alzbeta4340 | Komentáře u knih | Databáze knih

alzbeta4340 alzbeta4340 komentáře u knih

Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

Obdivuji autorku. Přečetla jsem v podstatě na jeden zátah, ačkoliv mi styl románu nevyhovoval. Archera nejvíc ocení čtenářky, které mají rády záplavu emocí, emocionálního vypětí, tragické osudy a nevadí jim absence humoru. Jestli něco takového rády čtete, neváhejte. Já jsem při čtení raději víc nad věcí, ale určitě bude spousta ostatních nadšených z téhle knihy.

20.05.2016 3 z 5

Nebezpečně blízko Nebezpečně blízko Linda S. Howington

Něco takového bych opravdu nechtěla zažít. Nicméně v podání Lindy Howard může být i pád letadla v horách romantickou záležitostí. Konec je trochu strohý, ale i tak to bylo pěkné.

18.05.2016 5 z 5

V patách Elize Cynsterové V patách Elize Cynsterové Stephanie Laurens (p)

Líbilo se mi to. Přehnanou originalitu od historických romancí neočekávám, beru je jako pohádku před spaním, no a pohádky, přiznejme si, také nejsou bůhví jak originální. Já se bavila. Potěšilo mě, že autorka dala dohromady Elizu s Jeremym, kterého známe už z prvního dílu klubu Bastion. Těším se na Angeliku a do tajemného Skota vkládám velké naděje.

17.05.2016 5 z 5

7x ve vedlejší úloze 7x ve vedlejší úloze Alice Horáčková

Myslím, že je to zajímavý nápad, zpovídat sourozence známých osobností, přece jen sourozenecký vztah nebývá tak bezvýhradný jako vztah mezi dítětem a rodičem. Z knihy se dozvíte perličky z životů 7 rodin a v neposlední řadě i určité nastavení charakteru zpovídaných. Na mě udělala dojem třeba určitá tvrdost paní Mašínové, pevnost sourozeneckého pouta Heleny Landovské nebo životní pouť paní Hany, sestry Arnošta Lustiga. Nejvíce sympatičtí mi byli sourozenci Jana Zajíce, jejichž život za normalizace si dovedu docela živě představit.

15.05.2016 5 z 5

Navždy s tebou Navždy s tebou J. Lynn (p)

Skvěle vybrané téma, něco takového se může přihodit každé mladé dívce nebo ženě. Povedené, čtivé a místy snad až dojemné.

15.05.2016 5 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Doporučuji pro sváteční čtenářky, které si jednou za čas přečtou kapitolu a potěší se nádherně graficky zpracovanou knížkou. Já knihu četla v kuse najednou a cítila jsem se zahlcená vatou zbytečných slov.

13.05.2016 3 z 5

Měj se na pozoru Měj se na pozoru J. D. Robb (p)

Sympatické a čtivé. V rámci série je to určitě jeden z lepších dílů. Eva hodně vyšetřovala, a to se mi líbí.

12.05.2016 5 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Jude Deveraux (p)

Příběh, který by se mohl odehrávat dnes kdekoliv, ozvláštněný nadpřirozenými prvky. Není to úplně to pravé pro mě, ale když už to musí být, tak se čajové dámy daly snést. Konec konců mi to nedalo a přečetla jsem všechny tři díly. V románu vystupuje množství postav z minula, musela jsem dost vzpomínat, kdo je kdo, aby se mi nepletly. Pokud máte tu možnost, je určitě lepší přečíst všechny tři romány těsně za sebou.

11.05.2016 4 z 5

Křehká láska Křehká láska Julie Garwood

Relaxační čtení, pátý díl série si drží už očekávanou kvalitu. Dostala jsem, co jsem čekala.

