AlTyxAy komentáře u knih
Vozíčkáři, pan Karel a bipolární hostinský ... nádhery života. Mrzí mě jen, že přestože v Kersku byli mí prarodiče panu Hrabalovi sousedy, do kontaktu s ním přišli pouze očima a pozdravem.
Tak to bylo něco. Jak se musel Drago cítit při psaní týhle šílenosti, to fakt nevím, ale já si přišel někde mezi Topolovou Sestrou, Králem Duchů od Tourniera a Oslicí od Cavea.
Není to jednoduchý čtení, co se stylistiky týče a už vůbec ne myšlenkou. Středověk prostě nebyl legrace a Jančar má skvělý vypravovací schopnosti. Mrzutý je, že Praha má opravdový nedostatek výtisků, takže se tahle "lahůdka" fakt těžko shání. Jak jsem si už dřív slíbil, tohle nebyl poslední Drago a slib platí...
Lahůdka? Asi ano. Slyšel jsem i názor: "póza" - může být, ale to už nechám na vás. Tohle nebyl poslední Drago.
Ve finále výborná kniha, i když mi bylo, jako historickému nevzdělanci, hodně na obtíž přeskakování století v jednotlivých kapitolách. (Uvede-li mě Im Hof do 18. století a na další straně zpět do 16., začínám být zmatený a chytám nervy.) Ve finále to ale všechno nějak dobře zapadlo a doufám, že i vy ostatní budete mít to štěstí.
Díky pane!
Povídkovou stavbou podobné Směšným Láskám, tématikou ještě lepší. 5/5
Potřetí Fowles a potřetí bomba. Skvělá práce s vypravěčem / autorem a vší historií vstupující do vyprávění. Fowles si libuje v psychologii a klamu, doporučuji spolu s Mágem...
Úžasná práce založená na historických faktech. Hlavu mám oskalpovanou ještě teď. Pokud nemáte rádi násilí, zvolte jinou knihu.
Oáza štěstí mi přišla o něco lepší než Zahrada, nicméně docela odlehčené čtení a potrava pro mozek.
Doporučím k tomu knihu od T. Petříčkové - Apologie klouzavého pohybu.
Kniha skvěle dokresluje mistrův film. Na večerní počtení ideální. Parádní novela.
Doplnění svaté trojice k výstavě Brave New World v DOXu, děkuji pane Bradbury za skvělý knižní zážitek a tobě Montagu, za chuť vytrvávat :)
Moje Bible. Vlastním ještě starší vydání v papírové vazbě s ohnivými vlasy... nedovedete si představit tu radost když mi jí má maminka donesla z knihovny, ze které mi jí nechtěli tenkrát prodat ani za 500,-- 5/5 je málo. Lizard King je nesmrtelný :)