alzbeta2843 komentáře u knih
“Ide o úplne zdravého človeka, až na to že je to mŕtvola.
Tak toto bolo teda sado maso. Som sa len nestihla čudovať a neskrývala šokovaný výraz. Ja som motív tak nejako tušila na začiatku, ale postupne ako sa odkrývali nové a nové tajnosti tak som už tápala. Až som na konci len nechápavo krútila hlavou. Čo dodať, ide o ďalší skvelý prípad i s parádnym vešetrovacím tímom. Nechýbajú ani vtipné podpichovačky a komentáre, ktoré k tomu už tak nejako patria.
Ďalší krásny (mrazivý) príbeh z prostredia vrážd nášho mesta. Táto kniha sa mi veľmi páčila a stala sa mojou zatiaľ najobľúbenejšou od autora. Veľmi sa mi páčilo prepojenie s iným oddelením, ktoré nám odkrylo vyšetrovanie v oblasti prostitúcie a drôg. Ten záver ma úplne dostal a nechápala som ako sa to mohlo stať. Rozhodne ma núti pokračovať v ďalších knihách.
Ja viem, že ide o klasiku a že zrejme už každý vie o čom kniha pojednáva, avšak ja som to netušila. Nevedela som vôbec nič len, že ide o sirotka, ale nevedela som vôbec nič o hlavnej dejovej linke. Aby som si nechala okamih prekvapenia som si dokonca ani nečítala anotácia a preto som bola šokovaná tým príbehom ako sa vyvíjal. Viem, že u tej anglickej klasiky sa miestami dej vlečie a je to náročnejšie čítať, ale ak to prekonáte tak si uvedomíte ako sa doba mení a ako sa dvorí dnes. Jana predstavuje mladé dievča, ktoré sa životom nejako brodí, pretože nemá šťastné detstvo ani dospievanie. Napriek tomu zostáva veľmi milá a optimistická.
Kniha sa čítala rýchlo a skvele. Príbeh som hltala a postupne si postavy obľubovala viac a viac, ale i tak sa nemôžem ubrániť myšlienke, že mi tam niečo chýbalo. Asi nejaký lepší vývoj postáv. Zachránila to zápletka, ktorá ma bavila a došlo i na mierne prekvapenie, viac nebudem prezradzovať, ak vás kniha zaujíma, príbeh si prečítajte.
Myslím, že autor zraje ako víno a je to veľmi poznať ako sa sám vyvíja a zaujíma sa o iné veci než pred niekoľkými rokmi, konieckoncov táto kniha je toho dôkazom, pretože ide o knihu, kde sa autor zveruje i so svojimi myšlienkami, názormi a problémami. A za mňa je ide o jeho najintimnejšiu knihu, ktorá ma nútila reflektovať i svoje problémy. Myšlienka, ktorú som si odniesla z tejto knihy, je že nikdy neviete s čím sa potýka niekto vedľa vás a ako silný ten človek je.
Ja som bola z tejto knihy nadšená mimo iné i množstvom zaujimavých postáv a ich príbehov. A čerešničkou bol popis prostredia krásnej krajiny.
Tak bolestivá kniha! Ja som sama sebe trýzniteľom a rada si rozhodnem aké knihy budem čítať a občas mám náladu na nejaké ťažké čítanie, z ktorého sa ma bude bolieť srdce a celé telo. Autorka to s emóciami na papieri naozaj vie a ja som neraz musela rozdýchavať slová, ktoré som čítala. Pre niekoho jednoduchý príbeh bez štipky reálnosti, ale mňa táto kniha veľmi zasiahla a dokázala som sa vcítiť do pocitov hrdinov. Dúfam (veľmi si prajem), aby som taký príbeh sama neprežila a len si budem o tom čítať. Rozhodne si prečítam i ostatné knihy zo série, ale až budem na tie knihy pripravená.
Vopred sa ospravedlňujem, ale mňa táto kniha bohužiaľ veľmi nenadchla. Je v tom súhra viacerých faktorov, ale bohužiaľ ja hodnotím knihy pocitovo a práve priemerne na mňa kniha pôsobila. Určite sa nedá vytknúť výborná čitateľnosť kniha, ktorú autorky naozaj skvele vedia predviesť, ale čo sa týka príbehu, ten mi nejako nesadol. Skrátka som od autoriek čakala viac, ale knihu by som nezatracovala, ide o oddychovú knihu, ktorá sa číta veľmi ľahko a ak po tom túžite tak nebudete určite sklamaní.