08.05.2016 5 z 5

Kaleidoskop srdcí Kaleidoskop srdcí Claire Contreras

Krásný milostný příběh, takový boj o lásku. Čistý romantický žánr. Moc se mi to líbilo. Fakt je, že slabou stránkou románu jsou erotické scény, kterých přitom v knize není příliš a ani by být nutně nemusely. Něco mi přišlo spíš úsměvné, ale opakované "zvedání očí v sloup" hrdinky v intimních chvílích, ve mě bohužel neevokuje myšlenky na vášeň, nýbrž na nervový záchvat. Ale přesto chci všem Kaleidoskop srdcí doporučit, určitě stojí za přečtení. Osobně se těším na další pokračování série.

07.05.2016 5 z 5

Klid před bouří Klid před bouří Linda S. Howington

Výborná oddechová literatura, u čtení jsem si opravdu odpočala. Svižně psané a zábavné. Příběh se soustředí na rozvíjející se vztah ústřední dvojice a děj je zasazen do zajímavého prostředí. Oddechovky a romance si půjčuji v knihovně, ale tahle by si zasloužila koupit domů.

04.05.2016 5 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Přečetla jsem jedním dechem. Měla jsem po Marcovi trochu obavy, protože ten mi nesedl, ale Nesmírný je opravdu výborný. Konec mě docela dostal. Doufám, že si o oddělení Q ještě několikrát počtu.

02.05.2016 5 z 5

Dáma v ohrožení Dáma v ohrožení Jo Beverley

Na můj vkus příliš mnoho spiklenců a špiónů. Romantická linka mezi ústřední dvojicí je vymyšlená dobře, ale děj se strašně vleče.

30.04.2016 2 z 5

Náhlá vzplanutí Náhlá vzplanutí Nora Roberts

Dvě harlekýnky maskované pevnou vazbou a souborným názvem. První příběh se mi zdál typicky harlekýnkovský, děj se hrnul dopředu příliš rychle a charaktery postav byly jen načrtnuté. Druhý kovbojský příběh se mi ale líbil, celkem roztomilá novelka o lásce a dobytku.

28.04.2016 3 z 5

Vřeteno osudu Vřeteno osudu Otomar Dvořák

Moc dobře napsaný literární životopis Karla Jaromíra Erbena zobrazující nejen jeho příběh, ale i dobu, v níž žil. Proč mi to takhle nevyprávěli ve škole? Škoda, že je kniha tak málo známá a má nulovou propagaci, protože by si ji měl přečíst každý, kdo se trochu zajímá o českou literaturu a historii.

24.04.2016 5 z 5

Vzdej se mi Vzdej se mi J. Lynn (p)

Příjemná a kvalitní odpočinková četba. Strávila jsem u této knihy dva hezké večery. Většina postav, včetně Henryho, mi byla sympatická.

22.04.2016 5 z 5

Hraběnčino přiznání Hraběnčino přiznání Jillian Hunter

Povedená historická romance se sympatickými hrdiny. Pobavila mě záměna lektvaru lásky za zahradnický přípravek proti plžům. Hodnotím v rámci žánru a dávám 5 hvězdiček.

21.04.2016 5 z 5

Kdokoli může dělat cokoli Kdokoli může dělat cokoli Betty MacDonald

Když jsem tuto knihu v pubertě četla poprvé, tak mě moc nezaujala. Teď po letech a se získanými zkušenostmi mi připadá opravdu vtipná. Pobavilo mě to.

20.04.2016 5 z 5

Skrýš na konci útesu Skrýš na konci útesu Laura Walden

Vadilo mi proplétání dvou příběhů z různých časů, kdyby byl každý propracovaný ve svém románu, četlo by se mi to určitě lépe. Myslím, že některé čtenářky budou s knihou spokojené, ale tohle tak úplně nebyl můj styl.

19.04.2016 3 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Román na pomezí thrilleru a detektivky, o kterém můžu říct, že se mi líbil, až poté, co jsem ho do konce přečetla. Do té doby jsem se bála o osud Rachel a cítila se znepokojeně. Předpokládám, že přesně to autorka pro čtenáře zamýšlela. První půle se mi snad i líbila víc než konec, byl to takový klid před bouří. Dívka ve vlaku je kniha, na kterou určitě nezapomenu.

18.04.2016 4 z 5