intriky u dvora ,tento slib splnila a stala se oblíbenou královnou. I když přežil z jejího dalšího manželství s Jindřichem VIII. pouze jediný potomek dcera Marie. Po celý svůj život stále vzpomínala na chvíle lásky s Arturem a nikdy ho nepřestala milovat. Tuto knihu doporučuji ,opravdu stojí za to.
Knížka se četla jedním dechem měla jsem hrůzu ji i odložit autentické popisy důsledků nákazy,líčení nakažených,jak se jejich tělo rozpadá a vykrvácí ,hrůza.Nejhorší na tom všem je ,že se slova spisovatele naplnila - Ebola je zpět. Velmi napínavá kniha.
Pěkný příběh z australské přírody ,plný romantiky i napětí ,jak záměna dopadne.Vůbec nevadilo ,že je kniha ve slovenštině-četla se jedním dechem.
Kniha je velmi čtivá. Příběh Christiny, nás zavede opět do africké Keni, kde se zamiluje do samburského válečníka, autorka nám v něm popisuje sžívání Christiny s divočinou a jinou kulturou , nechybí ani manželské neshody a odloučení. Mne si tento obdivuhodný příběh získal.
Skvělý historický román z dvanáctého století o císařovně Matyldě ,jedné z nejslavnějších postav té doby.
Skvělá-připadala mi z pěti knih ,které jsem přečetla od této autorky nejlepší.
Tuto romanticku pohádku pro dospělé-jsem přečetla jedním dechem.
Tak tato srdcovka byla pro mě zklamáním. Víc se rozepisovat nebudu abych nekazila dojem z knihy ostatním čtenářům.
I mě tato kniha nebavila a vrátila jsem ji nedočtenou ,proto nebudu hodnotit.
Pravdivý příběh z lékařského prostředí, ve kterém vítězí hamižnost a sobectví nad lidským životem.