Čo sa týka tejto autorka (duo autoriek) mám k nej rozporuplný vzťah. Božský bastard bol za mňa naozaj super kniha, ktorá ma nesmierne bavila a prekvapila ma. Preto som sa tešila na pokračovanie série v podobe Maxa a Sary, avšak to čo sa mi pácilo v prvej knihe tu vôbec nefungovalo. Nebola som z knihy tak nadšená. Chloe a Bennetta som milovala pre ich slovné vtipné prestrelky a to napätie medzi nimi. V tomto diely som sa najnajvýš usmiala nad scénou v bare s rugby týmom :) Ale scény, kde sa objavila Chloe som mala rada.
Za mňa škoda, lebo podľa anotácie som sa tešila na knihu plnú vtipných situácií a iskrenia medzi hrdinmi.
Po knihe som siahla ako po istote, kedže toto nebesné a čertovské duo zbožňujem. Kniha ma chytila od prvej kapitoly. A ako to už u týchto kníh býva kniha ponúka i nejaké situácie, ktoré sú premietnuté do dospeláckého života. V tomto prípade kniha obsahuje dilemu hlavnej hrdinky, či uprednostní svoje šťastie pred šťastím syna. Sama som bola napnutá ako to dopadne a ako sa kniha vyvinie. Táto časť sa mi veľmi páčila, pretože autorky pekne vykreslujú pocity a myšlienky hrdinov, vďaka čomu sa dokážem vzžiť s hrdinami, preto ma táto kniha pohltila a určite sa ku nej raz vrátim.
Príbeh Avery a Cama som čítala ko druhý v poradí v sérií. Táto celá séria sa mi páčí, pretože je to kombinácia závažného a smutného príbehu s romantickým spojením. Tentokrát ide o veľmi smutný príbeh Avery, ktorá si nesie so sebou závažie zo strednej školy. Kniha sa veľmi pomaly rozvíja a tak i vzťah medzi Avery a Camom. Na môj štýľ až veľmi pomaly, ale ja si nenesiem také beremeno ako Avery a tak neviem ako by som narábala s dôverou ja. Avery mi preto v mnohých situáciach pripadala ako malé dievča, stále sa len uzamykala a ľutovala, pričom Cam nebol vôbec hlúpy a vedel, že sa niečo s ňou deje. Tato časť ma neskutočne vytáčala a musela som dokonca knihu i odložiť a predýchať to :D Teraz si musím dať pauzu od ostatných dielov, ale moc sa teším na knihu z pohľadu Cama, pretože ten bol úplný kulíšek.
Autorku som si zamilovala hneď od prvej knihy. Táto kniha mi však prišla iná a odlišná od kníh, ktoré som od nej čítala. Možno preto som nebola až tak odpálená ako som myslela. Kniha je zaujimavá a veľmi čitateľná. Doslova som ju prečítala za víkend. Bavila ma slovná prestrelka medzi Celianom a Jude, ale trochu mi tam chýbala nejaká zaujíma zápletka alebo zásadný zvrat.
Spočiatku som si myslelala, že príbeh bude o tom, ako sa Chaning vydáva za Gentlemana deväť a zvrat bude hlavne o tom, ako ho Amber odhalí. Toto bolo do prvej poloviny knihy a priznám sa,že som už chcela knohu odložiť, lebo táto časť ma vôbec nebavila. Avšak druhá polovina zamiešala karty a do hry vstúpil Rory a stal sa z toho príbeh milostného trojuholníka a zrazu ma kniha pohltila. Na začiatku som Roryho zaškatuľkovala a nenávidela, ale akonáhle bola prvá kapitola z jeho pohľadu, karta sa otočila a ja som si ho zamilovala. Priznám sa, že asi som Rorymu držala palce o trochu viac, preto som knihu zhltla na posedenie, pretože som sama ani nedýchala ako sa Amber rozhodne. Obaja gentlemany mi boli sympatickí a to rozhodnutie nebolo jednoduché. Nakoniec však vyhralo srdce pred rozumom. Súhlasim s ostatnými komentármi, že obálka je naozaj nádherná a vystihuje Chaninga.
