alzbeta4340 | Komentáře u knih | Databáze knih

alzbeta4340 alzbeta4340 komentáře u knih

Vyděrač Vyděrač Felix Francis

Za mě absolutní spokojenost. Velmi dobře se to četlo, byla to taková typická "Francisovka", včetně podrobných popisů, kterým vlakem hlavní hrdina cestuje. Závěr se mi líbil, také budu ráda, když se s Jeffem ještě někdy potkáme v další knize.

16.07.2016 5 z 5

Milenci a dámy Milenci a dámy Jo Beverley

Povedená pocta Jane Austenové. Dvě povídky psané v jejím stylu, kterým se v tomto směru dá těžko co vytknout. Druhá povídka o Deidře je živější a vtipnější, ale mě se líbila i povídka první o Amy a Harrym. Po hektickém dni jsem ocenila klidné romantické čtení.

15.07.2016 4 z 5

Stíny úsvitu Stíny úsvitu Linda S. Howington

Romantika s detektivní zápletkou. Klasika. Hodnotila bych výše, ale v poslední době jsem četla od L.H. několik knih a všechny byly o hodně lepší.

14.07.2016 3 z 5

Všechno, nebo nic Všechno, nebo nic Kendall Ryan

Roztomilé a dokonce i uvěřitelné. Určitě nejlepší díl z celé trilogie.

12.07.2016 4 z 5

Jerúldelger Jerúldelger Ian Manook (p)

Detektivka ze zajímavého prostředí současného Mongolska. Autor čtivě popisuje místní poměry v atmosféře samozřejmého násilí. Náladou mi to trochu připomínalo raná 90. kmotrovská léta u nás. Strhnout jednu hvězdu musím za těch několik "magických" momentů týkajících se pobytu komisaře u mnichů, které se do reálného příběhu vůbec nehodily. Navíc, když se po přečtení nad knihou zamyslím, nacházím několik nepravděpodobných momentů. Přestože se mi čtení líbilo, mám pocit, že román mohl být ještě lepší.

10.07.2016 4 z 5

Rocková hvězda Rocková hvězda Kylie Scott

Jednoduchý příběh napsaný svižným stylem s jemným nadhledem. Beru ho jako návnadu na další díly série, osudy ostatních členů kapely mě začaly zajímat. Příjemné nenáročné čtení.

09.07.2016 4 z 5

Všechny tvé polibky Všechny tvé polibky Julia Quinn

Historická romance přesně podle mého gusta. Protože já mám nejraději obyčejné, ale vtipné vyprávění o milostných eskapádách bez překombinovaných špiónských zápletek nebo nadpřirozených záležitostí. A tady se mi poštěstilo přečíst si příběh seznámení dvou sympatických hrdinů, kdy neshody, potíže a nedorozumění pramení pouze a jedině z jejich povah, popřípadě ze zásahů jejich více či méně milých příbuzných. Zcela oddechová knížka, pobavila jsem se a doporučuji.

05.07.2016 5 z 5

Bude to dobrý rok Bude to dobrý rok Lucy Diamond (p)

Velmi dobrý společenský román, drží se v žánru čtení pro ženy, přesto je uvěřitelný. Bez sexuálních scén, takže lze vzít bez uzardění s sebou ven třeba jako čtení k vodě. Krásně se to četlo. Jako bonus vidím povedenou obálku.

Odpočívej v pokoji Odpočívej v pokoji Lee Child

Nepřišlo mi, že je v knize málo akce. Naopak Odpočívej v pokoji mě nenechala vydechnout. Nejprve se musí zjistit, co a jak, a pak Jack zasáhne s důvtipem sobě vlastním. Pointa je opravdu hnusná, jen pro silné povahy. Ještě že máme toho Jacka...

A Bůh pravil: Musíme si promluvit! A Bůh pravil: Musíme si promluvit! Hans Rath

Příjemné čtení, které na mě ale neudělalo větší dojem. Velmi dobře vymyšlené téma, které autor, podle mého mínění, plně nevyužil. Vhodné jako čtení na dovolenou nebo do vlaku.

01.07.2016 3 z 5

V náruči snů V náruči snů Linda S. Howington

Námět je opravdu úlet, ale je to čtivé, velmi čtivé!

01.07.2016 4 z 5

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou J. Lynn (p)

Rozlobila mě situace, kdy Jax přiměje Callu se opít a bere to jako přátelskou službu, protože, ó ta hrůza, ve svých 21 letech se dotyčná ještě neztřískala. Když na tohle zapomenu, pak uznávám, že je to moc pěkná kniha pro chvíle oddechu, sladká, ale nepřeslazená. Autorka má svůj svět výborně promyšlený, děj se nenásilně proplétá s ostatními příběhy série.

30.06.2016 4 z 5

Nízký tlak Nízký tlak Sandra Brown

Snad úplně nejlepší, co jsem od Sandry Brown četla. Milé překvapení, je to moc povedený příběh. Ideální vyvážení romance s detektivní zápletkou.

28.06.2016 5 z 5

Kde se touláš, Bernadetto Kde se touláš, Bernadetto Maria Semple

Jemný příběh o křehkých lidech. Poutavá knížka, která chytne a už nepustí. Jako čtenářka jsem prodělala jen jedno malé zklamání, nenadchnul mě odesilatel velké hnědé obálky, která byla doručená Bee do školy. Mě to přišlo úplně proti příběhu, ale asi to nešlo udělat jinak.

27.06.2016 4 z 5

Projekt potomek Projekt potomek Graeme Simsion

Sympatický a vtipný příběh o tom, že každý musí v životě hrát s kartami, které mu osud přinesl. Já jsem se bavila moc. Na rozdíl od ostatních komentářů se mi tento díl možná líbil i více, protože si Dona umím jako nastávajícího otce velice dobře představit. Doporučuji.

26.06.2016 5 z 5

Turbulence touhy Turbulence touhy Kendall Ryan

Přečteno za večer, pokračování série ve stejném duchu. Přišlo mi, že by se tyto dva díly daly spojit v jeden.

26.06.2016 3 z 5

Elegantní hřích Elegantní hřích Kendall Ryan

Má to všechno, co k těmto příběhům patří - zajímavé prostředí, nádhernou dvojici a vztah v ohrožení. Jen chybí ta jiskra, ten šarm hrdinů, který by mě přiměl si říct, že je to skvělá romance. Jednoduše řečeno - celkem se to dalo přečíst.

26.06.2016 3 z 5

Zátopek ... když nemůžeš, tak přidej! Zátopek ... když nemůžeš, tak přidej! Jan Novák

Knihu jsem opatřila pro dospívajícího syna, ale musím uznat, že mě samotnou překvapivě vtáhla do děje. Jako nenásilné seznámení s historií je pro mládež ideální. Osobně mi chyběl alespoň krátký epilog o pozdějších Zátopkových osudech.

23.06.2016 4 z 5

Dobře se dívej Dobře se dívej James Carol

Výborná detektivka, v žánru určitě nadprůměr. Líbilo se mi to snad i více než Polámané panenky, svým způsobem mi to přišlo reálnější. Velmi čtivé, doporučuji.

23.06.2016 5 z 5

Slečna Nebezpečná Slečna Nebezpečná Suzanne Enoch

Neurazilo ani nenadchlo. Jedna z knih, na kterou se snadno zapomene. Průměr, nicméně za občasný vtip dávám o hvězdičku navíc.

21.06.2016 4 z 5