Jedno sa musí uznať Nealovi, to ako skvele dokáže vykresliť dystopické prostredie. Opäť som sa do toho sveta dostala a premýšľala aké by to bolo. Aké sú pozitíva a aké negatíva tohto sveta. Ako každý i mne smrť niekoho vzala a preto som si hneď povedala, že by to bolo skvelé žiť v takom svete bez smrti. Ale postupne ako som sa do knihy dostávala, začala som chápať tie negatíva a nepríjemne rozhodovania samotných smrtiek. Hlavných hrdinov som si obľúbila, ale mne pre zatial stačí tento koniec, preto nesiahnem po daľšom dieli.
V tento diel som vkladla veľké nádeje. Milujem totiž príbehy nešťasných prvých lások, ktoré sa znovu zídu. Bohužiaľ som mala príliš vysoké očakávania a teda som čakala asi väčší šok a ten sa neudial. Jude mi nebola vôbec sympatická. Blake sa mi páčil a nemu som to chovanie verila, ale on nedokázal vlákať do deja natoľko, aby som knihu hodnotila lepšie než ostatné zo série.
Nečítala som prvý diel. Mám ich doma oba, ale podľa anotácie som sa tešila na tento príbeh viac. Až po niekoľkých stranách som si uvedomila, že predchadzajúci diel bol o Elene a Jackovi a o tom, čo je Giselle urobila. Ale ja som si už Giselle obľúbila. Jej nerdovskú povahu, jej zvláštny humor a jej čudné prekliatie. S hlavnou hrdinkou sympatizujem, lebo tiež pracujem na doktoráte a tak chápem, že občas si musí človek vyberať medzi osobným životom a prácou. Devon bol sympaták odzačiatku. Typický gavalier, čo si myslí že je vagabund.
Kniha splnila moje očakávanie a veľmi som sa pobavila, vypla hlavu a zregenerovala. Určite si prečítam i Romea a hlavne ak viacerí tvrdia, že je to lepšie.
Wau tak to bol pre mňa nový zážitok. Milujem tématiku mafie, podsvetie a grázlov už od čias Krstného otca, takže som po knihe siahla hlavne kvôli tomuto. V tejto knihe som obdivovala najmä Kieru a jej odvahu. To bol ozaj veľký plameň a ten záver??? No asi nemusím hovoriť, že som hneď utekala do knihkupectva kúpiť ďalší diel.
Jednoznačne najvtipnejšia romantika akú som čítala aspoň prvá polovica knihy. Potom už mi to prišlo ako keby som čítala inú knihu. Škoda, pretože ten príbeh mal potenciál, ale potom už sa to začalo kaziť a prišlo mi, že ten zvrat je vynutený a odpustenie samozrejmé. Ale rozhodne som sa pobavila a doporučujem prečítať.
Námet ma naozaj zaujal, pretože ja proste zbožňujem ak sa staré lásky opäť stretnú a hlavne tie, ktoré boli nevysvetlitelne ukončené. Takže ako náhle som si prečítala anitáciu, už som knihu hádzala do košíka. Príbeh sa mi veľmi páčil, najmä tým prostredím, pretože ja o tetovaniach nič neviem a tak ma to celkom nadchlo. Musím povedať, že mi bolo celkom jasné, prečo sa hrdinovia rozišli, ale i tak sa mi páčilo ako sa to vysvetlilo.
Dokonca ma prekvapilo, že to napísal chlap ;)
Pekný príbeh so zaujímavou dejovou linkou, preto ma kniha zaujala, že sa jedná o príbeh celebrity a dievčata, čo to nemá v živote ľahké. Mohlo sa tam síce viac rozobrať osud jednotlivých postáv, ale chápem že to má byť skôr relaxačná kniha. A ten zámer rozhodne splnila.
Kniha veľmi čitateľná. Zhltla som ju behom pár dní (len kvôli tomu, že som musela i spať a pracovať). Príbeh sa mi páčil, ale je veľmi cítiť, že sa autorka ovplyvnila knihami Mony Kasten, mne to ale nevadilo. Jediné, čo ma nahnevalo bolo zistenie na poslednej strane, že kniha je súčasťou série....a teraz musím počkať na pokračovanie!